RockStation

Álomszimfónia, avagy így is lehet értelmezni a Dream Theatert

2018. január 14. - theshattered

0dreamtheater2017_19_eredmeny.jpgA rajongás ereje az egyik legszebb dolog. Legyen az bármely fajta művészet, de ha még csak a zenére is gondolunk: a rajongók folyamatosan gyűjtik, zabálják az infokat a kedvenceiktől, veszik a kiadványaikat, a lelkesebbek még meg is tanulják az ikonjaik műveit... De van, aki nem hogy megtanulja, hanem fogja és át is értelmezi őket, ahogy tette ezt Joseph Stevenson, aki a Dream Theater több dalát is összegyúrva egy kisebb, szűk negyedórás szimfonikus művet varázsolt Petrucci mesterék legszebbjeiből. Érdemes megfülelni, egészen filmzenés lett az eredmény!

Tovább

Új(abb) videó, egy régi dalra az Enter Shikaritól

0entershikari2016_06_eredmeny.jpgFriss videóval állt elő az elektronikus zenét a metallal keverő Enter Shikari, illetve az egyik rajongójuk, melynek két érdekessége is van. Egyrészt, habár fan made videó, de nem az új albumról, a The Sparkról lett kicsemegézve, hanem a 2015-ös Mindsweepről, másrészt pedig egy klippel már eleve rendelkezik ez a dal, ezt is megmutatjuk lentebb.

Tovább

Megérkezett a Brutal Assault aftermovie-ja, alakul az idei felhozatal

brutal_assault_2016_7.jpg

Idén augusztus 8-11. között immáron huszonharmadik alkalommal rendezik meg a csehországi Jaromerben a Brutal Assault Fesztivált. Most azonban még a tavalyi évre kanarodunk vissza, hiszen megérkezett a fesztivál hivatalos videós összefoglalója 4 perceben, amit alább nézhettek meg. Természetesen az idei fesztivál fellépőgárdája is szépen alakul, a névsort a videó alatt találjátok.

Tovább

Újra elmerülni - Roadburn 2018 előzetes

roadburn_2018.jpgA Roadburn egy legenda. Az underground rajongók szinte vallásos lelkesedéssel várják minden évben a tavaszt, hogy újra meg újra megmerítkezzenek mindabban, amiről az átlag rockrajongó még csak véletlenül sem hallott. Napjaink fesztivál-cunamijában érdemes jól végiggondolni, hogy mire költjük a kemény munkával megspórolt pénzünket, de ha a Roadburnre voksolunk, aligha fogjuk megbánni. Nemrégiben közültünk egy rövid előzetest arról, hogy mit várhatunk idén áprilisban, ezúttal valamivel részletesebben mondjuk el, miért kezdjünk el hamar szállást keresni Tilburg környékén.

Tovább

Clone of the Universe - Új dal a Fu Manchutól

Fu Manchu 2014.jpgClone of the Universe címen február 9-én érkezik a Fu Manchu új albuma, melyet március 16-án Magyarországon, méghozzá az A38-on is bemutatnak. A stonereknek ez lesz az első fellépése kicsiny hazánkban, így addigra mi is megpróbáljuk illően betanulni a friss tételeket, kezdve az új korong címadójával, melyet egy egyszerűbb videó társaságában most le is csekkolhattok.

Tovább

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala

machineheadband2014_638.jpg

Adj egy ötöst! címmel ismét jelentkezik hétvégi dalválogatásunk, melyben az aktuális héten megjelent dalok közül választunk ki ötöt. A dalok között a legnagyobb érdeklődésre számon tartott, valamint  igencsak jó nóták is szerepelnek.  Természetesen 5 dalba nem fog beleférni a hét termése így kommentben szívesen vesszük, hogy mi fért volna még oda szerintetek.

