Hallgasd meg a Green Day válogatáslemezének másik új dalát!

2017. november 21. - theshattered

bestof.jpgA lelkesebb rajongóknak már biztosan megvan, hiszen múlt hét pénteken jelent meg a Green Day válogatáslemeze, a húsz régi klasszikust, valamint két új tételt tartalmazó, szerény című Greatest Hits: God's Favorite Band. Erről a Back In The USA a megjelenés napján klipet is kapott, viszont már a másik új dal, a Miranda Lambert vendégeskedésével készült Ordinary World is szabadon meghallgatható lett, így nálunk is lecsaphattok rá.

Tovább

The Body & Full of Hell - Ascending a Mountain of Heavy Light (Thrill Jockey, 2017)

Ami nem elég zaklatott, az nincs elég közel...

a0934378038_10.jpgFura egy dolog ez. Kiéhezett lélekkel hajszolni a zenében azt a vibrálást, ami pokoli értelemben képes mások fölé emelni, vagy éppen rabságba taposni addig a mélységig, ahol már én is csak egy vagyok a kozmikus dögkútban araszoló férgek közül. Mintegy addikció. Féktelenül dühöngő és végtelenül levert legyen. A dolgok szokásos rezgésszintjén ugyanis nem érzem, hogy lenne benne élet. Ami nem elég zaklatott, az nincs igazán közel. Mert a valóság a szüntelenül zakatoló türelmetlenség maga. Minden bukásunk kikényszerítője ez. Mint a legelső esetnél a tiltott gyümölccsel. A legdurvább drog tehát ez lett végül. A negatív katarzis. Belénk ette magát és azóta egyre csak több kell. Mint a lemezekből is, ha The Body & Full of Hell.

Tovább

Jövőre érkezik Myles Kennedy szólóalbuma

0alterbridge2017_36_eredmeny.jpgYear Of The Tiger címen tervezi megjelentetni az első szólólemezét a Slashel is rendszeresen fellépő, "főállásban" pedig az Alter Bridge énekeseként ismert Myles Kennedy, melyet a Metal Wani podcastban erősített meg. Ráadásul, hogy érdekesebb legyen a történet, az anyag Kennedy tervei szerint egy összefüggő sztorira fog épülni, de az adásban az anyazenekara sem maradt ki: szóba került egy jövőre megjelenő Alter Bridge DVD is.

Tovább

Ben Weinman penget most a Prodigyben

0dilingerescapeplan2017_05_eredmeny.jpgA The Dillinger Escape Plan lassacskán szögre akasztja az életművet, így a tagok más elfoglaltságok felé néznek. Ben Weinman alapító/gitáros például a The Prodigyt segítette ki Hong Kongban, bár úgy hírlik, még egy pár fellépést biztos letol még a hozzánk lassan hazajáró elektro brigáddal.

Tovább

Napi kockaság: retro videojátékkal jelentkezett az Amon Amarth

amonamarthmobilevideogame.jpgRetro stílusú, erősen Nintendo hangulatú, Android és iOS rendszerekre is elérhető videojátékot adott ki az Amon Amarth. Az egyértelműen vikinges témára épülő oldalnézetes akció-platformer gammában tizenkét szinten tizenhárom Amon Amarth dal stílushűre átírt verziója hallható. Maga a játék kilenc dollár fejében bárkinek ott landolhat a készülékén, melyhez egy trailert is tudunk mutatni.

Tovább

A Foo Fighters is megemelte a kalapját Malcolm Young előtt

foo_fighters_2017_june_promo.jpgMinden rocker tudja, szombaton sajnos eltávozott közülünk az AC/DC legendás ritmusgitárosa, az utóbbi években már demencia miatt kezelt, így a zenekarból is pihenőpályára kényszerült Malcolm Young. A legenda előtt több zenekar és zenész is tiszteletét tette, akár egy tweetben, akár a színpadon, ki-ki a lehetősége szerint. A Foo Fighters színpadra is vitte a tiszteletadást, ők az általuk is már többször is előadott Let There Be Rockot játszották el a nagyérdeműnek a mexikóvárosi bulin. Ennek egy rövid felvételét most meg is tudjuk mutatni.

Tovább

Tíztallica - Itt van tíz popdal Metallica-stílusban

anthony-vincent-press.jpgA régi Metallicának van egy kilométerekről felismerhető sajátos stílusa, már persze azok számára, akik meg tudják különböztetni a rockzenét a rockzenétől. Anthony Vincentnek pedig megvan a tehetsége, hogy több énekes hangján is meg tudjon szólalni. Ezt persze már többször, több videóban is megmutatta, a legújabb szösszenetben a mindig vigyorgós Youtube-gitáros Erockkal szövetkezve variált át tíz ismert popdalt a korai, igazán thrashes Metallica stílusába, érdemes rálesni. Sokszor csak a szöveg alapján ugrik be, miről is "van szó".

Tovább

A Bridge 9 Records bemutatja - Itt a teljes Backtrack-lemez

b9r250_1500x1500_cover.jpgSaját turnén és turnévendégként is tették már le a névjegyüket hazánkban. Ahonnan indulnak, az viszont New York City. Nagyjából tíz éves sztori van a Backtrack háta mögött. Ezek az évek pedig hardcore bandához illő intenzitással teltek el. Főleg a színpadon. Második lemezük három évvel ezelőtt már a Bridge Nine Records gondozásában jelent meg. Ugyanezen az úton pedig most kijött a friss lemez Bad To My World címmel. Ami tíz izmos hc nótát fog össze és a napokban teljes hosszában megosztásra is került a kiadó videócsatornáján. Szóval lehet ezzel kezdeni a hetet. Lejjebb a hajtás után.

Tovább

Színpadon tolta a rocker-nagyi a FFDP koncertjén

five_finger_death_punch_2015_3.jpgSokszor elcsodálkozunk, hogy az öregek mit keresnek a koncerteken, de be kell vallani: az, hogy ott vannak, egyfajta elismerés az adott zenekar számára, főleg, ha relatív fiatal bandákról van szó. Osloban például egy hetvenéves néni tombolt az első sorban (!) a Five Finger Death Punch buliján, majd miután Ivan Moody kiszúrta, fel is hívta őt a színpadra tombolni egyet a Jekyll And Hyde alatt. Láthatóan elég királyul érezhette magát, van élet a mamában.

Tovább

Ufommamut - 8 (Neurot Recordings, 2017)

Túl ételízesítősített leves

ufomammut-8-cover-art-hi-res-500x500.jpg

Nem lehet azt mondani, hogy az Ufomammut az a banda lenne, akiknek az első pillanattól árgus szemekkel követem a munkásságát. Viszont a youtube újvonalas videó ajánlásai, és a borító képek miatt tökéletesen tisztában voltam, hogy milyen is lehet az olasz banda zenéje. Most jutottam el oda, hogy egy albumukat lepörgettem. Alapból voltak olyan prekoncepciók, amik beigazolódtak velük kapcsolatban, közben meg legalább lett valami fogalmam róluk, hogy mégis hogyan próbálnak túlnőni a Grief/Sleep/Weedeater vonalon, amivel eddig azonosítottam az Ufomammut zenéjét.

Tovább

Gyűlnek a nevek a Rockmaratonra. Itt van újabb tizenhárom név

rm18.jpgMár eddig is egész veretes névsort hoztak le a Rockmaraton szervezői, viszont most egy újabb merítés érkezett a jövő július 9-14. között megrendezendő, továbbra is a dunaújvárosi Szalki-szigeten helyt kapó népünnepélyre. Ezúttal is három külföldi, valamint tíz magyar név került be a lajstromba, melyek az eddigi Cannibal Corpse, Alestorm, Asphyx, Infected Rain, GBH, Powerwolf és a magyar rockélet java mellé most az Iced Earth, The Toy Dolls, Thy Art Is Murder sorakoztak fel, persze egy újabb kanyar hazai banda mellett.

Tovább

Gallhammer random respekt - Black metal lányok Japánból

2337737329_c7f10ec063_b.jpgMi a kotta akkor, amikor egy bandának nincs új lemeze, nincs friss videója, sőt igazából már évekkel ezelőtt feloszlott, de egy jó kis hétvégi videószörf alkalmával előkerül a múltból és adja azt az érzést, ami ki akarja magát harcolni a külvilágra? Hát ilyenkor jön a random respekt opció. Avagy az aktualitások hiányában indokolatlannak tűnő, de a rajongás mértékét tekintve mégis abszolút indokolt bejegyzés. Annak a japán csajbandának a kapcsán, akik Gallhammer néven zenéltek együtt 2003 és 2013 között. Trió felállásban, mint Vivian Slaughter, Lisa Reaper és Mika Penetrator. Akik összesen három stúdióalbumot, két kislemezt és egy koncertfilmet hoztak ki fennállásuk éveiben.

Tovább

2018 decemberében Budapestre jön a Within Temptation

Érkezik az új lemez is

within_temptation_eurpean.jpg

Ugyan előbb Sharon den Adel énekesnő szólóprojekttel jelentkezik, a Within Temptation új lemezére sem kell már sokat várni. Legkésőbb 2018 decemberéig az is biztosan megjelenik, ugyanis a holland szimfo.-metal csapat ma egy elég combos 18 országot érintő turnét jelentett be. Jó hír a hazai rajongóknak, hogy lesz budapesti koncert is, mégpedig a Tüskecsarnokban lesz december 12-én. Jegyek november 24-től vásárolhatóak majd. További infók hamarosan.

Jay Weinberg beugrott kicsit a Mutoid Manhez

jayweinberg.jpgBen Koller egy fasza dobos, nem kérdés. A Mutoid Man mellett többek között a Convergeben és a Killer Be Killedben is ritmust adó koma szereti megdolgoztatni a tamokat, viszont a Nashvilleben adott bulin gondolt egyet és átadta a Slipknotban doboló kollégájának, Jay Weinbergnek a dobverőket, hogy ha már arra járt, vele nyomják el a Gnarcissist című örökzöldet. Az eredmény? Lentebb hallható.

Tovább

Hangulatában remekül illeszkedik a lemezhez az új Cloak videó

cloak-band-pic.jpgAlig pár napja számoltunk be róla, hogy ez a négy éhes atlantai lélek elkészítette bemutatkozó lemezét To Venomous Depths címen. Amin úgy fest a Cloak nagyon jól nyúlt hozzá a tradicionális metál hatásokhoz, mint heavy, black és proto-doom a hetvenes évek legelejéről. Ezzel becsatlakozva a Season of Mist kiadó által támogatott remek idei lemezek sorába. Akik videócsatornájára most került fel frissen a Cloak új videója is, mely a The Hunter című számhoz készült el és képi világával remekül illeszkedik a teljes album hangulatához. Ezt ízlelhetitek tehát ti is lejjebb.

Tovább

Kagylózd meg az In Flames feldolgozás EP-jét!

downwickednogood.jpgA múlt héten beszellőztette, a hétvégén pedig megjelentette az In Flames a legújabb kiadványát, ami egy három plusz egy dalos feldolgozás kislemez lett. A Down, Wicked & No Good című anyag a Depeche Mode It's No Goodja, Chris Isaak Wicked Gameje és az Alice In Chains Down In A Holeja mellett tartalmaz egy negyedik tételt is, ami nem más, mint a Nine Inch Nails Hurtjének koncertfelvétele. Ezek mind itt, lentebb az It's No Good dalszöveges videójával egyetemben le is csekkolhatók.

Tovább

Gyíkemberek és punkok a Dürer Kertben

Jön a Together Pangea

together_pangea.jpg

A Together Pangea kompromisszummentes, nyers, kiszámíthatatlan, helyenként veszélyes, mégis intelligens és érzelmes garage punkot játszik és nem fél a kísérletezgetéstől sem. A Los Angeles-i négyes ősszel Európa turnére indult augusztusban megjelent Bulls and Roosters albumával, november 27-én pedig a Dürer Kertbe is begurul a turnébuszuk.

Tovább

Így emlékezett a Guns N' Roses Malcolm Youngra

guns_n_roses_2017.jpg

Mint már biztosan mindenki tudja, tegnap elhunyt Malcolm Young az AC/DC alapító gitárosa, aki hosszú ideje demenciában szenvedett. Rocksztárok sora búcsúzott tőle szóban, míg a Guns N' Roses sacramentoi koncertjén két dallal - Whola Lotta Rosie és Knockin' On Heaven's Door - búcsúzott el minden idők egyik legjobb ritmus gitárosától.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum