RockStation

Atom - Slamasztika (Bass-Atom Records, 2020)

2020. november 28. - rockstation

slamasztika_piros_front.jpg

A tavalyi évedben debütált a kalifornia hajdúsági pop-punk-rock zenekar, az ATOM az Audiodopping című lemezével, amely még olyan valószínűtlen és stílusidegen helyeken is elismerést váltott ki a rockszakmából, mint például a grungery.hu évértékelő rovata.

Én valami olyasmit vártam volna a srácoktól a lemezmegjelenés után, hogy egy országjáró körúton mindenkivel megismertetik az egyszerű zenei formulába oltott fifikás szövegeiket, és atomvillanásként jelennek meg a hazai koncertpalettán, vagy valami ilyesmi….De persze a dolgozó emberek vidéki hobbi zenekarának nincs könnyű dolga, ha a rock and roll szakmába vágja a Gene Simonns féle Axe-ját. Főleg akkor nem, ha  2020-ban beköszönt #azújvilgrendetlenség, avagy a pandémia, és teljesen felfordul az életünk – például,  a koncert- és fesztiválipar gyakorlatilag megszűnik létezni.

De, amíg te a homeofficeban kimaxoltad az #élniitthon életérzést, és abszolváltad, hogy #idejelevinniaszemetet, addig az ATOM tartotta magát a Fish! életbölcsességéhez, miszerint: Csinálj egy lemezt! Ők nem vártak arra, hogy mikor jön a #sültgalamb, egyszerűen „csak” stúdióba vonultak és összehegesztettek 10 dalt. A Slamasztika című anyag így hirtelen, szinte a semmiből jelent meg, mint a #váratlanárucikkacsomagolóterületen.

(a dal 2019-es Audiodopping albumon jelent meg)

Van egy olyan nagyon elcsépelt rockmagazinos mondat, hogy a „keményebb részek még keményebbek, a dallamos részek még dallamosabbak lettek”- de az a helyzet, hogy végre először életemben Pásztor Tomiék #örökmásodik lemezének hallgatásakor értelmet nyert ez az agyonhasznált kifejezés. Míg az első lemez jellemzően a Blink182 nyomvonalán haladt, addig ez az anyag inkább már Bad Religion.

Persze nem véletlenül született meg az #ígylettemösszerakva című dal, a szövegeket továbbra is áthatja egyfajta szarkasztikus humor, de most mind muzikális, mind textus szempontjából komolyabb, sötétebb ez az anyag.

slamasztika_piros_back.jpg

A hangszerelés tekintetében kicsit kinyíltak a srácok. Bár alapvetően egy punk-rock trióról beszélünk (Tomszter ének/gitár, Karesz - dob és Seahawks szurkolás, Ricsi - bass) azért meg-meg villan néha egy akusztikus gitár, vagy rézfúvós (?)  is egyes nótákban, ami kifejezetten jót tesz az egész soundnak - lehet, hogy a klasszikus gitár/dob/bass felállás #régbekrepált, és kell valami vérfrissítés. Olyan ez az anyag, mint egy #roncsderbiszerelem nagyon szakadt, de kell azért az életérzés. Főleg, mivel ez a szürreális év olyan, minta  #szemedbenaszálka.

A zenekarnak mihamarabbi világkörüli turnét, és az online streamek után járó gigantikus kifizetéseket kívánok. A kedves olvasóknak pedig kellemes zenehallgatást….

Spotify: https://open.spotify.com/album/0Xfi3UmTRsEsiKFiWHGSPG
iTunes: http://itunes.apple.com/hu/album/audiodopping/1465651114
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/98266142
Google Play: https://play.google.com/store/music/album?id=B6tugrdyckj5q5qpq4q5timcc7m&tid=song-Th5h44igr3ve52uvr5edvphvk2a
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCn1l8tP9kL99kiAlcc2zwvA?sub_confirmation=1

 

5kop.png 

A lemezismertetőt a szintén debreceni Kiss Ákos (Old Time R'n'R Magazin) írta

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2116303892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum