RockStation

Péri Feri és az alkotás - Tízpercnyi stúdiós hókamóka a Peripherytől

2018. április 22. - theshattered

720x405-peripheryjonathanthorpe1.jpgNemrég már megmutattunk pár másodpercnyi friss Peripheryt, de az kb. semmi volt egy egész íródó album anyagához képest. A zenekar vezetője, agya, Misha Mansoor vélhetően hasonlóan gondolta, így hogy valamennyire csökkentse a rajongók étvágyát, nemrégiben felrakott némi stúdiós anyagot a netre, amely már egy korrektebb keresztmetszetét mutatja a készülődő új korongnak.

Tovább

Nyáron jön az új Immortal nagylemez!

immortalbandapril2018promo_638.jpgKilenc év után először ad ki lemezt az Immortal. A jelenleg Demonaz és Horgh alkotta black csapat legutóbbi korongja az All Shall Fall volt, akkor még az azóta szólópályára lépett Abbathtal az élen. A legfrissebb dalcsomag Northern Chaos Gods címen lesz elérhető július 6-án, mely háromnegyed órában nyolc tételt fog rászabadítani a mit sem sejtő világra.

Tovább

Koncertanyagot ad ki az Animals As Leaders

69032.jpgAz Animals As Leaders pont az a zene, ami a gépies hiperkomplexitása és felsőrendű precizitást igénylő zenéje nem egyszerű téma, ha koncertlemezről van szó. Még élőben, a helyszínen is igazából annyival több élmény, hogy látod, hogyan is kell(ene) eljátszani őket, egyébként sok jam, közönségénekeltetés (ja, hát instrumentális zenéről beszélünk), tánc, semmi ilyesmi nincs (csak csodálkozó bambulás). Igaz, a koncertfelvétel azért helyenként külön ízt adhat egy-egy témának, ennek megfelelően az Animals As Leaders is kipattint egy ilyet a köztudatba, a rövid, tömör, de találó Live 2017 címen. A csakis vinylen megjelenő, július végére várható, 500 példányra limitált anyaghoz készült egy előzetes is, ezt lentebb találjátok a dallistával egyetemben.

Tovább

Machine Head @ Barba Negra, 2018.04.20.

Robi és az egyéjszakás

0machinehead2018_15.jpg

A Machine Headnek annyira bejött ez az "An Evening With" téma, hogy már évek óta szólóban tolja, ami egyrészt praktikus dolog (több szempontból is), másrész így a nagyon masszív fanatikusok sem húzhatják a szájukat, hogy kevés lett volna a gépfej-adag. Igazából le a kalappal a Machine Head előtt, hogy meglépik ezt az önálló buli dolgot, még ha tudjuk is, hogy ez anyagi okokból megy elsősorban. Azért én is úgy vagyok vele, hogy legalább egy előzenekar azért elfért volna.

Tovább

Amikor a rossz irány a jó! - Friss dal és klip az Amorphistól!

amorphis2018b.jpgKiadta a második előzetest is az új, Queen Of Time címre keresztelt nagylemezéről az Amorphis. A május 18-ra várható korongról, mely több érdekességet is fog tartalmazni, többek között élő vonósokat és kórust is, a The Bee című dal már korábban ki lett adva, de azért biztos, ami biztos, lentebb ezt is megtaláljátok a "kistesó" Wrong Direction mellett.

Tovább

A Motörhead pólós Kiss fan története, aki Foo Fighterst nyomott

0foofighters2017_04_eredmeny.jpgA Foo Fighters igazából szereti a rajongóit - szép is lenne, ha nem. De a Foo Fighters úgy igazán szereti a rajongóit! Például a színpadra hív Gene Simmonsnak festett Motörhead felsős rajongókat, hogy együtt nyomják a Monkey Wrencht. Valószínűleg poénnak indult az egész, aztán a fan és Dave Grohl is együttesen lepicsázott a helyzettől és az eredménytől, egyik sem számított ilyen jó eredményre, ahogy elnézzük. Ment is a csodálkozás és a szólózás ezerrel, mindez a kölcsönös tisztelet jegyében. Az tuti, hogy mind a zenekar, mind "Kiss Guy" emlékezni fog erre egy jó darabig - ha nem tovább.

Tovább

Magyar érdekeltségű koncertanyag jön a Fates Warningtól!

fates_warning_a38_2018_13.jpgMagyar felvétel is lesz a Fates Warning legújabb koncertanyagán, a Live Over Europeon. A kétlemezes album nyersanyagát nyolc városban vették fel (köztük Budapesten), a huszonhárom dalos, életművet felölelő csomag százharmincnyolc percnyi prog-álmot fog tartalmazni, melynek keverését Jens Borgen, a maszterelését Tony Lindgren intézte a Fascination Street Studiosban. Hogy mely dalok lettek az A38-on rögzítve, azt sajnos még nem tudjuk.

Tovább

Nézz be Steven Wilson turnéjának a színfalai mögé!

0stevenwilson2016_07.jpgSteven Wilson a tavalyi, poposabb hangvételű To The Bone lemezzel húzott egy merészet, de úgy tűnik bejött neki. Az album turnéján (hozzánk legközelebb Bécsben lépett fel a Mester) persze az album hangulatához igazodva a könnyebben emészthető, kevésbé progos dalok kerülnek előtérbe, de attól függetlenül az igényességre nem lehet panasz egyáltalán. A lenti videóban a kanyar színfalai mögé tekinthettek be, természetesen Wilson Úr gondolataival megspékelve.

Tovább

Augusztusban az A38 Hajóra jön a Pallbearer

pallbearer.jpg

Tavalyi, Paradise Lost előtti teltházas koncertje után visszatér Budapestre napjaink egyik legizgalmasabb doom zenekara, a Pallbearer! A klasszikus értelemben vett progresszív rockzenét, a kilencvenes évek alternatív rockját és a doom időtlen súlyát ötvöző zenekar augusztus 8-án az A38 Hajón ad majd teljes értékű koncertet másodmagával. És hogy ki lesz a másik fellépő? Májusban mindent leleplezünk. További infók a koncertről ITT.

Tovább

Pezsit rá! - Itt az új FFDP dal!

five_finger_death_punch_2015_3.jpgPár napja a Five Finger Death Punch jelezte, hogy videó várható egy új dalra, a Sham Painre, arra viszont nem nagyon tippelt volna senki, hogy a dal előbb is hallgatható lesz. Mondjuk a mai világban semmin sem szabad csodálkozni, mindenesetre itt a nóta, egyelőre persze a videó nélkül! Az And Justice for None című friss nagylemez pedig hamarosan, azaz május 18-án érkezik.

Tovább

Kukkants be Maynard James Keenan életébe!

maynard-james-keenan-net-worth.jpgMaynard James Keenan nem egy egyszerű arc, azt be kell vallani. A borgazdasága mellett több zenekart (Tool, A Perfect Circle, Puscifer) is futtat kisebb-nagyobb frekventáltsággal, harcművészkedik és még éli is a... Ja, nem, bocsánat! A rocksztár életet azt nem! De akkor mit csinál a legenda, amikor nem a zenével foglalkozik? A lenti, a Revolver által készített videósorozatban le tudjátok csekkolni.

Tovább

Itt a Viszlát Nyár angol verziója!

aws_2017.jpgAhogy mindenki tudja, nagyon ecsetelni nem is kell, az AWS fogja képviselni hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Portugáliában. A srácok, habár magyarul fogják előadni a Viszlát Nyárt, azért a külföldi fülek és magyarul nem tudók kedvéért felvették a nótát angol nyelven is, hogy tudják, miről is szól az egész. Íme a Summer Gone!

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum