5 dal nyaraláshoz, amit garantáltan nem adnak a rádiók

...avagy hogyan bosszantsunk fel egy teljes kempinget öt perc alatt?

2017. július 20. - p.man

holiday.jpg

Legszívesebben baltát ragadna a nyárigyerekekabalatonparton hallatán? Könyökén jön ki, hogy a szomszéd nyári tábor folyamatosan a Holidayt üvölteti? A Balatoni nyár első ütemeire fenyegető levelet kezd fogalmazni Bornai Tibornak? Vízbe fojtaná a Sugarloaf összes tagját, akinek köze van a vízihullás dalhoz? Az alábbi nyári sláger-ajánló azoknak szól, akik negyven fokban is a vér-halál-pusztulás kombót részesítik előnyben. Figyelem, szigorúan nem rádióbarát ajánlat!

Tovább

Statiszti-tallica, avagy ilyen sűrűn, ezeket játszotta a Metallica az elmúlt évtizedekben

metallica_2017_brazil.jpgVannak olyan metalarcok, akik szeretik a statisztikákat, valószínűleg nem is kevesen. Persze, kell hozzá egy bizonyos elhivatottság, rajongás, de érdekes dolgokat ki lehet deríteni abból, hogy az adott kedvenc, jelen esetben a Metallica melyik dalokat preferálta a bizonyos időszakokban. A lent látható, egyébként valóban kimerítő statisztikai levezetés számadatai talán kis magyarázatra szorulnak, természetesen segítünk benne. Persze azért az angolosok előnyben vannak.

Tovább

Amikor csak mész az utcán, aztán hirtelen Voivod

voivodpopup2017_638.jpgÖt nappal ezelőtt egy kellemes meglepetéskoncert részesei lehettek a quebeci lakosok - már ha szeretik a metalzenét. Történt ugyanis, hogy a SiriusXM jóvoltából egy utcasarkon - nyilván némi előkészület után - a húrok közé csapott a jövőre új albummal jelentkező thrash veterán Voivod. Erről egy rövidke kisfilm is készült, ezt most itt, lentebb látható. Valószínűleg október 4-én Budapesten ez nem fog megtörténni, de a Dürer Kertben így is egy jó Voivod koncertre van kilátás, ahol az est vendégei a német Earth Ship és hazai részről a Perihelion lesznek.

Tovább

Vigyétek kórházba Leandert, majd holnap irány a Barba Negra Track!

leandertrack17.jpgÚj dallal jelentkezett a Leander Kills. A Vigyetek Kórházba című tétel az ősszel megjelenő új nagylemezük első előfutára, ezt lentebb meg is tekinthetitek. A dal jó eséllyel a holnap esti Barba Negra Trackes bulin is fel fog csendülni, ahol az A Caustic Fate és az Abyss, Watching Me lesznek a vendégek.

Tovább

...csak egy videó arról, hogy Bruce Dickinson felszáll egy második világháborús gyönyörűséggel

brucedickinsonsonispheredogfight_638.jpgAz, hogy az Iron Maiden dalnoka, Bruce Dickinson szereti a repülést, már régen nem újdonság a fémszívűek számára, hiszen amellett, hogy saját repülővállalkozása van, meg is repteti a vasmadarakat, sőt, a zenekart is ő szokta cuccostól, mindenestől elfuvarozni egyik helyszínről a másikra. Most azt nézhetitek meg, hogy a veterán énekes egy szintén veterán géppel, egy Lancester bombázóval indul el az égbe, higgyétek el, legalább olyan szívet melengető hangok jönnek majd, mint egy jobban sikerült Maiden dalnál.

Tovább

Szeptemberben lemezzel jön az Ensiferum

ensiferum_band_2017.jpg

A Metal Blade Records gondozásában szeptember 15-én jelenik meg a finn folk metalos Ensiferum hetedik albuma. A lemez a Two Paths címet kapta és teljesen analóg módon lett felvéve Anssi Kippo producer irányítása mellett, míg a lemezborítót Havancsák Gyula készítette. For Those About To Fight For Metal címmel már egy új dalt is tudunk mutatni, lejjebb pedig albumborítót és dallistát is találtok.

Tovább

Nagaarum - Új videó a Dolgunk végeztével című dalhoz


A tizennegyedik Nagaarum lemez május 3-án jelent meg a fehérorosz GrimmDistribution és a hazai NGC Prod közös anyagaként. Erről a korongról lett megklipesítve a Dolgunk végeztével című 10 perces dalmonstrum. A szerző elmondása szerint a lassított felvételekkel való kísérletezés és a hosszú jelenetek alkalmazása most tudatos volt, hiszen a zene egyszerű alapokon áll, így jobban passzol most ez a megközelítés, a márciusi videoklipben látható mozgalmassággal szemben. A project működtetésével kapcsolatos egyik kikötés szerint a képanyag teljes egészében saját felvételekből áll, és az effektelés is otthon készült pár barát közreműködésével, nulla forintból.

Rockmaraton 2017 - Az első rész

19990272_10156309414946521_847191490028765865_n.jpgEgy jó huszonötödik születésnap és a nevéhez hű, valóban maratoni hosszúságú tavalyi év után idén is túl vagyunk a szokásos Rockmaraton héten. Ami ugye már a harmadik alkalom volt, mikor is mélyen tisztelt és mindig favorizált fesztiválunk a dunaújvárosi helyszínen került megrendezésre. A tavalyi négy helyett most csak három színpaddal. Illetve összesen hat nappal. Melyek közül - bár komoly fellépők garmadája az idén is szépen öltöztette a Maraton előzetes plakátjait - talán a nulladik volt a legszimpatikusabb kezdeményezés, ahol egész este a helyi bandák adogathatták egymásnak a színpadon a stafétabotot. Így a Rockmaraton Fesztivál és az újvárosi erők szövetségére újabb pecsét került. Mint ahogy már azt is tudni lehet, hogy hasonló esélyek a jövőre nézve is ott lapulhatnak a tarsolyban, mert nyilvánvaló, hogy az elkövetkező esztendőben is lesz megint Maraton.

Tovább

Megvannak Brant Bjork előzenekarai

bb_2016_by_jessica_lotti.jpg

Ahogy már arról beszámoltunk Brant Bjork AUGUSZTUS 6-án ellátogat az A38-ra. Azt azonban még nem árultuk el, hogy kik lesznek azok, akik bemelegítik a közönséget Brant bácsi előtt.A Sean Wheeler mellett nagy örömünkre a Shapat Terror is tiszteletét teszi az este folyamán. Így mondhatni egy igazi stoner ünnep lesz a hajón!

Tovább

„…csak igyekeztünk szimplán a legjobb formánkat hozni…”

Interjú Kiss Józseffel, a Nova Prospect gitárosával

nova_prospect_3.jpg

Mint az köztudott, az idei Wacken Metal Battle Hungary győztese a kecskeméti Nova Prospect lett, így 2017-ben ők képviselik hazánkat a legnagyobb európai metal fesztiválok egyikén. Nem nehéz belátni, hogy az ő friss, korszerű és dallamos muzsikájuknak is megvan a létjogosultsága a Wacken Open Air mezőnyében, és abban is bizakodhatunk, hogy a Besnyő Gabriella énekesnő által irányított színpadi munkájukra fel fog figyelni a nemzetközi tábor. Magyar nyelvű dalszövegeik szintén kuriózumnak számítanak majd. Mindez kitűnő apropót szolgáltatott ahhoz, hogy Kiss Joci gitárossal folytassunk rövid „eszmecserét”.

Tovább

Így hangzik 65000 ember szájából a Bohemian Rhapsody

green_day_2016.jpgAz egy hónapja Budapesten is megfordult Green Day már jó ideje úgy kezdi a bulijait, hogy szalagról bejátsszák a Ramones Blitzkrieg Bopját és a Queen Bohemian Rhapsodyját. Viszont a július elsejei londoni bulijukon váratlanul az egész közönség, azaz a cirka 65000 ember dalra fakadt és a várakozás közben együtt énekelték el a méltán híres klasszikust. Finoman szólva is libabőr!

Tovább

Freak on a piano - Jöhet Skillet módra egy Korn örökzöld?

korncover.jpgAki szereti a rockzenét és nem ismeri a Korntól a Freak On A Leasht az valószínűleg nem ezt a bolygót taposta az elmúlt majd' két évtizedben (lévén, hogy '98-ban jött ki a Follow The Leader album). Lehet, hogy nincs akkora súlya, mint pl. egy Master Of Puppetsnak, vagy egy Paranoidnak, de sokakra hatalmas hatással volt a bakersfieldiek zenéje, így a Skilletre is, melynek énekese, John Cooper zongorán tisztelgett a fent említett tétel előtt. Ezt nézhetitek, hallgathatjátok most meg.

Tovább

Napi kockaság: ilyen a ma megjelenő Judas Priest mobiljáték

road_to_valhalla_logo.jpgNéha jól esik kikapcsolódni a munka után, csak bambulni magunk elé, netán játszani is egy kicsit. Sőt, ha már eleve adott ez a dolog, miért nem tesszük azt metal módra? Az évek folyamán jó pár zenekar bepróbálkozott különböző virtuális játékokkal, most a Judas Priest szabadította el a legújabbat, melynek gyümölcsét az Apple felhasználók élvezhetik a mai naptól kezdődően.

Tovább

Ha valamin még meglepődnél - Sect, Racetraitor, Wasted Struggle és Ghostchant szombaton a Robotban..

18555936_1435498939822257_4051785626924208398_n.jpgMert más bandáknak szoktad tulajdonítani az év legjobb hardcore bulija címet, ezért lehet megfog lepni, de sanszos, hogy igazából ez itt az. Avagy a legnagyobb buli! Persze ezt az évet és szigorúan a perifériáján mozgó hardcore bandák budapesti koncertjeit tekintve. A Sect ugyanis már csak azért is sokat ígér, mert tagjai olyan bandákban fordultak meg korábban, mint az Earth Crisis, Catharsis, Cursed és Fall Out Boy. Ezeken túl mégis tavalyi első kiadványuk a legnyomosabb indok. Turnéjuk vendégeként pedig a Racetraitor lép szinten első alkalommal magyar színpadra.

Tovább

Videót kapott a Body Count dupla Slayer-feldolgozása

body-count-2017-735x560.jpgA Body Count Bloodlust címen megjelent új lemeze nem kicsit lett bitang, ezzel talán sokan egyet tudunk érteni. Ezt érzik az urak is, hiszen már nagyon sok dalt megtámogattak egy-egy kisfilmmel. Most épp az album dupla Slayer-feldolgozása, a Raining Blood / Postmortem lett a soros. Csekkitáut!

Tovább

Itt a második friss Nine Inch Nails tétel

add-violence.jpgThis Isn't The Place címen megérkezett a július 21-én megjelenő új Nine Inch Nails EP, az Add Violence második dala. Az ezúttal lassú, borongós tétel közvetlen elődje, a jóval pörgősebb, nem kevés retró ízzel megspékelt Less Than a múlt héten landolt a nagyközönség előtt, így nem lehet azt mondani, hogy zsákbamacskát árulnának Trent Reznorék.

Tovább

Punk rockerek Kanadája - Jön az új Propagandhi lemez

mus_propagandhi3_2510.jpgÚgy nagyjából harminc év együtt zenélésre tekint vissza a Propagandhi. Kanada népszerű, dallamos punk muzsikában utazó csapata. Akik megalakulásuk óta mindössze hat stúdiólemezt rántottak fel a hosszú évek alatt. Az albumpark azonban hamarosan újabb alkotással bővül, ugyanis hamarosan érkezik a Victory Lap című album. A szeptember 29 - re tervezett megjelenés pedig az Epitaph kiadóval való közös munka eredményeként jön létre. Tradicionális bandához, tradicionális kiadó. Avagy követni az eddig bejárt utat. Ízelítő gyanánt pedig már publikus dal és borító is van a tizenkét számos anyag kapcsán. Ezekbe futhattok itt lejjebb bele. Jószerivel.

Tovább

Igorrr - Savage Sinusoid (Metal Blade Records, 2017)

Kellemes elmezavarral egybekötött spontán reset az agynak

igorrr_savage.jpg

Alábbi írásomban egy megfejthetetlen zenei jelenséget próbálok majd szavakba önteni, de előre leszögezem, hogy akárcsak a H.P. Lovecraft novellák elmebajra és örök rettenetre kárhoztatott elbeszélői, én sem tudom majd teljes egészében értelmezhetően felvázolni a felfoghatatlant. Hogy ki vagy mi is az az Igorrr?

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum