Hirdetési felület

Tool-Band-Picture.jpg

A múltkor már mutattuk Adam Jones Tool gitáros egyik fotóját az Instagramról, ami alapján nagyon úgy tűnt, hogy végre stúdiózik a zenekar, de az alábbi kép minden vágyunkat felülmúlja!

tovább »24
2014. okt
19:00

Nézd a Knotfestet élőben!

Szerző: sunthatneversets Címkék: knotfest

Knotfest 2014.jpg

A hétvégén rendezik a Slipknot saját fesztiválját a Knotfestet a kaliforniai San Bernardinoban, ahol szombaton és vasárnap is a Slipknot a headliner. Biztosan sokan várják a február 5-i budapesti koncertet, így nekik, de minden metal kedvelőnek jó hír, hogy idén a fesztivált élőben lehet nézni és az előzetes tervekkel ellentétben teveszarszag sem lesz. 

tovább » picsakep.jpg

Ha emlékezetem nem csal, akkor talán a júniusi, botrányba fulladt Barba Negra Track-es koncerten láthattam legutóbb a HétköznaPI CSAlódásokat. Ugyan már javában zajlik a Punkhenger turné, meg a nyarat is végigkoncertezték, de valamiért kimaradt a nagy találkozás. Mivel október 23-at írunk, munkaszüneti nap, hosszú hétvége, így semmi akadálya nem volt annak, hogy meglátogassam a Rocktogont, egy jó PICSA koncertért cserébe.

tovább »Foo Fighters2014.jpg

A múltkor már mutattunk egy új Foo Fighters-dalt a november 10-én érkező Sonic Highways című albumról, most itt egy másik The Feast And The Famine címmel. Ez a dal a washingtoni Inner Ear Studiosban készült, ami ugye azért információ, mert a lemez mind a nyolc dalát másik városban rögzítették.

tovább »Cavalera Conspiracy 2014.jpg

Az oldalon már többször szót ejtettünk a Cavalera tesók bandájának a Cavalera Conspiracynek november 3-án érkező új lemezéről Pandemonium címet kapta. A lényegében címadó dalt, a Babylonian Pandemonium címűt már bemutattuk itt, most a dalhoz videó is készült melyet alább tekinthettek meg.

tovább »Acid-Drinkers-25-cents-for-a-riff.jpg

Lengyelországot és a metált nálam első körben nem az onnan származó fémgyöngyszemek kötötték össze, hanem az ott Takt Music márkajelzéssel és Biem Zaiks felirattal ellátott műsoros kazetták. Amik pontosan akkor kezdték elárasztani hazánk metál rajongóinak a polcait a piacokról, amikor az Acid Drinkers fiúk is éppen úgy döntöttek Bem apó szülőföldjén, hogy a maguk mocskával meg fogják ajándékozni a világot. A nyolcvanas évek végét írtuk, és ezeken a bizonyos kazettákon érkeztek az idő tájban az olyan izgalmas és újszerű thrash bandák anyagai is, mint az Exodus, a Testament, vagy a Sacred Reich. Én pedig ebbe, a saját gyerekszobám lerúgására is kiválóan alkalmasnak bizonyult vonalba kapaszkodónak ismertem meg, és így gondoltam a lengyel savakat szipkázókra mind a mai napig.

tovább »

szerintünk:(2/5)
szerintetek:(0/5)


24
2014. okt
12:00

IV. Stoner-Doom Halloween

Szerző: sandroo Címkék: wall of sleep

10689953_10203862590822477_8779633483500786774_n.jpg

Idén negyedszer kerül megrendezésre a Stoner-Doom Halloween elnevezésű koncertsorozat, méghozzá a hűség városában, Sopronban. A koncerten a jól ismert Wall of Sleep himnuszok mellett felcsendülnek majd a nemrégiben megjelent ötödik sorlemez, a No Quarter Given nótái is, mivel ez a buli egyben a szeptemberben megjelent új anyag lemezbemutató koncertje is egyben. Brutál nagy döngölés várható Halloween éjszakáján a nyugati határszélen.

tovább »faith No More 20142.jpg

Az év egyik legnagyszerűbb híre volt, hogy közel 20 év után új Faith No More album jelenik meg jövő áprilisban. Az első, Motherfucker címet viselő dal november 28-án lesz elérhető, digitálisan pedig december 9-től lesz beszerezhető. Hogy a csapat nem a levegőbe beszélt azt jól jelzi, hogy a stúdióból Billy Gould basszer és Mike Bordin dobos posztolt fotókat.

tovább »24
2014. okt
09:00

Hallgasd meg az új Anaal Nathrakh lemezt!

Szerző: dzsi. Címkék: anaal nathrakh

anaalnathrakh2014.jpg

Október 28-án jelenik meg ugyebár a soron következő Anaal Nathrakh lemez, Desideratum címmel, amint azt már elrizsáztuk egy párszor. Jó néhány dalt megmutatott már a duó az új korongról, mostantól azonban a teljes album végighallgatható - alább.

tovább »0deathstars2014_09.jpg

Az „álomhajó” felé igyekezvén el kezdtem érteni, miért tartják csodásnak a magyar fővárost. Előttem a koncert helyszínéül szolgáló A38-as állta útját a hullámoknak, a háttérben a Művészetek Palotája világított az összes létező színben. Ha megfordultam, a Szabadság híd zöld kontúrja zárta a látóhatárt. Már jó pár éve ezt bámulom, most is a folyó túlpartjáról egyszerűen csak átvillamosoztam, viszont ezen az estén próbáltam az utazó szemével nézni Budapestet. Arra gondoltam, egy ilyen város ilyen helyszínén igenis, szívesen játszanék, még akkor is, ha nagyobb koncerthelyszínek teltházaihoz lennék szokva.

tovább »Bush Man On.jpg

Nem lehet azt mondani a Bushra, hogy kispályások. Mindenesetre furcsa, hogy egy brit banda Amerikában híresebb lesz, mint az otthonában. De a jó öreg szigetlakók talán sosem voltak annyira vevők az ilyen rádióbarát rockzenére. A 90-es évek közepe-végén sikeresnek mondható rádió-grunge banda kiadta a 2010-es visszatérése utáni második albumát, ami valószínűleg nem véletlenül esik egybe a legelső album (Sixteen Stone) megjelenésének 20. évfordulójával.

tovább »

szerintünk:(3/5)
szerintetek:(0/5)


nola-life-death-heavy-blues-from.jpg

Az elmúlt hetekben rendszeresen bemutattuk nektek a Noisey által a New Orleans-i metal-színtérről készített sorozatot, melyben a műfaj legautentikusabb arcai szólalnak meg. Alább a hétrészes sorozat utolsó része, na meg az előző hat. Közel 75 perc a mocsárból, jó szórakozást hozzá.

tovább »23
2014. okt
08:00

Hallgasd meg az Abysmal Dawn új albumát!

Szerző: sandroo Címkék: Abysmal Dawn

Abysmal-Dawn-Obsolescence.jpg
Akik death metal vonalon mozognak, azoknak bizonyára ismerősen cseng az Abysmal Dawn név. A Los Angeles-i székhelyű banda negyedik Obsolescence című albuma egy hét múlva jelenik meg a Relapse Records gondozásában. Viszont most a teljes új albumot meghallgathatjuk.

tovább »22
2014. okt
16:00

Itt egy új dal Brant Bjork-től

Szerző: KoaX Címkék: brant bjork

0kyuss2011_19.jpg

Brant Bjork nem csak a Vista Chino-ban püföli a dobokat, de nem ám... Van neki egy nagyon király kis szóló projektje is, ami a Brant Bjork And The Low Desert Punk Band nevet viseli és ahol marha jó stoner riffek születnek (ki hitte volna, mi? ). Na, de ne húzzuk az időt, hajtás után már hallgathatod is az új dalt.

tovább »22
2014. okt
15:00

Come The Flood - Új Primordial-dal

Szerző: sunthatneversets Címkék: primordial

Primordial 2014.jpg

Azt már pár héttel ezelőtt megírtuk, hogy november 21-én új albummal jelentkezik az ír Primordial. A Where Greater Men Have Fallen című album nyitódalát már megmutattuk, most hajtás után itt van egy újabb ópusz Come The Flood címmel.

tovább »exodsbloodinart.jpg

A zenekar történetének utolsó fejezete brazil szappanoperába illő: Rob Dukes ki, Zetro vissza, a már készülő lemez énektémáit újra felvették Zetróval, én pedig csak kapkodtam a fejem, hogy mi is történik itt? Nem tudok szó nélkül elmenni a történtek mellett mert Rob közel évtizedes tagsága alatt kiváló lemezek láttak napvilágot a hangjával és frontemberként is hiánytalanul betöltötte a Zetro után maradt űrt, nem volt nagy az a bizonyos cipő. A szakítás Zetróval véglegesnek tetszett, mert olyan dolgok hangzottak el, hogy azok után helyrehozhatatlannak látszott a megromlott kapcsolat az ex-énekessel.

tovább »

szerintünk:(4/5)
szerintetek:(0/5)


Screen-Shot-2014-10-20-at-1.12.12-PM.png

Nem, nem elírás, Megatallica. Egy vicces kedvű thrash rajongó (még Facebook-os oldala is van) azzal tölti az idejét, hogy Metallica slágereket olt Megadeth dalokba, vagy fordítva, ez nézőpont kérdése. A hajtás után van legújabb műve, a Welcome My Darkest Hour, ami a metallica-s Welcome Home (Sanitarium) és a megadethes In My Darkest Hour keveréke. A hajtás után mix.

tovább »2CELLOS_Live_6.png

A Luka Šulić és Stjepan Hauser alkotta horvát-szlovén csellós duó már szerepelt nálunk, egyszer AC/DC-t játszottak, máskor meg Guns N' Roses-t. Ha eddig nem tartottad elég metalnak őket, akkor most majd változni fog a véleményed, ugyanis az Iron Maidentől a The Troopert játsszák, de mixelve Rossini Tell Vilmos nyitányával.

tovább »sanctuary_1.jpg

A brit Metal Hammer novemberi számához (itt lehet hozzájutni) spéci melléklet jár: tíz Iron Maiden kislemezborító poszter formájában. Bónuszként honlapjukon néhány mondatban összefoglalják azok háttértörténetét, amihez sok esetben a készítő, Derek Riggs saját kommentárja is hozzájárul (ezt dőlt betűvel szedtük). Valószínűleg folytatják ezt a jó szokásukat, és további kislemezborítókat is kiveséznek, addig is mi lefordítottuk az aktuális listát, hátha valakinek elkerülte a figyelmét vagy csak kevésbé tud angolul, mert egész érdekes.

tovább »Devin Townsend 2014.jpg

Pénteken jelenik meg a Devin Townsend Project Z2 című albuma, mely igazából egy dupla lemez. A lemez első korongja a Sky Blue címet kapta és valójában a zenekar következő sorlemeze, míg a második lemezt a Dark Matters címre keresztelték, ez pedig a 2007-es Ziltoid The Omniscient folytatása. Az utóbbiról egy dalt már mutattunk ITT, alább pedig az első korong Rejoice című nyitódalát tudjátok meghallgatni/megnézni, hiszen dalszöveges videó is készült hozzá. Devin Townsend a lemezt Budapesten is bemutatja, hiszen március 12-én a Periphery és a norvég Shining társaságában az A38 Hajón lép fel.

tovább »