Hirdetési felület

influential_guitarist_metal_art.jpg

Napjaink legnagyobb hatású metal gitárosairól listát összeállítani kemény feladat! Ezzel tényleg nem lehet mindenki kedvére tenni. Mindenesetre megpróbáltuk felmérni, mely gitárosok hatása érződik leginkább az új nemzedékek rock / metal zenekarain és zenei mozgalmain. Kinek az öröksége állta ki az idő próbáját? Miért nagyobb hatású „A” gitáros, mint „B”? Lehet-e konkrétumokkal alátámasztani az ilyen érveket? Súlyos kérdések ezek. Vannak olyan káprázatos gitárosok, akiknek nem jutott hely az alábbi listán – pusztán azért, mert jelentőségük egy ideig még nem lesz tudható. Vannak aztán olyanok is, akik kezdetben komoly hullámokat keltettek, de az utóbbi években ezek a hullámok elcsitultak. És vannak műfajok, pl. a black metal, amelyekben nehéz lenne kiemelni egy vagy két kimagasló gitárost.
Minden azzal kezdődött (vitán felül), hogy Tony Iommi ujjait levágta a gép ama bizonyos balesetben, ám a metal gitározás nagy utat tett meg ötven év alatt. Reméljük, a lista a maga hiányos és tökéletlen mivoltában is élvezetes olvasmány lesz!

(A cikk teljes egészében a VH1 írása alapján készült, annak fordítása. A túl szigorú kommentek elhelyezésénél ezt kérjük vegyétek figyelembe)

tovább »390.jpg

Talán sokan emlékeznek még a Ki nevel a végén? című, Jack Nicholson és Adam Sandler főszereplésével készült filmre. Nos ez ihlette meg a híres zeneátformálós mágust, Andy Rehfeldt-et és barátait, hogy az egyik jelenetből death metalt varázsoljanak.

tovább »front.jpg
A 2012-es Radish For Sale után egy újabb EP-vel jelentkezett a gyöngyösi származású, de Budapesten tevékenykedő Dolor. Nem is akármilyennel!

tovább »

szerintünk:(5/5)
szerintetek:(0/5)


steve_von_till_2015.jpg

Ahogy azt már pár héttel ezelőtt jeleztük, a Neurosis frontembere Steve Von Till új szólólemezzel jelentkezik május 12-én A Life Unto Itself címmel. Erről egy dalt már mutattunk, most egy másik alább, melynek címe In Your Wings.

tovább »_MG_4432.jpg

A 2007-ben alapított Pannónia Fesztivál idei megrendezése került veszélybe védjegybitorlók színre lépése miatt. Az idén kilencéves PaFe vezetője elmondta, hogy egy Budapesten bejegyzett Bt. Miskolcon élő tagjai támadták meg a fesztivált, és e-mailen keresztül 20 millió forintot követeltek, valamint egy, a PaFe szellemi tulajdonáról való lemondó nyilatkozatot a védjegy tulajdonosától.  

tovább »apocalyptica_2014.jpg

Április 21-én érkezik a finn csellómetálos Apocalyptica új albuma Shadowmaker címmel. Új dalokat már bőven mutattunk az albumról, ám most alább itt van teljes egészében. Aki még nem tudná, a csapat október 11-én a Barba Negra Music Clubban lép fel.

tovább »17
2015. ápr
08:00

Corey Taylor bemutatja a TOP 5 Slipknot albumot

Szerző: KoaX Címkék: slipknot

corey-taylor.gif

Corey Taylor most elmondja nektek, hogy nála melyik a TOP Slipknot album! Ahogy már pár hete Jonathan Davis is felállított egy sorrendet, hogy melyik a kedvenc Korn albuma, úgy most az Iowai horror brigád kapitánya is ezt tette. Hajtás után olvashatjátok, hogy Mr.Taylor szerint melyik a legjobb, illetve a "legrosszabb" albumuk.

tovább »anna_the_barbies_2015.jpg

Nem telhet el sem ősz, sem tavasz, sőt, semmilyen évszak, hogy Annáékkal ne találkozzunk a Barba Negra Music Clubban. '15 tavaszán, április 18-án is találkozhatunk a zenekarral, akik elmondásuk szerint még őrültebb tempóra kapcsolnak. Hogy mindez mit is jelent, az majd kiderül, addig is lehet készülni, és várni az új találkozást.

tovább »Slayer 2013.jpg

A hétvégi Record Store Day-re ígérte When The Stillness Comes című új dalát a Slayer. Nos, kérem itt az új nóta, ez éppen a lassabb kivitelből. Na, de akkor is: új Slayer-dal! Wooooáááááhhhhh. A lemez meg valamikor az év második felében.

tovább »kamchatka-630x420.jpg

A svéd power trió legénysége, a három hosszú hajú, szakállas fiatalember közös hétvégi jammeléseken barátkozott össze, majd évekkel később zenekart alapítottak Kamchatka néven.. Nem véletlen, hogy erősen improvizatív zenéjük ezekből az időkből eredetezhető, melyet a blues, a stoner rock és a pszichedelikus rock egyvelege jellemez, bár itt még nem állhatnánk meg, ha fel akarnánk sorolni, milyen stílusokhoz nyúlnak még.

tovább »postistampsbigger2_638.jpg

Szeptember és november között 35 különféle bélyeget hoz forgalomba a Posti, azaz a finn posta. A bélyegek mind zenei témájúak lesznek és nem maradhatnak ki belőle a Finnországnak hírnevét öregbítő rockzenekarok sem. Bélyeget kap a The Rasmus, a H.I.M., a Children Of Bodom, a Hanoi Rocks, a Nightwish és az Apocalyptica is. Ezúton várjuk a Magyar Posta hasonló kezdeményezését is.af.jpg

Van ez a zenekar, akik több, mint három évtizeddel ezelőtt benyitottak a színpadon azzal, hogy "but why am I going insane, why am I the one to blame" és ezzel azonnal kiharcolták a dühös kölykök azon válaszreakcióját, hogy ezt onnantól mindenki velük akarta üvölteni a mikrofonba a legvadabb és a legőszintébb átéléssel, még akkor is, ha ezért harminckét egymásnak feszülő tajtékos testen is kellett átgázolnia a színpadig. Van ez a zenekar, akik több, mint három évtizeddel ezelőtt benyitottak a Victim in Pain című lemezzel, aztán az évek alatt kiadtak még kilenc nagylemezt és néhány koncert lemezt, amiken gyakorlatilag alig változtattak zeneileg vagy szövegileg, és ennek ellenére most, azok akik akkoriban hallgatták őket, és azok is akik útközben később találkoztak velük, ugyanolyan izgalommal voltak képesek várni ezt az új The American Dream Died című lemezt, mint egy másikat korábban bármikor. Szóval teljesen jogos a kérdés, hogy hogyan lehetséges ez?

tovább »

szerintünk:(5/5)
szerintetek:(0/5)


0limpbizkit2014_20.jpg

A Sziget legújabb nevei közt ott az electro house legmenőbb előadója, Avicii, minden idők egyik legsikeresebb újhullámos metál zenekara, a Limp Bizkit és a pár hete megjelent új lemezével érkező Hollywood Undead is.

tovább »nova_01.jpg

Idén 11. alkalommal dübörögnek fel a hangfalak a Hegyeshalom melletti Nickelsdorf Pannónia mezőjén. Június 12-én kezdetét veszi az idei Nova Rock Fesztivál, amely aztán három napig szolgáltat hallgatni-és látnivaló a rockereknek, többek között a magyar fémszívűeknek is 

tovább »High-on-Fire-2014.jpg
A californiai heavy rocker brigád, a High on Fire június 23-án megajándékoz minket egy új albummal, amelynek mi biztosan rendkívüli módon örülni is fogunk. Nem? Na ugye. Itt a lemezborító, a tracklist és még pár érdekes infó a lemezzel kapcsolatban. 

tovább »armored_saint_20152.jpg

Ahogy azt a múltkor írtuk: Június 2-án érkezik az Armored Saint hetedik nagylemeze Win Hands Down címmel. A címadó dalhoz készült videót már láthattátok nálunk, most alább itt egy másik új nóta Mess címmel.

tovább »weedeater-2015-1080x608-1080x608.jpg

Ahogy azt már többször beharangoztuk májusban új Weedeater lemez szabadul a világra. A tőzeg-láp királyai visszatérnek Goliathan című lemezükkel, melyről mindjárt is itt is van egy új nóta, ami tényleg súlyosan vánszorog, mint egy lajhár.

tovább »stu33_by_urban_jonatan_1.jpg

Megjelent a Máté István (Stu) szólóprojektjéből született rock banda, a Stu33 első nagylemeze, a Pure&Free. A zenekar májusban pedig különleges lemezbemutató koncerttel örvendezteti meg közönségét.

tovább »hot_beaver_vulcan.jpg

Kicsi a magyar zenész-közösség. Vagy csak tényleg szövődhetnek itt barátságok a muzsikálás közben? Több elismert zenész arc állt most össze, hogy létrehozzanak egy újabb stoner bandát. Az újabbat nem rossz értelemben értem, nekem csak jó, ha minél többen vagytok! Szóval, Horváth Gábor alias Sexy, Makai Laci, Ifj. Kocsándi Miki és Lőcsei Bence összeültek, hogy bemutassák nekünk mennyire is lehet érdekes egy hód!

tovább »august_burns_red_2014.jpg

Amint azt tudjuk az August Burns Red nemsokára vadonatúj albummal jelentkezik majd, viszont most itt egy új nóta a lemezről, a The Wake című szerzemény, mégpedig egy szöveges videó formájába. Mehet a menet?

tovább »