Tovább

XV. StageDiving fesztivál @ Dürer Kert, 2018.01.12.

omega.jpg

Immáron tizenötödik alkalommal rendezték meg a StageDiving fesztivált. Ilyen szép számnál valahogy alap, hogy nem hagyhattuk ki a bulit. Ebből kifolyólag bármennyire is hosszú napunk volt a munkahelyen, bevetettük magunkat a Dürer Kert termeibe ismét, hogy jól érezzük magunkat.

Tovább

Nézd meg Corey Taylor akusztikus koncertjét

coreytaylorliveinlondonteaser_638.jpgMég Karácsony előtt tette elérhetővé, illetve a weblapján megnézhetővé Corey Taylor a 2016 májusi londoni akusztikus koncertjét, melyről mi is beszámoltunk. Nyilván így is kiszivárgott a különböző videómegosztókra a film, úgyhogy Corey kipakolta a YouTubera, hogy ott is szabadon csekkolható legyen a frankó hangulatú, majd' két órás műsor.

Tovább

...és éjszaka újjászületett a Therion

0therion2016_03.jpgFebruár 9-én érkezik a Therion új nagylemeze, a Beloved Antichrist. A háromlemezes kiadvány, mely 46 tételen és három órányi zenén keresztül fogja kalauzolni a hallgatót, Magyarországra is el fog jutni egy koncert formájában, ennek a helye a Barba Negra lesz, az ideje pedig március 13. A masszív anyagról pedig megérkezett egy újabb tétel, a Night Reborn, melyet lent is meghallgathattok.

Tovább

10 koncert, amit nagyon várunk ebben az évben

0queen2017_09_eredmeny.jpgA koncert a metalosok természetes közege, a lényeg, amiért szeretjük ezt a fajta zenét hallgatni. Ott aztán valóban kisüt, hogy milyen is igazán egy dal, olyan emberek között nyomulhatsz, akik tényleg olyan ízlésűek, mint te (hacsak nem trollkodni járnak oda). De melyik az a tíz buli, amelyeket a szokásosnál is jobban várunk ebben az évben? Ezeket mutatjuk meg lentebb. Persze ez nem azt jelenti, hogy más koncertekre nem Forma 1-es tempóban fogjuk húzni a belünket, csak ezek azok, amelyeket kicsit jobban szem előtt tartunk a többinél - és ez még kb. csak az első félév! Nyilván lesznek olyanok, melyek nem szerepelnek és ti nagyon várjátok, ezek jöhetnek majd a kommentekben!

Tovább

Archaic - How Much Blood Would You Shed To Stay Alive? (2017)

Pöpec thrash metal, amerikai ízekkel

archaic_how.jpg

Az múlt év vége felé én kaptam a feladatot, hogy írjak az Archaic új lemezéről. Archaic? Nem ugrott be semmi a névről, de ez nem csak az én hibám. 12 év hosszú idő, különösen egy zenekar életében és az Archaic első lemeze 12 évvel ezelőtt jelent meg! Egy kis emlékeztető, hogy egyszerűbb legyen behatárolni: abban az évben indult a Five Finger Death Punch és újjáalakult az Alice in Chains és az Anthrax. És néhány lemez abból az évből: Shovel Headed Kill Machine (Exodus), Angel of Retribution (Judas Priest), Enemy of God (Kreator), ReliXIV (Overkill). A Rockmaratont a pécsi Malomvölgyben rendezték meg, még létezett a Hegyalja Fesztivál és a Sziget Fesztiválon volt metal. Szóval ilyen régen volt.

Tovább

Legendák - Új videó a Ganxsta Zolee és a Karteltől

kartel18.JPGTavaly jött ki a legújabb Ganxstra Zolee és a Kartel nagylemez, a K.O., melyet négy év ínség előzött meg. Az ismét Lory B-vel készült, a bizonyos benzinkútláncnál kapható, nem mellesleg elég jól fogyó korongot holnap be is mutatják a Barba Negrában, így, hogy legyen mivel hangolódni, előzetesben pedig belőttek a köztudatba egy új klipet, a Legendákat.

Tovább

Elkészült az új Yob album!

yob_promo.jpgAz énekes/gitáros Mike Scheidt felépülése (szerencsére) annyira jól sikerült a tavalyi, diverticulitisz miatti életmentő műtétből, hogy a súlyos doomot toló Yob már fel is rántotta az új nagylemez anyagát, mely a 2014-es Clearing The Path To Ascend utódja lesz a sorban. A hatdalos korongot a Relapse Records fogja gondozni, előreláthatólag nyáron már mindenki meg is tudja majd kaparintani.

Tovább

A lengyel címer megszentségtelenítésével vádolják a Behemothot

0behemoth2015_05.jpgHárom személyt is hivatalosan beperelt a lengyel állam az egyik Behemoth póló miatt, mely a vádak szerint tiszteletlen módon figurázza ki a lengyel címert. Az énekes, Nergal, a pólót készítő Rafal Wechterowicz és még egy személy jó eséllyel pénzbírsággal és felfüggesztett börtönnel meg fogják úszni az esetet, de ez már bőven elegendő volt ahhoz, hogy ne a zenével kerüljön a középpontba az új albumra készülő lengyel black veterán csapat.

Tovább

Ezek a dalok lesznek a Nightwish válogatáslemezén

nightwish_2018_by_tim_tronckoesmall.jpgMárcius 9-én egy speciális válogatással, a Decades-el fog jelentkezni a Nightwish. A finnek a (már több, mint) két évtizedes fennállásukat tervezik megünnepelni a kétlemezes, módosított hangszerelésű verziókat tartalmazó anyaggal és az azt követő, Magyarországot november 20-án érintő turnéval, mely szintén a már említett válogatás címét fogja viselni. A napokban hivatalosan is kiderült, hogy mely tételek fogják alkotni a vélhetően izgalmas albumot, ennek a dallistáját lentebb láthatjátok (nem elírás, nem lesz rajta a Wishmaster!).

Tovább

Bastards, avagy a Machine Headnek nem biztos, hogy jól áll az akusztikus

machine-head-2017.jpgJanuár 26 és április 20 - a két dátum, ami aranybetűkkel van bevésve minden magyar Machine Head rajongó naptárába. Előbbi a Catharsis album megjelenési ideje, utóbbi a koncert a Barba Negrában. Egyelőre értelemszerűen csak az albumról tudunk ezt-azt, például, hogy a Bastards című akusztikus / punk / kitudja mi nem biztos, hogy minden rajongó kedvence lesz. De nem akarunk előítéletesek lenni, tessék csekkolni!

Tovább

Így emlékezett Mikkey Dee és Phil Campbell Fast Eddie Clarke-ról

rip.pngA rockzenei világ a tegnapi napon egy újabb súlyos veszteséget könyvelhetett el: elhunyt a Motörhead klasszikus érájának, azaz első öt albumának gitárosa, Fast Eddie Clarke, azaz polgári nevén Edward Allan Clarke. A gitáros veterán 67 évesen, tüdőgyulladásban halt meg. Többek között megemlékezett róla a Motörhead két, szerencsére még közöttünk lévő tagja, azaz Mikkey Dee és Phil Campbell is, a speciális, "zenekartalan" Ace Of Spades borítójával (ezt láthatjátok a cikk elején) tisztelgő hivatalos zenekari Facebook oldalon.

Tovább

Koncertvideó a Red Swamptól - No More of You

011.jpg

A Red Swamp zenekar 2017. június 6-án fennállásának egyik mérföldkövéhez érkezett, amikor is az amerikai stoner-rock legenda Clutch zenekar előtt léphettek fel közel teltház előtt az Akvárium Nagy Hall-ban. Amikor az A38 szervezőbrigádja kihirdette a főzenekart, a srácok egyből megeresztettek egy e-mailt, hátha bekerülhetnek előzenekarnak, és nem sokkal később jött a levél, hogy az amcsi banda managementje őket választotta erre a megtisztelő posztra.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum