Tudj meg mindent az új Papa Roach lemezről!

2017. március 25. - theshattered

paparoach01.jpgMájus 19-én jelenik meg a Papa Roach legújabb nagylemeze, a Crooked Teeth, melyről két dal, a címadó, illetve a Help már napvilágot korábban. Most megérkezett a korong borítója, dallistája, illetve egy-két stúdiós videó is. Csak tessék, tessék!

Tovább

10 + 1 rockdal, amivel bemutathatsz egy egész évtizedet

A 70-es évek ....

1280x720_1.jpgA legnagyobb zenetörténelmi pillanatokat illetően legalábbis biztosan. Minthogy azonban azokat a fejeket, akik az adott korra legjellemzőbb dalokat kitolták a lelkükből a közönség elé valószínűleg éppen a körülöttük zajló idők villanásai inspirálták, így azok mindig kicsit többet fognak jelenteni nekünk, mint csupán zenék. Hiszen ezek egyben megunhatatlan és emlékező korrajzok is. A hatvanas évek olyan előadóinak az alapjain, mint a Pink Floyd, a Beatles, Muddy Waters, Jimi Hendrix és Bob Dylan a következő évtized rockmuzsikái már még inkább mérföldkövek, amik mély gyökereket eresztve amúgy is meghatározták a későbbi idők stílusainak meglehetősen kusza burjánzását. Mi pedig nagyító alá helyezve ezeket a bizonyos hetvenes éveket, megpróbáltuk tíz plusz egy dalban összeszedni és azokkal megmutatni egy kerek évtizedet.

Tovább

Autogramot kért a rajongó Josh Hommetól, perelés lett a vége

josh-homme_1.jpgTesti sértés, rágalmazás, hamis vádakkal való illetés, valamint a lelki sérülés szándékos okozása miatt perelte be 25000 dollárra egy autogramgyűjtő Josh Hommeot. A Queens Of The Stone Age frontembere azt hitte az aláírást kérő Jason Lackroneról, hogy egy eBayen autogramokat értékesítő személyről van szó, mint kiderült, ezt csúnyán benézte. Az egész ügyet kirobbantó szóváltásról lent is láthattok egy videót.

Tovább

Me And That Man - Songs Of Love And Death (Cooking Vinyl, 2017)

Southern gothic country, kis csavarral

matm_front.jpgLaár András óta tudjuk, hogy a költőt néha annyira megihleti József Attila, hogy ő maga is ír egy József Attila verset. Valami ilyesmi történhetett egy borús lengyel estén, miközben Nergal (született Adam Darski) éppen a Your Funeral My Trial-t hallgatta, Nick Cave-től. Elképzelem, hogy a Stranger Than Kindness szólt egyes hangerőn, a tévében lenémítva ment az El Topo, és egyszer csak előtört a gondolat: ez k..va jó. És megszületett a Me And That Man koncepciója.

Tovább

Tiger Army @ Bécs, Arena 2017.03.20.

Psychobilly felsőfokon

tiger_army_3.png

A psychobilly egyik leghíresebb képviselője 9 év után újra elérhető közelségben lépett fel. Ritkán járnak Európában, még ritkábban Németországon túl kelet felé. No meg eljutni egy koncertjükre eddig mindig tartogatott kihívásokat. Anno 2005-ben az angliai Sheffieldig utaztunk páran – mert akkor az első Európa turnéjuk lényegében csak angliai állomásokat jelentett, a londoni koncertjük pedig hónapokkal előtte sold-out volt –, majd 2007-ben a legelső osztrák bulijukat aznap késő délután mondták le egészségügyi probléma miatt. Persze amikor már a magyar brigád az Arena nyitott részén sörözgetett, levezetve az előző estés Royal Crown Revue koncertet. Míg végül 2008-ban egy kellően pörgős és lendületes koncertet adtak, bizonyítva, hogy élőben nincs lassúság – bármennyire is könnyedebb hangzás felé indultak el az akkori albumukkal.

Tovább

Ingoványba taszítja a lelked - Új Weltesser videó és lemez

14708186_426430124194313_3102147622018630337_n.jpgAzt gondolhatnánk, hogy a napos és fenséges Floridában mindenkibe boldogságkoktélt dönt az örök napsütés, amitől aztán mindig be van csípve. A három tagú Weltesser zenekar azonban inkább merített inspiráció a His Hero Is Gone és a Black Sabbath zenéjéből, hogy olyan zenét alkossanak, ami minimum belefolytja a lelkedet egy mocsárba. Ehhez mérten a néhány hetes Crestfallen című bemutatkozó lemez egyik dalához készült videó is abban hangulatban vibrálja három percig a képeket, amitől sikeresen lejössz az életről. Azonban, ha ez nem elég ásd bele magad lejjebb a teljes hatszámos anyagba, amit a trió felvonultatott már élőben a Primitive Man, a Jucifer és a hamarosan Pesten is játszó The Body vendégeként is.

Tovább

Nézz meg egy Gojira-koncertet!

gojira_2016_1.jpg

Ugye mindenki tudja már, hogy július 5-én a Barba Negra Track vendége lesz, az utóbbi évek egyik legelőremutatóbb metal muzsikáját hozó Gojira. Aki volt már valaha a zenekar valamelyik koncertjén annak nagy meglepetés nem lesz az alábbi videó, aki meg még nem az legalább tudja mit kaphat egy Gojira-koncerttől. Ettől függetlenül mindenkinek ajánlott a zenekar tavalyi Bloodstock Open Air fesztiválos felvétele.

Tovább

Rammstein - Paris (2017)

Cirkuszt és kenyeret a népnek!

16386986_10154634513297713_6901678451311592274_n.jpgA Rammstein egy jól működő gépezet, melyből ha a teljes főnökség szabadságra megy is minden fennakadás nélkül haladnak tovább a dolgok. Ennek ékes példája a Paris koncertfilm, egy hamarosan DVD-n is megjelenő film anyaga. Hiszen mutassatok egy olyan bandát, amely többéves, szinte tetszhalott állapot közben is ilyen népszerűséggel mutat be egy egyáltalán nem új felvételt. Persze, van ilyen, nem egy, de a Rammstein masszív részese  ennek a klubnak. Tudom, már készülnek az új dalok, de akkor nézzük ezt az egészet most beetetésnek, mert annak is elsőrangú.

Tovább

Ez nem titok vagy recept

Interjú Esben Willemsszel a Monolord dobosával

2017. március 23. - KoaX

15781182_1260568613989026_6692602727846113651_n.jpg

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy a tavalyi Dürer kertes Monolord koncert mindannyiunknak egy emlékezetes, jelentős, meghatározó koncert volt. Megzúztak minket a svédek, majd ízzé és porrá törték a csontjainkat, amit később kávéba őröltek. Volt olyan szerencsém, hogy a zenekar dobosával Esben Willemsszel egy interjút készíthettem a napokban. Olvassátok!

Tovább

Rocksuli Danny Careyvel

tool2016.pngBiztos mindenki ismer olyan rocktatoncot, aki valamelyik zenesuliban tanulta a húr- vagy dobművészet csínját-bínját, melyeket bizonyos időközönként egy-egy bemutatón demonstrálnak az arra vevő boldog szülőknek, ismerősöknek, rokonoknak. Egy ilyenre pattant be az éppen új lemezen dolgozó Tool dobosa Danny Carey is, aki örömmel dobolta el az anyazenekarának klasszikusát, a The Potot. És igen,meglepően jó lett a feldolgozás, nem csak a dobokat tekintve.

Tovább

Mastodon - Emperor Of Sand (Reprise Records, 2017)

Megszelidült óriás tenyerén tökéletes mandala

mastodon.jpgMeg kell mondjam, hogy a világháló számomra sokszor olyan, mint a tömegközlekedésben mellettem nyomorgó és fogcsonk hordozó, savanyú szagot árasztó szájürege. Azt is közelről leheli az arcomba, amitől még a gyerekkori képem is elsárgul a falon. Akár minden reggel. A sztriptízbárok meglehetősen lassan letolt bugyijaihoz hasonló promóciók pedig inkább - mint a penetráns szájszag - kényszerű elfordulásra késztetik a fejem, mintsem hogy sóvárgást korbácsolnának az arcomra. Biztos maradi a formám, de szerintem egy új Mastodon lemez se legyen olyan, mint az áhított cipő, amit hónapok óta emelnek felhő magasságokba negyedóránként a rohadék reklámok, de még mindig nem jutott el az üzletekig. A türelmetlen vágy szülte képzelet, mint egy vámpír ugyanis képes kiszívni a dolgokból már előre az adott élményanyag egy részét máshogyan, mint a valóságban. Ez pedig teljesen megváltoztathatja az első találkozás minőségét. Akár egy fárasztó médiakampány után megjelenő Emperor Of Sand című új lemez esetében is. Simán.

Tovább

Az erdő a mi templomunk - Új Steve Von Till dal a Harvestman lemezről

steve_von_till_2015.jpgKorábban már beszámoltunk róla, hogy új Harvestman lemezt készít Steve Von Till a Neurosis zenekar egyik frontembere. A történelemtanár úr ezen alteregója pedig jól megfér annak saját néven megjelentetett szólólemezei mellett. Bár ahogy az ebből a dalból is kiderül majd, ezek sokkal több népzenei tradíciót olvasztanak egybe, ambient, drone és feneketlen mélység az, ami jellemzi ezeket a nagyon személyes és egyedülálló dalokat. A hamarosan megjelenő Music For Megaliths lemezen végig, ahol Steve Von Till kezeli egyedül a gitárokat, billentyűket, népi hangszereket, egy számban azonban majd feltűnik a Neurosis dobos Jason Roeder játéka is. Az első albumról hallható dal pedig a The Forest Is Our Temple, itt lejjebb hallható a megnyitás után.

Tovább

A melegek mellett áll ki az új videójában Otep

otep2.jpgÚj videóval jelentkezett a tavalyi, Generation Doom című nagylemezéről Otep. Az énekesnő friss klipje az Equal Rights, Equal Lefts című dalra készült, melynek szövegében és videójában is kiáll a melegek egyenjogúságáért. A leginkább rapdalra hajazó zenét és videót is csak a kevésbé konzervatív olvasóinknak ajánljuk.

Tovább

Csizmaszag és koszos gitár - Novemberben a hajón a Kadavar

kadavar_1.jpgHárom évvel ezelőtt már jártak nálunk a hard rock ősiség zászlóvivői, azaz a Kadavar. A német trió azonban most visszatér koszos gitárjaival és hoz némi csizmaszagot, megidézve a műfaj hajnalát a hatvanas és hetvenes évekből merítve. A csapat pedig szemezgethet majd lassan hét éves fennállásuk három pöpec lemezéről november 1 - én az A38 hajó színpadán. Ahova a turné keretében elkíséri őket a holland Death Alley is, akik bírnak némi átfedéssel a főszereplők műfaját illetően. Az őszi bulihoz kedvcsinálókat pedig természetesen lejjebb még találtok.

Tovább

Akkor most kiderült az új Marilyn Manson album megjelenési ideje?

bpark.jpgAzt feltehetőleg minden olvasó és Marilyn Manson rajongó tudja, hogy az egykori Antikrisztus eredetileg Valentin-napra hirdette meg a legújabb nagylemezét, a Say10-t. Na, ez a megjelenés úgy, ahogy van el is maradt, de a hősünk még csak egy hangot, egy dalszeletet, egy kottamaradványt sem mutatott meg az új anyagból. Hogy mi lehetett a nagy csend oka, természetesen nem tudni, de most valami sokat, de legalábbis nem keveset sejttető került ki a nyáron (július 20-án) a Budapest Parkba is ellátogató Manson Úr Instagramjára.

Tovább

Itt egy újabb Incubus dal és videó!

incubus_2015.jpgÁprilis 21-én jelenik meg az Incubus nyolcadik, találóan 8 címre keresztelt nagylemeze, mely az első korong lesz a 2011-es If Not Now, When? óta. Erről került nyilvánosságra a Glitterbomb, amely ezúttal egy nyugisabb szerzemény lett, ellentétben a korábban megszellőztetett Nimple Bastarddal. A félig-meddig dalszöveges videó érdekessége, hogy benézhetsz általa a banda próbatermébe, szóval a rajongók már csapkodhatják is a play gombot.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum