Amikor a rossz irány a jó! - Friss dal és klip az Amorphistól!

2018. április 20. - theshattered

amorphis2018b.jpgKiadta a második előzetest is az új, Queen Of Time címre keresztelt nagylemezéről az Amorphis. A május 18-ra várható korongról, mely több érdekességet is fog tartalmazni, többek között élő vonósokat és kórust is, a The Bee című dal már korábban ki lett adva, de azért biztos, ami biztos, lentebb ezt is megtaláljátok a "kistesó" Wrong Direction mellett.

Tovább

A Motörhead pólós Kiss fan története, aki Foo Fighterst nyomott

0foofighters2017_04_eredmeny.jpgA Foo Fighters igazából szereti a rajongóit - szép is lenne, ha nem. De a Foo Fighters úgy igazán szereti a rajongóit! Például a színpadra hív Gene Simmonsnak festett Motörhead felsős rajongókat, hogy együtt nyomják a Monkey Wrencht. Valószínűleg poénnak indult az egész, aztán a fan és Dave Grohl is együttesen lepicsázott a helyzettől és az eredménytől, egyik sem számított ilyen jó eredményre, ahogy elnézzük. Ment is a csodálkozás és a szólózás ezerrel, mindez a kölcsönös tisztelet jegyében. Az tuti, hogy mind a zenekar, mind "Kiss Guy" emlékezni fog erre egy jó darabig - ha nem tovább.

Tovább

Magyar érdekeltségű koncertanyag jön a Fates Warningtól!

fates_warning_a38_2018_13.jpgMagyar felvétel is lesz a Fates Warning legújabb koncertanyagán, a Live Over Europeon. A kétlemezes album nyersanyagát nyolc városban vették fel (köztük Budapesten), a huszonhárom dalos, életművet felölelő csomag százharmincnyolc percnyi prog-álmot fog tartalmazni, melynek keverését Jens Borgen, a maszterelését Tony Lindgren intézte a Fascination Street Studiosban. Hogy mely dalok lettek az A38-on rögzítve, azt sajnos még nem tudjuk.

Tovább

Nézz be Steven Wilson turnéjának a színfalai mögé!

0stevenwilson2016_07.jpgSteven Wilson a tavalyi, poposabb hangvételű To The Bone lemezzel húzott egy merészet, de úgy tűnik bejött neki. Az album turnéján (hozzánk legközelebb Bécsben lépett fel a Mester) persze az album hangulatához igazodva a könnyebben emészthető, kevésbé progos dalok kerülnek előtérbe, de attól függetlenül az igényességre nem lehet panasz egyáltalán. A lenti videóban a kanyar színfalai mögé tekinthettek be, természetesen Wilson Úr gondolataival megspékelve.

Tovább

Augusztusban az A38 Hajóra jön a Pallbearer

pallbearer.jpg

Tavalyi, Paradise Lost előtti teltházas koncertje után visszatér Budapestre napjaink egyik legizgalmasabb doom zenekara, a Pallbearer! A klasszikus értelemben vett progresszív rockzenét, a kilencvenes évek alternatív rockját és a doom időtlen súlyát ötvöző zenekar augusztus 8-án az A38 Hajón ad majd teljes értékű koncertet másodmagával. És hogy ki lesz a másik fellépő? Májusban mindent leleplezünk. További infók a koncertről ITT.

Tovább

Pezsit rá! - Itt az új FFDP dal!

five_finger_death_punch_2015_3.jpgPár napja a Five Finger Death Punch jelezte, hogy videó várható egy új dalra, a Sham Painre, arra viszont nem nagyon tippelt volna senki, hogy a dal előbb is hallgatható lesz. Mondjuk a mai világban semmin sem szabad csodálkozni, mindenesetre itt a nóta, egyelőre persze a videó nélkül! Az And Justice for None című friss nagylemez pedig hamarosan, azaz május 18-án érkezik.

Tovább

Kukkants be Maynard James Keenan életébe!

maynard-james-keenan-net-worth.jpgMaynard James Keenan nem egy egyszerű arc, azt be kell vallani. A borgazdasága mellett több zenekart (Tool, A Perfect Circle, Puscifer) is futtat kisebb-nagyobb frekventáltsággal, harcművészkedik és még éli is a... Ja, nem, bocsánat! A rocksztár életet azt nem! De akkor mit csinál a legenda, amikor nem a zenével foglalkozik? A lenti, a Revolver által készített videósorozatban le tudjátok csekkolni.

Tovább

Itt a Viszlát Nyár angol verziója!

aws_2017.jpgAhogy mindenki tudja, nagyon ecsetelni nem is kell, az AWS fogja képviselni hazánkat az idei Eurovíziós Dalfesztiválon Portugáliában. A srácok, habár magyarul fogják előadni a Viszlát Nyárt, azért a külföldi fülek és magyarul nem tudók kedvéért felvették a nótát angol nyelven is, hogy tudják, miről is szól az egész. Íme a Summer Gone!

Tovább

A semmiből jelenik ma meg a Sleep új nagylemeze

Már meg is hallgathatod

sleep_2017.jpg

Volt mozgolódás a Sleep háza táján az utóbbi egy-két évben. Mi is többször beszámoltunk róla, hogy stúdiózik a csapat, sőt új dalt is mutattunk, mégis Matt Pike másik zenekarának, a High On Fire-nek a hamarosan érkező új lemezéről tudtunk csak beszámolni. Eddig!! Ugyanis ma a semmiből gyakorlatilag 20 év után új lemeze jelenik meg a Sleepnek The Sciences címmel. A lemez hat dalt tartalmaz majd, amit alább már meg is hallgathattok.

Tovább

Sokkal jobb jónak lenni - Megérkezett az új Road klip!

road_promo_03.jpgIgaz, a lemezmegjelenés idejére tervezték eredetileg a hevesiek, mégis egy kis csúszással kerül a nyilvánosságra a friss korong, az _Tkltssg_hbj legelső klipes dala, illetve annak videója. A Sokkal jobb jónak lenni klipjében, ahogy a dalban is szerepet kap Csuja Imre, a képi világ minőségét a Mihasznások garantálják.

Tovább

Tízmillió dollárt hagyott egy seattle-i rádióra egy egykori hallgatója

kexp_apparel_01.jpgElég nagyot nézhetett egy seattle-i független alternatív rock rádió, a 90.3 KEXP vezetősége, amikor egy régi hallgatójuk, a zeneszerető Suzanne a végrendeletében tízmillió dollárt hagyott rájuk. A hihetetlen jóindulatú adomány egy részét az állomás persze jótékonysági célra fogja visszaforgatni, a hallgató emlékére pedig az ő kedvenc zenéivel tarkított dallistával töltötték meg a hétfő délutáni műsorukat.

Tovább

Amikor metalos a polgi, akkor felkonf is van az Anthraxnek

0anthrax2017_02.jpgAlbuquerque polgármestere Tim Keller egy olyan politikus, amiből talán kicsit több kellene a világnak. Persze, van egy pár olyan politikus, aki nyíltan felvállalja, hogy milyen zenét favorizál (például az indonéz elnök, Joko “Jokowi” Widodo, vagy a épp a zenészből politikai pályára lépett Freddie Lim a Chthonicból), de mindig jó érzés ilyenről írni, vagy úgy egyáltalán hallani. Szóval Keller Úr annyira éli a metal, hogy a kedvenceit fel is konferálja, ha arra járnak, ahogy tette nemrég az Anthraxszel, vagy épp korábban a Triviummal.

Tovább

Aszongya', itt egy újabb Pennywise-dal!

pennywiseband2017_638.jpgAktívan promózza a holnap megjelenő új nagylemezét a Pennywise, mivel a lent is meghallgatható She Said már a harmadik előzetes a nem mellesleg Never Gonna Die címre keresztelt albumról. A korongon tizennégy tételben hallható majd a csapat legfrissebb termése, mely a zenekar életében a tizenkettedik ilyen jellegű dalcsomag a sorban.

Tovább

Itt egy új Yob dal, megvan a lemezcím is!

yob2018.jpgKorábban már írtunk róla, hogy a Yob elkészült a legfrissebb, sorban nyolcadik nagylemezének felvételével. Most végre egy kicsit több infót is meg tudunk osztani róla, sőt, lényegében szinte mindent, ami érdekes lehet: borító, dallista, dalhosszok és persze a legnagyobb kapás: egy új dal, a The Screen is csekkolható az alábbiakban. És mi a megjelenési dátum? Június 8!

Tovább

Hallgasd meg a Room Of The Mad Robots akusztikus EP-jét!

Room Of The Mad Robots 2014.jpgEgy John Lennon-feldolgozással felturbózott ötszámos EP-vel jelentkezett a Room Of The Mad Robots. A Behind Everything EP-n a feldolgozás mellett négy korábbi robotos tétel újraértelmezése hallható, ebből a Thorax Tales egy videót is kapott. A kislemez maga a Spotifyon is meghallgatható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum