Hirdetési felület

Septicflesh2014.jpg

A görög szimfónikus death metalban nyomuló Septicflesh június 24-én jelentkezik új lemezzel, ami a Titan címet fogja viselni. Az új lemezről most van egy kislemezre kimásolt nótánk, az Order of Dracul, amit a külföldi sajtó csak új jellemzett, hogy "hihetetlenül kemény". Ezt inkább döntsétek el Ti.

tovább »Triptykon-Melana-Chasmata.jpeg

Komor, hömpölygő és depressziós. Ezzel a három szóval tudom jellemezni Thomas Gabriel Fischer (Celtic Frost, Hellhammer) vezette 2008-ban alakult Triptykon április 14-én megjelent második nagylemezét.

tovább »

szerintünk:(3,5/5)
szerintetek:(0/5)


Primordialband2011(1).jpg

Az ír pagan metálos Primordial  végre új lemezzel jelentkezik novemberben. A Where Greater Men Have Fallen címet viselő kiadvány a Metal Blade Records gondozásában jelenik majd meg, vele egy időben pedig három németországi koncertet is adnak a Portrait és Bölzer társaságában. Ha ilyen dalok lesznek a lemezen nem szólunk egy rossz szót sem ...

tovább »18
2014. ápr
10:00

East: Nagyzenekarral a Müpában

Szerző: sunthatneversets Címkék: east

east_szimfonik_mupa_montazs11.jpg

Tavalyi teltházas koncertje után a progresszív rock egyik legsikeresebb hazai képviselője, az East április 25-én történetének két legsikeresebb formációjával, az MR Szimfonikusok kíséretében tér vissza a Müpába.

tovább »18
2014. ápr
08:00

In Flames - Itt a borító

Szerző: sunthatneversets Címkék: in flames

In Flames band 20124.png

A múltkor adtunk hírt róla, hogy a belini Hansa Studiosban dolgozik a svéd In Flames 11. stúdióalbumán. A lemez a Siren Charms címet kapja és valamikor szeptemberben fog megjelenni az Epic gondozásában. Van már lemezborítónk is, amihez egyet kattintsatok.

tovább »18
2014. ápr
07:00

True Widow-koncert a GMK-ban

Szerző: sunthatneversets

True Widow.jpg

MMXIV. április 18-én (péntek) a Gmk-ban köszönti (a történelemben először) Budapesten (s amúgy Dunán innen) a Kreative Kontrol csapata a legendás texasi triót, a True Widow-ot!

tovább »NADIRfront_72dpi_RGB.jpg

Az alábbi hírben két új videót mutatunk be, méghozzá két zenekartól. A két videó érdekessége, hogy úgynevezett "lyric" videók, nem hagyományos klipek. A két banda pedig a Cadaveres és a Nadir.

tovább »CalvinAndHobbes-Graduate-Thesis.jpg

04.11. A magyar költészet napja. Na jó, nem csak a magyaré. Innen csak egy ugrás a líraiság, és hát, tény és való: a legerősebb rockopuszok nem hódíthatták meg a világot gyomorszájon vágó, vagy éppen könnyfakasztó szövegek nélkül...

Nemesúr új cikksorozatában szubjektívan (örökzölddé ért és a maiaknak ismerősebb rockdalokból) szemezgetett fordításait  követve, idei zárásként zuhanjunk most át a magyar dalszövegírók legköltőibb részének méregerős munkásságán! A 3. részben főleg a hazai dalírás nagyöregjeit vettük át, de ezzel a záró fejezettel bebizonyosodik, hogy most, ma is van olyan magyar dal az éterben, amiért érdemes... hát, ha nem is bekapcsolni a rádiót, de legalábbis venni egy jegyet, egy lemezt, és lelkesedni.

tovább »Structures.jpg

A kanadai deathcore alakulat második nagylemeze május 13-án érkezik Life Through A Window címmel. Az új lemezről most tudunk egy dalt mutatni, az Extinction a hajtás után.

tovább »Vampire Vampire.jpg

Máig vita tárgyát képzi a helyszín és az idő, de egy biztos: valamikor a ’80-as években a heavy metal nyomdokain létrejött egy új zenei irányzat, ami minden addiginál sötétebb és agresszívebb vonalat képviselt. Megszületett a death metal. Annyit talán tényként kezelhetünk, hogy az elnevezés maga az amerikai death legendához, a Possessed-hez fűződik, akik ’84-es első demojukat nevezték el így.

Számos legendás zenekar tevékenykedett abban a korszakban, sokan közülük ma már nem működnek, de sokuk méltán számít mérföldkőnek műfajon belül, de attól függetlenül is. Ezt az oldschool death metal vonalat képviseli a svéd Vampire is, akik igen frissnek számítanak a szcénában, hisz’ alig három éve, hogy megalakultak, az itt tárgyalt első nagylemez kivételével pedig mindössze egyetlen demojuk jelent meg a 2012-es évben.

tovább »

szerintünk:(4,5/5)
szerintetek:(0/5)


17
2014. ápr
13:00

Idén sem maradunk Accept-koncert nélkül

Szerző: sunthatneversets Címkék: accept

Accept 2014.jpg

Az Accept július 17-én jelenteti meg új nagylemezét Blind Rage címmel, mely állítólag a klasszikus Accept lemezek hangulatát árasztja majd. Hogy ez mennyire fog sikerülni a teuton metál nagymestereinek azt nem tudjuk, minden esetre élőben meggyőződhetünk majd róla, hiszen a csapat Concerto Music szervezésében október 26-án a PECSA-ban ad koncertet. További részletek ITTvader.jpg

Tibi Et Igni címmel május 30-án érkezik a lengyel death metalos Vader új albuma. Egy új szöveges videó már most tudunk mutatni hozzá, amely a Where Angels Weep című dalra készült.

tovább »17
2014. ápr
10:00

Itt egy gyurmaklip a Clutch-tól

Szerző: sunthatneversets Címkék: clutch

Clutch2013.jpg

A tavalyi igencsak jól sikerült albummal jelentkezett a Clutch. Egyik rajongójuk Curtis Hein úgy gondolta, hogy meglepi a zenekart egy klippel, melyet a The Wolfman Kindly Requests című dalra készített gyurmafigurákból. A csapat egyébiránt a Record Story Day alkalmából Run, John Barleycorn, Run címmel egy új dallal jelentkezik, és a tavaly kiadott Earth Rocker című lemez is megjelenik újra egy tripla formátumban, melynek első részén a teljes lemez plusz két új dal (Night Hag, Scavengers) a második a teljes lemez élő verziója, míg a harmadikon Live In Denver címmel egy tavaly hét kamerával rögzített koncert és két videóklip kap helyet.

tovább »17
2014. ápr
09:00

Glitter Wizard-koncert a Trafikban

Szerző: sunthatneversets Címkék: glitter wizard

Glitter_Wizard-live2.jpg

A Subterra bemutatja a rock ’n’ roll történetének ágyékkötőig lecsupaszított, majd flitterekbe és kígyóbőrbe öltöztetett esszenciáját, a Glitter Wizardot.

tovább »17
2014. ápr
08:00

RockPart - Új név és Ensiferum koncert

Szerző: csigaur Címkék: ensiferum rockpart

Ensiferumband2012.jpg

Ahogy a napokban hírt adtunk, hogy a RockBeach ezentúl RockPart néven kényszerül tovább színesíteni a hazai fesztiválok palettáját. Az új névhez, egy új fellépő is dukál, szóval a Road és a Behemoth közötti űrt az Ensiferum fogja betölteni!hwh.jpg

Naturalies címmel megérkezett a The Hostages Went Home második nagylemeze. Az album dalai színekről lettek elkeresztelve, a szövegek a színskála és a természet szimbólumrendszerén keresztül mutat be különféle hangulatokat, mint a hazugság, a szerelem, vagy a társadalom által ránk kényszerített létformák.

tovább »Mastodon-20142.jpg

Igazából senki sem érti, hogy hogyan, de a 98.9 The Rock elnevezésű rádióadó egyszer csak játszott egy új Mastodon dalt a júniusban megjelenő Once More Round The Sun című új albumról. Minket a hogyan mondjuk annyira nem is érdekel a High Road címre hallgató dal annál inkább. A kiadó miután mindenhonnan megpróbálta töröltetni, inkább úgy döntött, hagyjuk had szóljon, úgyhogy hivatalosan is megjelent a nóta a csapat weboldalán, de hajtás után nálunk is meghallgatható.

tovább »calvin angry.jpg

04.11. A magyar költészet napja. Na jó, nem csak a magyaré. Innen csak egy ugrás a líraiság, és hát, tény és való: a legerősebb rockopuszok nem hódíthatták meg a világot gyomorszájon vágó, vagy éppen könnyfakasztó szövegek nélkül...

Nemesúr új cikksorozatában szubjektívan (örökzölddé ért és a maiaknak ismerősebb rockdalokból) szemezgetett fordításait  követve, idei zárásként zuhanjunk most át a magyar dalszövegírók legköltőibb részének méregerős munkásságán! A 3. részben a klasszikusabb hangzást részesítjük előnyben, a 4.-ben jönnek hazánk modernebb megmondói...

tovább »16
2014. ápr
14:00

Nagy levegő: Inhale Me - Gauntlets (2014)

Szerző: ZándokiA Címkék: inhale me

gauntlets.jpg

Akik követik a hazai metalcore színteret, azok valamilyen módon már biztosan összefutottak az Inhale Me nevével. A nagyjából egy éves, budapesti zenekar első nagylemeze április 12-én jelent meg. Annak tudatában, hogy mostanra mondhatni minden zenét megírtak, elég nehéz friss zenekarként helytállni, pláne a fikázásról híres magyar közönség előtt. A csapat korábban már jelentkezett egy EP-vel Find Your Voice címen, amire meg is kapták a magukét, és hírhedtséget szereztek vele. Azóta átestek egy énekes cserén, aminek következtében újult erővel folytatták a koncertezést, és a dalok írását. A nagylemez ízelítőjeként a Where The Devil’s Born címmel ellátott single-t hallhattuk, ami amellett, hogy nagyon jól szól, egész más irányt képvisel, összetettebb, zeneibb elődjeihez képest. Még a gyűlölködőket is sikerült megpuhítania. Az Inhale Me rendkívül aktív zenekar fellépések szempontjából, így aki már elcsípte őket, tudhatja, hogy rendkívül energikus és élvezetes koncerteket adnak, illetve az új lemezről is lehetett már fogalma.

tovább »

szerintünk:(4/5)
szerintetek:(5/5)


16
2014. ápr
12:00

1349 - Új single 666 példányban

Szerző: sunthatneversets Címkék: 1349

1349 band.jpg

Új dallal jelentkezett a norvég black metálos 1349. A dal a csapat a Behemoth-tal és a Goatwhore-ral közös turnéjának alkalmából jelent meg digitálisan és 666 példányos bakeliten. Új nagylemez is lesz ősszel, de addig alább az új dal és a hozzá készített szöveges videó.

tovább »