Hirdetési felület

Trouble dupla.jpg

Az egész műfaj – azon belül is az egyik legmostohább sorsú irányzat, a hamisítatlan klasszikus doom metal – egyik legértékesebb és legnagyobb hatású, ugyanakkor leginkább alulértékelt (megint más kérdés, kinek a hibájából alakult így) zenekara, egyszersmind egyik nagy túlélője, a chicagói Trouble tette tiszteletét nálunk immár harmadik alkalommal. A hírnevükhöz a messzemenőkig méltó koncertről már megemlékeztünk nemrég, most következzen a buli után készült interjú a banda két oszlopos tagjával. A szép kerek évfordulóhoz érkezett debütáló albumról és a legutóbbi korongról egyaránt szó esik benne – na meg a The Skullról is, legfeljebb kicsit más vonatkozásban…

tovább »24
2014. nov
14:00

OMG!: Old Man Gloom - The Ape Of God (2014)

Szerző: RaczUr Címkék: old man gloom

Old_Man_Gloom_-_The_Ape_Of_God_1415632578.jpg

Nem kicsit érzem magam hülyének, amikor 2014-ben kell szembesülnöm az Old Man Gloom zenekarral, főleg azután, hogy idén a hetedik albumukkal jelentkeztek, és az tizenöt éve alakultak. Persze nem nehéz fasza zenékről sem lemaradni, de itt még egy annál is fajsúlyosabb dologról van szó. Az Old Man Gloom ugyanis egy igen válogatott supergroup. Az meg mindig különleges. Többnyire nem kiugróan jó, vagy rossz, de mindenképp különleges.

tovább »

szerintünk:(4,5/5)
szerintetek:(0/5)


korean_kids_meshuggah.PNG

Na jó, nem igaziból ám, hanem csak ismét egy népi internetművész volt vicces kedvében és valamilyen neten talált cuki koreai kisgyerekek által előadott helyi jellegzetességet szinkronizálta össze a legendás svéd mesterek Bleed című nótájával. Az eredmény megsemmisítő, a hajtás után.

tovább »Soundgarden.jpg

A múltkor írtunk hosszabban arról, hogy Echo Of Miles: Scattered Tracks Across The Path címmel egy kiadatlan-, válogatás- és remix dalokkal teli gyűjteményes lemezt ad ki ma a Soundgarden. Az igazi különlegességnek ígérkező anyagról megint tudunk mutatni egy eddig sehol sem hallott dalt Kristi címmel. Alája pedig bepakoltuk a korábban már megosztott két kiadatlan szerzeményt is.

tovább »24
2014. nov
08:15

Rock Or Bust - Itt az új AC/DC-videó

Szerző: sunthatneversets Címkék: acdc

AC DC Rock videó.jpg

Megint az AC/DC-vel kezdődik a hét. A múltkori enyhén ratyi Play Ball után most az új lemez címadó dalára a Rock Or Bust-ra készült videó. Ezt is David Mallet rendezte és ez sem lett sokkal ötletesebb. Egy stúdióba behívtak párszáz AC/DC rajongót, hogy csináljanak egy kis hangulatot, amíg a zenekar játszik. Senki sem teszi túl nagy meggyőződéssel a dolgát.

tovább »Bury what's Left.jpg

Memoirs címmel megérkezett a Bury What's Left zenekar második EP-je. Az EP különlegessége, hogy az Our dying tree című dalban vendégénekel a Stubbornból, Halák Árpád. Az EP-t otthoni körülmények között Pencs Tamásnál, a zenekar gitárosánál rögzítette és keverte a zenekar. Az EP ingyenesen letölthető a zenekar bandcamp oldaláról, de meghallgatható alább is.

tovább »The Devils Trade Those.jpg

Makó Dávidnak, a Haw énekesének első, egyéni, igen bensőséges és letisztult szólóalbuma körülbelül egy hónappal ezelőtt, október 24-én jelent meg. A nyolc dalból álló, nagyjából fél órás felvétel - a zenészt idézve - az egri Standing Wave stúdióban, Sohinál készült el, és magában foglalja az összes olyan koncepciót, mondanivalót, és ”színt”, amit az eddigi zenekari munkássága során nem tudott beilleszteni az adott formáció profiljába.

tovább »

szerintünk:(4,5/5)
szerintetek:(0/5)


Sólstafir 2014 2.jpg

Ez a nap is felvirradt végre! Elérkezett az év, általam leginkább várt koncertje! Nekem november 19-e volt a Karácsony, a Mikulás, a Nyuszi és minden egyéb, aki hoz is valamit, nem csak visz. Még két éve nyáron, a festői Sástón győződhettem meg arról, hogy a Sólstafir nem csak lemezen képes elvarázsolni, hanem élőben is képes hozzá rakni azt a pluszt, amitől még tökéletesebb lesz az összkép. Az egy teljes értékű koncert volt, azóta sajnos csak előzenekarként, roppant kevés műsoridővel láttam őket, hiszen a 40-45 percekbe 4-5 nóta fért, ami édes kevés. Az évek kemény munkája viszont meghozta az eredményét! Az izlandiak telt házas bulik sorával nyomultak előre Németországon át, és hála Zérónak és a Negatív Art. Prod.-nak, elérve hozzánk, nálunk is learatták munkájuk gyümölcsét. A jó kapcsolatnak hála, mi is részesei lehettünk a Sólstafir első, headlineres koncert körútjának, aminek apropója nem más, mint az Ótta-ra keresztelt új lemez, ami bennem elég vegyes érzelmeket keltett.

tovább »Dark Tranquillity live 1.jpg

A legendás svéd melodic death metal brigás idén meghirdetett, ’Uniformity’ elnevezésű turnéjának keretén belül végre újra ellátogatott hozzánk, így ennek megfelelően, november 16-án este kilenctől egy vasárnapi, könnyed zajongásra invitáltak minket. Az esemény alapjául a banda legutóbbi, Construct című albuma szolgált.

tovább »Top10 Andy.jpg

Andy Rehfeldt neve nem biztos, hogy egyből beugrik az egyszeri zenehallgatónak, de ha azt mondjuk, hogy ő az a csóka, aki különböző pop dalokból halál metal slágereket gyárt és fordítva, akkor talán már többeknek ugrik be kiről is van szó. Nekünk talán egyértelműbb lett volna most egy olyan listát összeállítani, ahol kedvenc átalakító művészünk metal dalokat fabrikál mindenből, aminek köze sincs a metalhoz (ami késik mondjuk nem múlik), azonban most azt a tíz (plusz 1, de micsoda plusz 1) jazzbe, reggae-be, polkába, satöbbibe átgyúrt rock/metál slágert gyűjtöttük össze, ahol a végeredmény teljesen önálló életre kel. Ha valaki az elmúlt pár évtizedet barlangban töltötte volna, az az eredeti verziókra is kattinthat.

tovább »22
2014. nov
08:00

Metallica a TV-ben

Szerző: sunthatneversets Címkék: metallica

Metallica Craigh.jpg

A minap a CBS televizió vendége volt a Metallica, ahol Craigh Ferguson esti showjában léptek fel. Ha már ott voltak nem fukarkodtak a dalokkal, hiszen egyenesen négyet is eljátszottak a műsorban. Íme!

tovább »21
2014. nov
15:00

I Won’t Go - Itt az új Iron Reagan videó

Szerző: sandroo Címkék: iron reagan

10354598_726211167455123_5892528453006094371_n.jpg
Hölgyeim és Uraim!! Itt van a kétszeres bajnok, a crossover punk/hardcore/thrash all star brigád, az arcletépős szögelések koronázatlan királya, a kék sarokban az Iron Reagan ....és az új videójuk. 

tovább »21
2014. nov
14:30

A Grizzly megmutatja a barlangját

Szerző: KoaX Címkék: grizzly

0grizzly2014_01.jpg

Magyaráztunk mi már eleget arról, hogy virul a stoner rock itthon meg bla-bla bla... Most inkább a hajtás után nézzétek meg, hogyan is készítette el a Grizzly zenekar a második albumát! Making of .... videó következik.

tovább »nickelnofixed.jpg

Lassan bebizonyosodik az a képzetem, hogy nem vagyok teljesen százas. Miért? Mert képes voltam a Black Veil Brides után egy újabb mazo kategóriás lemezt bevállalni. Ha ezt olvasod, valószínűleg már rájöhettél, hogy napjaink talán másik legnagyobb zenei közellensége, a Nickelback új kiadványa, a No Fixed Adress a kritika tárgya.

tovább »

szerintünk:(2/5)
szerintetek:(0/5)


at_the_gates_promo.jpg

Hamarosan jövünk egy At The Gates albumkritikával. Amíg azonban ez nem érkezik meg, be kell érnetek egy zsírúj videóval a dallamos death metal alapvetéstől. Az animációs videót Costin Chioreanu készítette és a Heroes And Tombs című dalra készült.

tovább »colosseum01.jpg

2010 után ismét Budapesten játszik a fúziós zene úttörő zenekara, a Colosseum. Az eredetileg 1968-ban alakult brit jazz-rock csapat november 23-án lesz látható a Petőfi Rendezvényközpontban, ahol többek között a Time On Our Side című új lemezt is bemutatja.

tovább »Moonspell 2014.jpg

2015 márciusában új lemezzel jelentkezik a portugál Moonspell, amely az osztrák Napalm Records gondozásában lát napvilágot. Az urak a örebroi Fascination Street Studioban dolgoztak Jens Bogren producer irányítása mellett. A korong egy csomó formátumban lesz kapható és a következő dalokat biztosan tartalmazza majd: Until We Are No More (Breathe), Medusalem, Funeral Bloom, Domina, La Baphomette, The Last Of Us, A Dying Breed, Malignia, Extinct, The Future Is Dark.psy csoprt.jpg

Decemberben ismét Budapestre látogat a finn maszkos grindcore trió a Psykoanalyysi. Ennek kapcsán kérdezősködtünk egy kicsit a dolgokról Kari Grindi énekesnél és Aimo Mäjäys dobosnál.

tovább »Combichrist live 1.jpg

A szórakoztató D-A-D, a zseniális Helmet és Trouble után mi vitt rá, hogy metalrajongó létemre egy alapvetően elektronikus (aggrotech) zenét játszó zenekar koncertjére menjek? Leginkább az, amit az idei Brutal Assault fesztiválon láttam és mint a beszámolóban írtam: a zenekar sok metalzenekart megszégyenítően zúzott, valamint az, hogy  több a hozzáadott gitár és metal elem mint a gépi.

tovább »peripheryband2014_638.jpg

Pár nappal ezelőtt már megírtunk egy csomó fontos dolgot a Periphery új, harmadik lemezével kapcsolatban, ami dupla lemez formában kerül a nagyérdemű elé. Most végre bele is hallgathatunk, hogy milyen lesz az új motyó, a hajtás után egy új dal a Alpha korongról. Legyen már január!

tovább »