RockStation

Júniusban visszatér Nick Cave!

2018. február 04. - theshattered

ncbp18.jpg2013-ban a Szigeten járt utoljára a hazánkban Nick Cave, saját koncertet pedig már lassan 10 éve látott a magyar közönség, úgyhogy itt volt az idő a pótlásra. Cave Úr és csapata a Bad Seeds június 21-én az Arénába látogat, hogy pótolja a sok évnyi elmaradást.

Tovább

Budapestre jön a Sons Of Apollo!

sonsofapollo2017promo2_638.jpgPortnoy, Sheehan, Bumblefoot, Sherinian, Soto. Ezek olyan nevek, akik miatt már egyenként is elmennénk akárhová, hát, még ha együtt jönnek! Márpedig együtt fognak, a Sons Of Apollo gyűjtőnéven, a helyszín pedig egész pontosan a Barba Negra Track! A dátum augusztus 19, reméljük, nem kell érveket sorolni az ottlét mellett.

Tovább

Jöttek az öregek és megmutatták mi az a punk!

Avagy British Punk Invasion-est a Barba Negraban

1exploited.jpg

Tavaly áprilisban azzal kezdtem a cikkemet, hogy óriási várakozás előzte meg a soron következő hazai The Exploited koncertet. Nos, ez mind igaz, de akkor mit is kellene most írnom, a British Punk Invasion elnevezésű estével kapcsolatban?! Nyilván itt is működött a napok számolása tavaly év vége óta, hogy mikor lesz február. Persze az idő repül, mindenki öregedik, csak ez egyes embereken nem feltétlenül látszik…

Tovább

Random klasszikus: Jöhet egy '94-es Slayer koncert?

slayer1986.jpgHa már úgyis búcsúzni fog a Slayer, itt az ideje, hogy hangolódjunk, mert hogy muszáj lesz elmenni a legközelebbi koncertre, az kutyaisten (reméljük, Budapest sem fog kimaradni)! De hogy addig is legyen mivel melegíteni, itt egy 1994-es, egyébként a brazil Monsters Of Rockon rögzített koncert, tele-tele csupa örökzölddel.

Tovább

Nagyságra született a Papa Roach

papa_roach_2017.jpgTavaly jelent meg a legutóbbi Papa Roach nagylemez, a Crooked Teeth, viszont Jacoby Shaddixék már a folytatáson gondolkoznak, nyáron be is zárják magukat a stúdióba, hogy nekiálljanak a következő album anyagának. Viszont addig még itt az előző lemez, amit lehet nyomatni, melynek egyik dalára, a Born For Greatnessre egy videót le is forgattak. Ez már alsó hangon is a hatodik klipes tétel a CD-ről.

Tovább

Új kislemezzel jön a Misery Index, az I Disavow már meg is hallgatható

misery-index-i-disavow.jpgÚj, kétszámos kislemezzel jelentkezik jövő hét pénteken a brutál daragép Misery Index. A 7"-os kiszerelésben kapható, I Disavow fedőnéven megjelenő korongról a - talán említeni sem kell, mennyire pusztító - címadó már el is érhető, a második track a Nailbomb Wasting Away-e lesz.

Tovább

Stúdióban a Bloodbath!

bloodbathnickholmes_638.jpgA Bloodbath szinte belehúzott, úgy tűnik, hogy a 2014-es Grand Morbid Funeral utódjára nem kell majd annyit várni, mint tettük az elődje, The Fathomless Mastery után. Ennek pedig ékes bizonyítéka, hogy Martin Axenrot már csépli a témákat a készülő koronghoz a bátran death metal szupergroupnak nevezhető csapat új korongjára, erről a Facebookon számoltak be.

Tovább

Lépj be a Feledés Földjére a Darkest Hourral!

DarkestHour2014.jpgÚj klipet készített a Darkest Hour. Mielőtt még valakinek felcsillanna a szeme, hogy máris itt van a tavalyi Godless Prophets & The Migrant Flora utódja, le kell törnünk: ennek a nagylemeznek lett egy újabb klipes kiszemeltje, mégpedig az Enter Oblivion. A dal maga valószínűleg a srácok április 10-i Düreres koncertjén is fel fog csendülni, úgyhogy tessék csak, tessék!

Tovább

Scott Kelly and John Judkins (US), The Devil's Trade @ A38 2018.01.30.

Kimondhatatlanul emberséges

27707979_10212601238679336_1371417400_o.jpgPár nap eltérést leszámítva, szinte pontosan egy évvel ezelőtt járt Scott Kelly utoljára Budapesten. Akkor Sanford Parker társaságában, a kettejük alkotta Mirrors For Psychic Warfare néven futtatott projekt kedvéért. Ami valóban nem egy könnyű, vagy szokványos zenei élmény, de ennek ellenére is meglepett, hogy mindössze harmincan lehettünk akkor a Dürer kistermében. Scott ugyanis nem az a fazon, aki bárhol és bárkivel játszott volna olyat, ami úgymond könnyebben emészthető. Szóval számomra továbbra is érdekes, hogy akkor nem, most viszont igen. Merthogy erre a mostani koncertre minden jegy simán elkelt.

Tovább

A középkorról, a pestisről fog szólni az új Ghost-lemez

ghost_studio-3.jpgMár javában készül (mit készül, idén meg is jelenik) az új Ghost-lemez. Az egyelőre még cím nélküli anyag munkálatai közben a Revolver ült le Tobias Forgeval, aki elárult ezt-azt a lapnak a munkaasztalon lévő korongról, mely elsősorban a középkor, a pestis, a halál és a végzet témakörét fogja bejárni.

Tovább

Mesterhármasok - Avagy amikor az előadó, a dal- és az albumcím is ugyanaz

Black-Sabbath2_1.jpgA múlt héten írtunk egy cikket a Legend Of The Seagullmen azonos című daláról, mely a róluk elnevezett, azaz azonos című lemezen fog megjelenni. Ekkor villant be a kép: Nadehé! Nem ez az első alkalom a rock- és metalzene világában, hogy megesik ez a fajta "csillagok együttállása", főleg az első lemezek esetében, nézzünk már utána, kiknél történt még ilyen! És higgyétek el, több ilyen volt, mint gondolnátok! Ezekből szemeztünk össze egy tizenötös listát, melynek a sorrendjét a véletlen hozta így, tehát semmit rangsorolást nem takar.

Tovább

Depeche Mode @ Budapest SportAréna, 2018.02.02.

Ezért már megérte!

0depechemode2018_21_eredmeny.jpg

Örültem volna, ha a tegnapi Depeche Mode buli után kaptam volna időt arra, hogy aludjak egyet a látottakra - hallottakra, mivel a tavaly májusi koncerttel végre olyan emlékeket sikerült felszínre hozni, ami felért egy emocionális cunamival. Nagyon élt a banda - egytől egyig mindenki - remek volt a vetítés, és a Groupamában úgy szólt a basszus, ahogy az egy szintipop csapat esetében elvárható.

Tovább

Újra Budapesten az ausztrál Ne Obliviscaris!

ne_obliviscaris.jpgAz Enslaved és a Cradle of Filth előtt már sokan találkozhattunk a technikás, extrem metálos, melbournei Ne Obliviscaris-szal, most végre headlinerként látogatnak el hozzánk és mutatják be új lemezüket A vendég bandák sem akárkik, death-es, brutális tekeréssel melegít majd be minket az amerikai Allegaeon, előttük pedig a svájci Virvum teszteli majd a hallójáratokat!

Tovább

Ez volt a Metallica turnényitójának dallistája

metallica_2017_brazil.jpgNem mindenki szereti tudni, mi lesz a kedvencének dallistája az elkövetkező koncerten, amelyre ellátogat, mégis van, akinek valami furcsa perverzió miatt tudnia kell, mit fog hallani. Persze szerencsére a jobbak sokszor szokták variálni a setlistet (nyilván van, aki két évig is képes ugyanazzal a dallistával nyomulni), így a Metallica is, de azért már le lehet belőle vonni, hogy mi lesz a várható menü például a magyar bulin is, április 5-én. A kíváncsibbak kedvéért lent a lisszaboni setlist látható egy körülbelül negyed órás soundcheckes videó körítésében.

Tovább

Jön az első hivatalos Led Zeppelin könyv!

Led Zep.jpgElőreláthatólag októberben fog megjelenni az immár fél évszázada alapított Led Zeppelin első hivatalos, a zenekari tagok felügyelete mellett készült könyve, amely szimplán csak a banda nevét fogja viselni. A 368 oldalas, nagy lélegzetvételű (egyelőre még csak angol nyelven megjelenő) olvasmány már az előrendelési fázisban van.

Tovább

Asphalt Horsemen – Unplugged In My Old Town @ Gödöllő, Művészetek Háza, 2018.01.27.

Sweet Home Gödöllő

fd0a7002.jpg

Mindig jó tudni és látni, ha valaki nem felejti el, honnan jött, sőt büszke is a gyökereire. A szülőhelyhez való ragaszkodás szép példáját mutatta a gödöllői Asphalt Horsemen, akik köztudottan nem csupán a southern rock zenei formanyelvét sajátították el tökéletesen, de egyes dalaik szövegében is hangsúlyozzák az összetartozás, a család fontosságát. A különleges, három órás akusztikus (de azért a torzított gitárokat sem teljesen mellőző) buli, szintén követendő módon, a városvezetés hathatós támogatásával valósult meg, és jó néhány olyan vendéget vonultatott fel, akiknek szintén van gödöllői kötődésük, és akik a zenekar életében is meghatározós szerepet játszanak.

Tovább

Fates Warning, Methodica @ Budapest, A38, 2018.01.24.  

…és semmi szürkeség

fates_warning_a38_2018_06.jpg

Mondhatni, ugyanott (és részben ugyanúgy) indult újra a történet, mint tavaly. A helyszín ismét a hajó, a műsor középpontjában továbbra is a legutóbbi Theories of Flight album, ezúttal viszont bő két órás a szett és a Ray Alder-korszak legjavából szemezget a Fates Warning, ráadásul – igen, most már szerintem az ő esetükben is nyugodtan hozzátehetjük ezt – ennek megfelelően közel teltház előtt. Lehet, hogy (itthon is) most kezd csak igazán felértékelődni és az őt megillető státuszba emelkedni a csapat?

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum