Itt az új Seether videó, hamarosan jön az új album!

2017. február 24. - theshattered

seether_2014_1.jpgMájus 12-én jelenik meg a Seether legújabb, sorban a hetedik nagylemeze. A Poison The Parish című korong bejelentését rögtön egy friss videóval, mégpedig a Let You Downra készült filmecskével tették nyomatékosabbá, melyet a borítóval és a dallistával egyetemben lentebb meg is találtok.

Tovább

Rajongás lvl. 5000, azaz ilyen Metallica-kollekciód tuti nem lesz!

metallica_2016_4.jpgMindenkinek megvan a kedvenc zenekara, ez természetes dolog. Van, aki gyűjti is a relikviákat tőlük, ezért pedig maximális respekt minden érintettnek. És vannak olyanok, akik körülbelül a fél életüket feláldozzák arra, hogy minden egyes kiadása meglegyen a favorit zenekar/előadó mindegyik megjelenésének, pluszban még ezt-azt is hozzárak. Ilyen koma a torontói Doug, akinek Metallica rajongása már szinte félelmetes mértéket ölt. Tessék csak megnézni!

Tovább

Nézd meg az Oli Sykes vendégszereplésével készült új While She Sleeps videót!

2017.jpgÁprilis 21-én jelenik meg a While She Sleeps új albuma, a You Are We. A 2015-ös Brainwashed utódjáról a Bring Me The Horizon frontemberrel készült Silence Speaks már a harmadik előzetes a Civil Isolation és a Hurricane után, melyeket lentebb le is csekkolhattok.

Tovább

Will Haven tagokból álló Horseneck - Egyből Heavy Trip az első lemez

a2873873452_10.jpgA kaliforniai noise metál erősségek, azaz a Will Haven korábbi és jelenlegi tagjai, illetve Chelsea Wolfe kisasszony zenészei alkotják azt a friss formációt, melynek a neve frappánsan Horseneck lett. A blues hatásokban gazdag, letisztult gitároktól a horzsoló sludge témákig kihúzott határ, úgy tűnik harmonikus horizontot fest zenéjükben, mely egy stílusos Heavy Trip című első lemezben öltött testet. Aminek felvételeivel olyan arcok dolgoztak, akik korábban Big Business, Russian Circles és Kowloon Walled City anyagoknál mesterkedtek a mix és a master munkálatoknál. Hogy mindez pedig, hogy kaphat el akár egy post-hardcore életérzésre és stoner elszállásra éhes pillanatot, azt itt lejjebb tesztelheted a teljes albummal, a banda bitangra sikerült első klipje alatt.

Tovább

Tiszteld a gyökereket - Nézd meg a legendás finn Riistetyt koncertjét

riistetyt_band_punk.jpgA korai punk színtér kaparósabb, koszosabb vonalán nem kis jelentőséggel bírtak a nyolcvanas évek finn bandái. Ezen belül pedig a Tampere városának punk közösségéből magukat kinövő zenekarok. Mint például a Riistetyt, melynek korai anyagai nagy hatású klasszikusokká váltak, szakadék minimalista hozzáállásuknak köszönhetően. A régi arcok pedig most ismét megturnéztatják ezeket a dalokat. Ennek keretében pedig Budapestre is ellátogatnak március 16 - án, hogy stílusosan a Tizedes meg a Többiek, a Freedom is a Lie és a Bad Icons társaságában nyomjanak vélhetőleg egy velős bulit. Ne felejtsd el, hogy jelenléteddel nem csak a műfaj gyökereit, de a zenekarokat és a szervezőket is támogatod. A buliról pedig ITT kapcsolatot teremtve tudhatsz meg többet. Kedvcsinálót lejjebb találsz!

Tovább

Ilyen lenne Adel 25 című lemeze, ha rock-albumnak írták volna

adele.jpeg

Még jó, hogy sok ráérő, vagy unatkozó rocker van, akiknek az a kedvenc időtöltésük, hogy komplett rock/metal nótákat faragnak olyan dalokból, amikről talán nem is gondolnánk, hogy ez a stílus jól állna nekik. Ilyen lehet Adele 25 című sokszoros díjnyertes, multiplatina lemeze is, melyet alább hallgathattok meg rokkba oltva.

Tovább

Költői képsorok egy poszt-metál univerzumból - A DDENT új videójában

16426041_1106607529461147_2142144989398992747_n.pngA szimplán instrumentális, de abszolút monumentális tételekben gondolkodó párizsi DDENT elkészítette első lemezét, melynek címe آكتئاب . A nyolc súlyos szerzeményt tartalmazó lemez a sarló alakú félhold alatt mindenhol ott lovagló depresszió nyomában jár és annak minden arcával való találkozásánál libabőrt ígér, ebben a sajátos poszt-metál univerzumban, amit ők teremtettek. Ezt prezentálva pedig elkészült egy művészi videó is, melyet Christopher Acker rendezett a Kohol című számhoz, megörökítve egy rituálé minden mozdulatát. Ezt a páratlan alkotást láthatjátok most, ha a tovább szóra klikkelve haladtok következetesen lefelé.

Tovább

Kisfilmen a Metallica-színpad építése

metallicaroyalarena2017logo_638.jpgEgy rövidke kisfilmen mutatja meg a közönségnek, hogy hogyan is épül-szépül a Metallica tavaly megjelent nagylemezének, a Hardwired... To Self-Destruct lemezbemutató turnéjának színpada. Hogy még szó ne érje a ház elejét, ezt az egészet meghintjük egy januári, Kínában készült koncertfelvétellel, melyen a Creeping Death látható, hallható. Tessék csak, tessék!

Tovább

Danko Jones – Wild Cat (AFM, 2017)

Ez Rock 'n' Roll!

dj_wc_c_2400x2400.jpgMindössze két hetet kell várnia a nagyérdeműnek arra, hogy meghallgassa az új Danko Jones albumot, ami a német AFM gondozásában jelenik meg március 3-án. Az RS a kiadó jóvoltából annyira szerencsés volt, hogy alkalmunk nyílt belefülelni a hivatalos megjelenés előtt a Wild Cat-be, ami azóta sem került ki a lejátszóból.

Tovább

Egy art-punk legenda újabb fejezete - T.S.O.L. videó készült, mert jön az új lemez

tsol-636x376.jpgA kaliforniai punkforradalomban pionírokként vettek részt a T.S.O.L. akkori tagjai. 1978 környékén kezdtek el zenélni és csatlakoztak be azonnal az akkori punk / hardcore színtér életébe. Simán letéve egy alaplemezt hamarosan az asztalra. Aztán transzformációk sorozatán estek át, ahol a dark wave és a horror punk szintén járható ösvényeknek tűntek, míg végül sajátos zenei iránnyá olvadtak mindezek össze., hogy olyan csúcslemezekkel emeljék a nyolcvanas évek zenei színvonalát, mint például a Change Today?. A banda pedig két alapítótaggal még mindig aktív és nyolc év után most ismét új lemezzel jelentkeznek, melynek címe The Trigger Complex lesz és valamikor az év elején jön ki. Az eddig elkészült két publikus videó, pedig itt figyel a hajtás után.

Tovább

Black Metal és Blues - Amit a Zeal & Ardor bátran ötvöz

feat_a4050267455_10.jpgMert mi van akkor, amikor egy ugyanazon zenei produkcióban a fekete találkozik a feketével. Hát talán zenetörténelmi pillanatokat ír. Hiszen valljuk be nem sűrűn láttunk még olyat, hogy egy színesbőrű srác fogja a tradicionális black metál hangzást és elkezdi elegyíteni azt a fájdalmasan érzékeny blues világával...

Tovább

Zord észak és misztikus kelet - Gorgoroth és Melechesh hamarosan Budapesten

199470.jpgKellőképpen rangos páros épített ígéretes turnét kölcsönösen egymásra. A keményvonalas norvég black metál bandák között lassan már veteránnak számító Gorgoroth neve ugyanis az egyik, ami vonzóvá teheti az Európa szerte elkövetkező bulikákat. Mellettük pedig a keleti misztikumok kuriózum metál bandája, azaz a Melechesh a másik név, akik kihagyhatatlanná teszik ennek a turnénak a budapesti állomását, ami időben március 18 - án lesz majd, hely szerint a Dürer Kert báltermében. Ha pedig mindehhez szükséges kedvcsináló még, azt itt a megnyitás után találtok.

Tovább

Szeretnél egy Fred Durst által dedikált Sega Dreamcastot? Itt a remek alkalom!

0limpbizkit2014_15.jpgHa nem lenne ismerős, a Sega Dreamcast egy rövid életű játékkonzol volt a '90-es évek végén, 2000-es évek elején, mely amilyen gyorsan berobbant a köztudatba, olyan tempóval is távozott onnan a PS2 színpadra lépése miatt. De hogy milyen komoly kampány is övezte a játékmasinát, mutatja, hogy nem más volt az egyik reklámarc, mint az éppen a csúcson lévő Limp Bizkit frontembere, Fred Durst. Habár a konzol kereskedelmi szempontból bukásnak könyvelhető el, egy még dobozos példánya mégis elérhetővé vált az eBay-en, ráadásul pont egy, a nagyszájú frontember által dedikált darab.

Tovább

Májusban érkezik az új At The Drive-In nagylemez!

at-the-drive-in-2016.jpgTizenhét év után új nagylemezzel jelentkezik At The Drive In, melynek címe Interalia lesz. A 2000-es Relationship Of Command utódja május 5-én kerül majd a boltokba, melyről két dalt, az Incurably Innocentet és a korábban már bemutatott Governed By Contagionst a borítóval és a dallistával együtt itt, lentebb meg is találjátok.

Tovább

Döbbenetes gyilkosság történt az Exploited egyik oroszországi koncertjén

16830628_1410908348940465_1498120321757930974_n.jpgMúlthéten több helyen játszott Oroszországban a brit punklegenda, azaz az Exploited. A szentpétervári koncertjük közben pedig atrocitás érte a klub előtt az egyik rajongót, aki bele is halt ebbe a támadásba. A körülmények korántsem tisztázottak még, de az már teljesen biztos, hogy náci fiatalok provokáltak a koncerten, amiből aztán dulakodás lett és az ellenük szóló punk srácot valaki végül megölte. A döbbenetes esetet maga a zenekar is kommentálta saját facebook rajongói oldalán, ahol részvétet kíván a családnak és nyers őszinteséggel ítéli el azokat az idiótákat, akik beteges eszméktől beszűkült tudattal ilyeneket cselekszenek. Elhatárolódva azoktól, akik szarságokkal a fejükben látogatják a banda koncertjeit. Mi pedig csak csatlakozni tudunk az Exploited véleményéhez. Szomorú és felháborító az emberi butaság. Részvétünk a srácnak.

"Az emberek rajongása újrafűszerezi a régi dalokat" - Interjú Doyle Wolfgang von Frankenstein-nel a Misfits gitárosával

0doyle2017_60_eredmeny.jpg

Néhány napja Budapesten járt a Misfits gitárosa Doyle, aki önmagáról elnevezett bandájával turnézik épp Európa szerte. Mi pedig szerencsénkre feltehettünk neki néhány kérdést az estére való készülődés közepette, aminek kedvéért még a turnébuszban bömbölő Dio klasszikusokat is lejjebb halkította Frankenstein punk rock alteregója erre az időre. Ami lássuk be nagy megtiszteltetés és valóban szerencsés helyzet, hiszen lehet, hogy a Misfits legendás felállása a tavalyi koncertek után, most valóban egy új anyag elkészítéséhez lehet közel, így az ennek szóló kérdések most aktuálisabbak, mint az elmúlt években bármikor.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum