Hirdetési felület

0cannibalcorpse2014_02.jpg

A Cannibal Corpse koncertek annak ellenére is mindig hatalmas élményszámba mennek, hogy teljesen kiszámíthatóak. Öt középkorú, kicsit leharcolt faszi szoborként hányja a vért a színpadon, iszonyú precizitással, vörös fényárban, kiforrott megszólalással, a teljes pályafutást felölelő setlisttel. Ezúttal is épp így történt, s ezúttal is totál padlóhoz verték a közönség fejét.

tovább »tetema-ws-710.jpg

A Faith No More frontembere eddig sem foglalkozott kevés dologgal egyszerre, de azért még egy vadiúj zenekar összekalapálása simán belefért. Na ez lett a Tētēma. Hogy milyen zenét is játszik az új formáció? Mittomén, tessék inkább belehallgatni - szerintem Patton úrfi találkozott Grandpierre Attilával, de muszáj még egyszer meghallgatni. 

tovább »Emigrate Silent.png

...mert ugye milyen rossz, ha az anyazenekar pihenőn van, esetleg évente adnak pár kiemelt bulit, de ezt leszámítva semmi nem történik. Ezt a helyzetet unta meg Richard Z. Kruspe, a Rammstein bárdistája és felébresztette az egyszer már pihenőpályára állított Emigrate nevű projectjét.

tovább »

szerintünk:(3,5/5)
szerintetek:(0/5)


nyirseghir-hegyalja2013-07-650.jpg

Legalábbis ezt írja a hegyalja.info. A cikk szerint az idei fesztivál elmaradása idegenforgalmi szempontból jelentős károkat okozott.  A buli ebben az évben ünnepelte volna tizenötödik születésnapját, és mint ismert a szervezők tavaly karácsonykor még ingyenesnek hirdették. Több hónapos hallgatás után azonban tavasz elején azt közölték, hogy „a területen folytatott és tervezett munkálatok következtében az idei Hegy' elmarad.” Munkálatok azóta sem történtek Májer János, Tokaj előző polgármestere pedig korábban azt mondta, hogy az állami támogatás hiánya miatt nem rendezik meg a fesztivált.

tovább »marduk_eredmény.jpg

A svéd blekker alapvetés, a Marduk új lemeze január 19-én jelenik meg Frontschwein címmel, ami a 2012-es Serpent Sermon folytatása lesz. Az új lemezről most végre van egy új dal is, ami igencsak büntet. A hajtás után meg is hallgatható néhány információ kíséretében

tovább »scott-stapp.jpg

Emlékeztek még az ezredforduló amerikai sikerbandájára, a Creed-re? A lényegében már megboldogult zenekar frontembere és alapítója Scott Stapp egy súlyos és segélykiáltás jellegű videót tolt ki a Facebook oldalára, melyben közli, hogy annak ellenére, hogy pályafutása alatt több, mint negyven millió lemezt adtak el, a teljes anyagi csőd szélén áll. Az adóhatóság zárolta a számláját, így nincs egy vasa sem, se háza, se semmije. Egy út széli motelben húzta meg magát, vagy a saját kocsijában. Napok óta nem evett és ennek köszönhetően a kórházban kötött ki. A hajtás után az énekes vallomását láthatjátok.

tovább »Dying Fetus.jpg

A death metal számos válfajával tehet próbát a budapesti koncertlátogató az idei ősz és tél folyamán: a Dark Tranquillity dallamos vonala és a Cannibal Corpse old school brutalitása után, de még az Obituary januári érkezése előtt várja az érdeklődőket az amerikai Dying Fetus technikás death metalja december 5-én, a Kék Yukban. Az 1991 óta működő bandát a szintén jól ismert Goatwhore, valamint két fiatalabb, kiemelkedően tehetséges csapat, a Fallujah és a Malevolence kíséri el a turnén.

tovább »motleycrue.png

A jövő évben június 12-14 között rendezendő Nova Rock Fesztiválra újabb adag nevet jelentettek be a szervezők. Kétségtelenül a legnagyobb durranásnak a "kamu" utolsó turnéját futó Mötley Crüe fellépése tűnik. Rajtuk kívül azonban lesz Die Fantastischen Vier, Beatsteaks, Nightwish, Deichkind, Five Finger Death Punch, The Gaslight Anthem, Lamb of God, Godsmack, Hollywood Undead, In Extremo, Eagles Of Death Metal,  Frank Turner & Sleeping Souls, Lagwagon, All Time Low,  Eluveitie, Yellowcard, FIVA, Powerwolf, Callejon, Backyard Babies, Blues Pills, Arcitects, Feine Sahne Fischfilet, Moop Mama, The Answer, King 810.

tovább »DARKEST-HOUR-_-SUMERIAN-2-SECONDARY.jpg

Ugye azt már korábban mondtuk, hogy idén nagy valószínűséggel nem az eddig évtizedekben megszokott helyen rendezik a Rockmaraton Fesztivált július 13 és július 19. között, ami ráadásul idéntől egy kicsit nagyobb volumenben képzeli el a működését. Korábban már a Powerwolf nevű brigádot és a The Black Dahlia Murdert volt szerencsénk bejelenteni a fesztiválra. Ma egy újabb fellépő neve derült ki, ők pedig nem mások, mint a washingtoni Darkest Hour, akik idén jelentkeztek új lemezzel. Annyit tudunk még mondani, hogy a Fesztivál hivatalos Facebook oldalán közben azért még zajlanak bejelentések, amelyek alapján a következő zenekarok fellépése tűnik biztosnak: Akela, Ossian, Road, Wisdom, Moby Dick, The Exploited, Dalriada, Prosectura, Depresszió, Tales Of Evening, Paddy And The Rats, Omen. Bloodbath-GrandMorbidFuneralLarge.jpg

Vajon de Sade márki, Edgar Allan Poe vagy Aleister Crowley, ha a maguk idejében megismerhették volna a death metal műfajt, rajongójává válnak? Élvezték volna például, ahogy az arcukba vért zokog a dermedt sikolyokkal kísért, svéd szélben álló Bloodbathl? Ha pedig igen, akkor melyik lemez inspirálta volna őket leginkább egy újabb halállal álmodó filozófia megalkotására, vagy egy minden emberi normát megfeszítő tivornyára? Az első és a harmadik album? Ami az Opeth frontember Mikael Akerfeldt fülsértéseivel horzsol? A második Nightmares Made Flesh a Hipocrisy alapítótag Peter Tagtgren morózus morgásaival? Vagy ez a mostani Grand Morbid Funeral, ahol a Paradise Lost soraiból ismert Nick Holmes próbál a legádázabb lenni?

tovább »

szerintünk:(4,5/5)
szerintetek:(0/5)


tbdm_7vinyl.jpg

Ha már a jövő évi Rockmaraton Fesztivál vendége lesz a The Black Dahlia Murder, akkor teljesen életszerű, hogy megmutassuk a csapat Fekete Péntekre megjelent Grind 'Em All címet kapott feldolgozás EP-jét. Zúzda indul!

tovább »gmw_bic_2014_web.jpg

A Birds In Cage című dalhoz forgatott videó már a második hivatalos klip az idén márciusban megjelent Hell Sweet Hell nagylemezről. A tavasszal bemutatott Fisherman's Tale nagyszabású munkálataival ellentétben ez alkalommal mondhatni műhelymunka keretében készült az anyag. A videó rendező-operatőre, a zenekar közeli barátja, Somlai Tamás Tonyő volt, továbbá a vágás, az animáció és az utómunka is teljes egészében neki köszönhető. A komplett stábot és asszisztenciát maga a zenekar alkotta, a forgatás pedig az R33 épületének padlásán és a zenekar nyári balatoni turnéjának szabad perceiben zajlott.

tovább »RockOut1.jpg

Vacillálok, ne legyen-e az írás címe az, hogy „a RockOut többet érdemel”. Mert lehet őket kritizálni – bizonyos értelemben „megosztó” zenekarnak számítanak – de a novemberi szombat estén megjelent (max) tizenöt fő elszórakoztatásánál azért többre hivatottak. Még akkor is, ha láthatólag lesz.rják a távol maradt sokaságot, s a maguk örömére zenélgetnek, megosztva ezt az örömöt azokkal, akik mégiscsak eljöttek. (A képek nem a helyszínen készültek)

tovább »27
2014. nov
08:00

Új Venom-album érkezik januárban

Szerző: sunthatneversets Címkék: venom

Venom.jpg

A black metal brit pionírja, a Venom új albummal jelentkezik január 27-én, amely a From The Very Depths címet kapja. A Spinefarm gondozásában megjelenő lemez CD-n, digitálisan és vinylen is beszerezhető lesz.action20.jpg

Ezerkilencszázkilencvenkiba*****négy, amikor kiadja az Action az első albumát, az Összeomlást. Ennek bizony már húsz éve. Természetesen az ünneplés sem maradhat el, ami most szombaton esedékes a Club 202-ben. Az Action még mindig aktív, létező banda, így nem csak egy haknikoncertről van szó. 

tovább »Ordog.jpg

Így kell egy korszakváltásnak lezajlani! Még tavaly sikerült a Superbutt egyik utolsó koncertjét elcsípni Tatabányán a Roxxyban (szégyenteljesen kevés ember előtt), amikor az akváriumbeli búcsúkoncertjükre készültek, majd idén Megyeren újra sikerült beléjük futnom, de már az új néven működő régi-új felállással. Itt a még Superbutt számokra épülő koncerten előzetesként megmutatták az új zenekar által világra hozott Késképkézt. A szám hallatán, illetve a zenekar tagsága láttán tudtam, hogy nagy baj nem lesz a lemezzel. Nem is lett!

tovább »

szerintünk:(4,5/5)
szerintetek:(5/5)


agnosticfrontband2014.jpg

December 5-én vonul be Buzzbomb Sound Labs nevű stúdióba New York-i hardcore veterán Agonostic Front legénysége, hogy rögzítse 11. stúdióalbumát, amely a Nuclear Blast gondozásában jelenik meg valamikor a jövő év elején. Roger Miret zenekarvezető elmondta, hogy a stúdióban Paul Minerrel dolgoznak majd és valószínűleg a lemez a The American Dream Died címet kapja.0nova2_27.jpg

Hogy őszinte legyek, kettős érzéssel vágtam neki a vasárnapi esti, bécsi Machine Head koncertnek. Egyrészt az ember a fiatal éveinek egyik kedvenc bandájára mindig kíváncsi, szívesen újraéli a régi nótákat, a régmúlt idők feelingjét, az emlékeket. Másrészt pedig, kicsit bizalmatlanul közelítettem meg a dolgot, a banda utolsó albumaira való tekintettel, amelyek bevallom nekem annyira nem nyerték el a tetszésemet. Persze ez ízlés dolga, de számomra a Machine Head mindig A Burn My Eyes és a The More Things Change albumokat jelenti majd. De sebaj, ez legyen a legnagyobb probléma....kinek a pap, kinek a paplan.

tovább »Chris Broderick.jpg

Hát gyerekek, ha egy üzlet beindul ... Alig két órája, hogy megírtuk, hogy Shawn Drover dobos kilépett a Megadethből, erre mit olvasunk a gitáros Chris Broderick hivatalos oldalán? Hát azt, hogy ő is lelécelt. Ő éppen művészeti és zenei nézeteltérések miatt. Mindenkinek minden jót kíván, azt csá! Nem lennénk most Dave Mustaine helyében. (Fotó: Réti Zsolt)26
2014. nov
07:00

Phil Rudd-ra rájár a rúd

Szerző: sunthatneversets Címkék: acdc phil rudd

Phil Rudd 2014.jpg

Helyi idő szerint ma reggel 9 órakor kellett volna megjelennie az új zélandi Tauranga bíróságán az AC/DC (volt?) dobosának Phil Ruddnak, de a zenész nem igazán a pontosságáról lesz híres, hiszen a megadott időpontban még sehol sem volt. Miután a bíró közölte ügyvédjével, hogy kénytelen lesz elfogatóparancsot kiadni ügyfelével szemben, ha az 9.30-ig nem jelenik meg, egyszer csak előkerült Rudd is, de érdemben nem igazán tudott a gyilkossággal fenyegetés, valamint a kábítószerbirtoklás vádjaira magyarázattal szolgálni, így a bíró december 2-ra halasztotta a tárgyalást. Hab a tortán, hogy a dobos úgy elviharzott a bíróságról, hogy majdnem karambolozott egy kamionnal.