Marty Friedman megírta a japán nemzeti örökség hivatalos dalát

2018. május 28. - theshattered

martyfriedman2017promo_638.jpgA Megadeth klasszikus felállásának gitárosa, Marty Friedman óriási népszerűségnek örvend a Felkelő Nap Országában. Szólólemezek sora, mindenféle szereplések kísérik a munkásságát, most legutóbb pedig a japán kormány kérte fel: ugyan írja már meg a japán nemzeti örökség hivatalos dalát. Marty apánk pedig eleget tett a felkérésnek, a végeredmény lentebb hallható.

Tovább

Lehet, hogy Otepék nem kedvelik Donald Trumpot

otep-kult-45.jpgOtep Shamaya és zenésztársai beálltak a hosszú sorba: ők is elkezdték Donald Trumpot ekézni. A dal kicsit szájbarágósra sikerült, talán nem is lesz rajta az évvégi slágerlistákon, de aki csipázza a rap metalos témákat, azért adjon neki egy esélyt. A Kult45 című új nagylemez július 27-től lesz elérhető.

Tovább

Rendesen odapörköl az Iron Maiden az új turnén!

1280x720.jpgMegkezdődött az Iron Maiden legújabb turnéja, a Legacy Of The Beast tour, mely egy hónap múlva a Volt Fesztivált is érinteni fogja. A legendák a tuti slágerek mellett most olyan finomságokat is elővettek, mint a Bayley-korszakos The Clansman és a Sign Of The Cross, valamint a jó bő egy évtizede nem játszott Where Eagles Dare és For The Greater Good Of God. Persze ha még ez sem lenne elég, ahogy az alábbiakban is látható, a látványt is kimaxolták rendesen a fémlegendák. Talán nem is lehet kérdés a jelenés június 28-án.

Tovább

Johnny Depp tisztelgett egyet David Bowie előtt

hv.jpgTalán már szinte mindenki tudja, hogy Johnny Depp a színészkedés mellett zenélni is szokott, méghozzá az Alice Coopert és Joe Perryt is magába foglaló Hollywood Vampiresben. A színészóriás ezúttal egy dal erejéig magához ragadta a mikrofont és előadta David Bowie halhatatlan dalát, a Heroest. Így sikerült a projekt:

Tovább

Feldolgozással töri meg a csendet a The Devil Wears Prada

prada3.jpgMinekutána legutóbb 2016-ban jelentkezett nagylemezzel a The Devil Wears Prada, úgy döntött, hogy ideje kicsit megtörni a csendet. Igaz, az új dal nem saját szerzemény, hanem Julien Baker Sour Breathének az átirata, de azért ez is több, mint a semmi. Hogy mikor lesz új korong, azt sajnos nem tudni.

Tovább

Szeptemberben jön az új Good Charlotte album!

gc2018.jpgElkészítette a tavalyelőtti kvázi visszatérő nagylemezének, a Youth Authoritynek az utódját a pop-punk veterán Good Charlotte. A kaliforniaiak Generation Rx-nek nevezték el az albumot, mely majd szeptember 14-én fog megjelenni, melyet egy, hozzánk legközelebb Bécsben állomásozó turné fog követni jövő év elején. Az első kislemez, a kicsit elektroniusabbra vett Actual Pain lentebb hallható.

Tovább

Közös splittel állt elő a Full Of Hell és az Intensive Care

fullofintensive.jpgKözös kislemezzel állott elő a két grindcore agyszaggatás, a Full Of Hell és az Intensive Care. Az 512 darabra limitált vinyl már egyből el is kelt az utolsó szálig, viszont maga a dalcsokor meghallgatható lett mindenki számára. Érdekesség: a Full Of Hell a Brutal Truth epikus szerkezetű Collateral Damage-ét is előszedte átgondolásra ezen az ötszámos pusztításon.

Tovább

Nézz bele a Fates Warning koncertanyagába!

fates_warning_a38_2018_13.jpgJúnius 29-én érkezik majd a Fates Warning koncertanyaga, a Live Over Europe, mely értelemszerűen az idén januári Európa-turnéjuk anyagát hivatott megörökíteni. A huszonhárom dalos, száznegyven perces album anyagát nyolc európai városban (Aschaffenburg, Belgrád, Thesszaloniki, Athén, Róma, Milánó, Budapest, és Ljubljana) vették fel, nyilván a hazai érdekeltség miatt azért a magyaroknak is talán érdemes kicsit jobban odafigyelni rá. Most elérhető lett a proggerektől The Light And Shade Of Things, mely lentebb található meg.

Tovább

Majdnem minden, amit tudni akartál Jonathan Davis szólóalbumáról

jonathan-davis-solo-lp-95ebf92e-d03b-4b89-8f11-2e53f9e823d2.jpg"Így készült" és dalrészletezős videó is készült Jonathan Davis tegnap megjelent szólólemezéhez, a Black Labyrinthhez. Még előbbiből, lévén, hogy többrészes valami lesz, csak az első rész érhető el, a dalonkénti részletezést, valamint persze az albumot is már teljes egészében nézhetitek, hallgathatjátok. Ha hihetünk a nu metal veteránnak, már javában készül az új Korn lemez is, de előbb majd a szóló turné jön, melyet legközelebb a Novarockon lehet majd elkapni.

Tovább

Így köszönték fel a zenészkollégák Klaus Meinét

0scorpions2016_35.jpgKlaus Meine, a Scorpions énekese tegnap ünnepelte a hetvenedik születésnapját. Ennek örömére sikerült összehozni az illetékeseknek egy olyan epikus, majd' negyed órás videót, melyben a metalvilág apraja-nagyja, így többek között James Hetfield, Rob Halford, Doro, Paul Stanley, de még a Scooteres H.P. Baxxter is felköszönti az immár szépkorba lépett, de még mindig jó bőrben lévő legendát. Boldogat innen is!

Tovább

Crimson Bow And Arrow - Új dal az Epicától

0epica2017_22_eredmeny.jpgAz Epica július 20-án világszerte elérhetővé teszi a tavaly csak Japánban megjelent EP-jét, az Epica Vs. Attack On Titant. A nyolcdalos kislemezen négy dal énekes, valamint instrumentális verziója lesz hallható, melyek közül a Crimson Bow And Arrow már csekkolható is. És mitől különleges az anyag? A csapat a népszerű Attack On Titan című anime sorozat dalait dolgozza fel rajta, talán le is süt az ottani világ a dal stílusán, miközben persze az Epicás él is ugyanúgy megmaradt.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum