RockStation

Black Label Society - Grimmest Hits (Spinefarm Records, 2018)

Már éppen ideje volt

2018. február 18. - p.man

bls_cover.jpgMár egy ideje kinn van az új Black Label Society, és a jubileumi tizedik sorlemez kapcsán úgy éreztük, nekünk is érdemes megemlékezni Zakk Wylderól és népi zenekaráról. Bevallom, sohasem volt felhőtlen a kapcsolatom velük, tekintettel arra, hogy azokra a zenekarokra, amik nekem egyáltalán nem tetszettek, folyamatosan azt mondták a környezetemben, hogy „olyan, mint a BLS”. Ez a fő oka annak is, hogy a Grimmest Hits azt első Black Label album, amit az elejétől végéig hallok. Lehet, hogy az olvasók többsége ezzel nem így van, tehát ez az írás egyben megkövetése is a fent említett felebarátoknak: ők tényleg jót akartak, a lemez pedig egyáltalán nem annyira semmilyen, mint amire számítottam.

Tovább

Csődbe mehet a Gibson?

0slash_arena2015_63.jpgKomoly bajban, egész konkrétan a csőd szélén van az egyik legnagyobb gitárgyártó cég, a Gibson. A többek között a Les Pault a világnak adó neves cég az eladások csökkenése miatt van szorult helyzetben, a száztizenhat éves múltra visszatekintő vállalat félmilliárd dollárnyi adósságot halmozott fel annak ellenére, hogy több, mint egymilliárd dollárnyi bevételt hoznak össze minden évben.

Tovább

Napi random: Devin Townsend ritkán hallgat már metalt

0devintownsend2017_42_eredmeny.jpgEl kell ismerni: Devin Townsend egy tonnányi faintos lemezzel ellátta már a metal népségét, legyen az Strapping Young Lades őrjöngés, vagy éppen a saját neve (legyen az Band, vagy Project utótag) alatt kiadott hol elszállós, hol pihent, hol bluesos téma, tényleg egy zenei kaméleonról beszélünk, annak is a legjobb fajtájából. De egy ilyen zenei spektrumhoz tág látótér is kell, melyet meg is erősített a kopasz gitármester, azaz elárulta: manapság már igen kevés metalt hallgat.

Tovább

"Egy kivételével kész" a Tool-lemez dalainak szövege és énektémái

rs-maynard-james-keenan01.jpg

Az új Tool-album szappanopera már lassan annyi ideje tart, amennyi ideig a Szomszédok eredetileg futott Magyarországon. Azért ez így eléggé karcos, nem? Ha jövőre nem jön ki a metal Luca-székének is nevezhető album, akkor már meg is előzi a szappanoperát, de most úgy néz ki: van fény az alagút végén. Maynard James Keenan elhintette, hogy már igen jól áll a szövegekkel! Bár legyünk reálisak, valószínűleg úgyis csúszik majd a folyamat, hiszen hamarosan landol az új A Perfect Circle korong a boltokban, aztán érthető okokból az lesz az elsődleges.

Tovább

Koncertajánló az extrém arcoknak, Budapesten és a szomszédban

Napalm Death 2014_1.jpg

Hatalmas nagy mázlija van annak, aki szereti az extrém zenéket. Legyen szó akár a death metalról, a gore vagy a grindcore-ról. Széles a vászon, szerencsére lesz miből válogatni az elkövetkezendő hetekben, napokban. Fülsértő programajánló következik!

Tovább

Stúdiózik a High On Fire!

high_on_fire_2015_5_credit_j_hubbard.jpg

Novemberben már adtunk hírt róla, hogy a Matt Pike vezette High On Fire dolgozik új lemezén, most azonban konkrétumok is vannak az ügyben. Az alábbi Facebook bejegyzések szerint az urak már Godcity stúdióban veszik fel az új albumot, ami ugye tudjuk, hogy a Converge-gitáros Kurt Ballou tulajdona. Valószínűsíthető, hogy a lemez producere is ő lesz. Cím és megjelenési dátum még nincs, reméljük lesz idén karika a dologból.

Tovább

Manson, a primadonna vol. 666

marilyn_manson_2017_tour_1000-920x603.jpgA jó öreg Manson Úr is képes még primadonnáskodni, ha kell, ha nem. Éppen a huntingtoni koncertjét pótolta tegnap, amit a tavalyi lábtörése miatt volt kénytelen elhalasztani, viszont a buli minden volt, csak jó nem. A setlist.fm szerint is csak hét dalt játszott el a csapat ilyen-olyan formában, miután hősünk levonult a deszkákról, ahová nem is tért vissza. A rajongók persze követelik vissza a jegyárakat, ami érthető is, lentebb részleteket is mutatunk a nem éppen a jósága miatt emlékezetes eseményről.

Tovább

Fuck hegyek, hova legyek...

2018.jpgAz Attila most odabasz. Hojj, de odabasz! Jó, mondjuk aki szereti a döngölős, némi elektronikával kevert modern metalt, annak jó eséllyel be fog jönni a dal, mert van húzása, az egyszer biztos. Mi az egyéb érdekesség? Hogy negyvennyolcszor hangzik el benne a "fuck", ami nem rossz, de a 'Bizkit ezt erősebben csinálta. Azért egy hallgatást megér!

Tovább

Harmadszorra is visszatér Budapestre, a világ egyik legjobb metalcore bandája a Killswitch Engage

kse.jpg

A Killswitch Engage amerikai metalcore együttes, a massachusettsi Westfieldből, az Overcast és az Aftershock bandák megszűnését követően alakult meg 1999-ben. A jelenlegi felállásban az énekes Jesse Leach, a basszer Mike D'Antonio, a gitárosok Adam Dutkiewicz, illetve Joel Stroetzel, a dobos pedig Justin Foley.

Tovább

Holnap ítéletnap az Instantban - Judgment Night Vol 3.

judgment_cover_v4_cast.pngKorábban már adtunk róla hírt, hogy most szombaton, azaz február 17 - én kerül megrendezésre a Judgment Night filmzenealbum 25. évfordulójának alkalmából a Judgment Night Vol 3. esemény az Instant Klubban, ahol 11 rock/metal/hardcore zenekar adja elő a hip-hop világából érkező vendégművészekkel a legendás album dalait. Minden zenekar egy saját számmal és a feldolgozással érkezik. A buli 20:00 - kor kezdődik! A következő fellépők közreműködésével:

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum