Steven Wilson - To The Bone (Caroline International, 2017)

Lecsupaszítva?

2017. augusztus 18. - theshattered

tothebone.jpgTöbb helyen, többször is leírtam már, hogy Steven Wilsont a kortárs progresszív rock/metalzene állócsillagának, konkrétan zseninek tartom. A pályáján a Porcupine Treevel feldobbantó, majd a millió projekt mellett szólópályára lépő Wilson az ötödik nagylemezére egy poposabb hangzást ígért, mely meg is érkezett a To The Bone képében. Valóban popzene lenne? Ha igen, bárcsak a rádióból is ez folyna!

Tovább

Így reagál Tommy Lee arra, ahogy a gyerekek reagálnak a Mötley Crüere

tommyleereact.pngNemrégiben megmutattuk nektek azt a videót, amelyben a kisgyereket jól megmondják a magukét a hamarosan a Girls, Girls, Girls 30 éves évfordulós verziójával jelentkező Mötley Crüeről. Ezt a videót most megmutatták a legendás csapat dobosának, Tommy Leenek, aki láthatóan élvezte az egészet, érdemes lecsekkolni.

Tovább

Nyomasztó tájkép - A Wren lenyűgöző nagylemezén

20476376_1370420653043761_8487302111875934247_n.jpgA doom / sludge műfaj egy dologban valóban olyan, mint a pornó. Mert van ebben a műfajban az a spirál, ami egyre csak húz és húz lefele a súlyosabb és a még súlyosabb produkciók felé. Pedig a zenei univerzum ezen kvadránsában van az a kaszt, akik egyszer egy Neurosis nevű kútba beleestünk és végül ez lett a vesztünk. Szóval az efféle ingerküszöbön túl már kevés banda képes igazán felkavarni bennünk valamit. Időnként mégis feltűnnek lemezek, amik terebélyes erőkkel szorítanak egy hideg falhoz és mellettük víztükör sima lélekkel elaraszolni nem lehet. A Neurosis nevét pedig nem véletlenül toltam ki ennek a cikknek a közepére. A Wren első nagylemezét nyilvánvaló inspirációkkal táplálta az óriás. Mindez azonban nagyjából olyan finoman hangolt megközelítésben érkezik az öt számos anyagon, mintha a The Machines hatása is egy kulcs lenne, ami illett a zárba.

Tovább

A Red Sparowes és a Marriages énekesnője Emma Ruth Rundle ismét a Hajóra látogat

maxresdefault_19.jpgMind a Red Sparowes, mind a Marriages tagjaként is ellátogatott már hazánkba, ezen belül pedig egészen pontosan az A38 színpadára az elragadó énekesnő Emma Ruth Rundle. Akinek a koncertjét idén is várni lehet, hiszen november 30 - án ismét mikrofon mögé áll a hajó belsejében. Ezúttal azonban mint szólóénekest hallgathatja meg a közönség, saját gitárjátékkal és sokszor komor hangulattal kísérve a főleg gótikus folkzenére épülő produkciót. Melynek utolsó lemezen megjelent fejezete egy split anyag volt, amit Jaye Jayle énekessel adtak ki közösen, aki szintén elkíséri a Sargent House kiadó remek dalszerzőnőjét. Ehhez találtok kedvcsináló videókat a hajtás után, mindkét előadóművésztől.

Tovább

Halott lelkek fogságában - Videó a negyedik Atriarch nagylemezhez

20108360_10155514521267128_5561651327635321311_n.jpgÉrdekes, hogy a portlandi Atriarch épp az Inter Arma társaságában turnézik, ugyanis azonos súlycsoport tekintetében simán lehet hivatkozási alap a richmondi banda tavaly megjelent bestiálisan gyönyörű nagylemeze. Bár zenei értelemben máshogyan gondolták tovább a doom alapokon nyugvó kompozíciókat, színvonalban mindenképpen jár az egyenlőségjel. Az Atriarch zenészeit azonban inkább tartják fogva a Trypticon albumok holt lelkei és ehhez a rabsághoz tették hozzá a sajátjukat. Ahol black metál és deathrock hatások feketében és fehérben szintén dominálni tudnak még. Az Alaric zenekarral közös split és a három saját nagylemez után pedig most ismét stúdióalbum jelent meg a napokban Dead As Truth címmel a Relapse kiadó támogatásával. A hat számos anyag Repent című szerzeményéhez pedig egy impozáns videó is készült, amelyet az albumhoz vezető út gyanánt itt lejjebb ízlelhettek.

Tovább

Napi kockaság: Sabatonos tankot dobtak be a World Of Tanksbe

world-of-tanks-collaborates-with-swedish-heavy-metal-band-sabaton.jpgA Sabaton zenekart és az ő háborúkhoz (és így a tankokhoz) való vonzódásukat talán nem nagyon kell bemutatni senkinek, aki ennek az oldalnak a látogatója. A World Of Tanks játékot már talán inkább. Ez az online játék mostanában nagyon felfutott, körülbelül 140 féle tankkal lehet benne írtani az ellent, jelen esetben más országok, klánok, csoportosulások játékosait. Ebbe szállt be a Sabaton, akik egy Strv 81 tanknak kölcsönöztek egy skint, ez a Primo Victoria nevet kapta a csapat egyik nagy slágere után.

Tovább

Led Zeppelint, ZZ Topot és Ted Nugentet tolt a beállásán a Slayer

slayerbeall.pngAmikor már túl sokat játszod a saját dalaidat, előfordulhat, hogy éppen inkább egy feldolgozást nyomatsz a zenekari beálláson, a nótáidat már úgyis hallottad eleget. Így tett a Slayer is, ahogy a lenti videón is látható, ők egy 'Zep (Rock And Roll), egy ZZ Top (Tush) és egy Ted Nugent (Strangehold) dalt nyomattak a július 20-i koncerjük hangbeállásán.

Tovább

Last minute ingyenes Pain koncert Budapesten

0pain2017_32_eredmeny.jpg

A szlovák More Than Fest váratlan lefújása nem kis jófejségről tett tanúbizonyságot a Peter Tägtgren vezette Pain, akik facebook oldalukon azt írták, hogy ha lenne valahol szabad hely és idő, akkor szívesen adnának egy koncertet Budapesten, mégse unatkozzanak, ugye. Nos, Peter Tägtgren és csapata rock'n'roll üzemmódba vált és egy rövid, de velős, 40 perces bulival beszáll a Lifehack, Pennhurst, Planet Void és a Lost Continent ma esti Dürer Kertes partijába. Ráadásul a koncert még ingyenes is! További infók ITT.

Úgy néz ki szeptemberben érkezik az új Mastodon lemez

mast2017.jpgA Mastodon még az Emperor Of Sand munkálatai idején belengette, hogy jó eséllyel egy dupla albumot fognak készíteni, melynek a második lemezén Brent Hinds saját albuma, a Cold Dark Place fog helyet kapni. Azóta persze kiderült, hogy ebből semmi nem lett, most viszont úgy néz ki, napvilágot lát a gitáros lemeze is, mégpedig az anyazenekar neve alatt.

Tovább

Nézd végig a Metallica tegnap esti turnézáró koncertjét!

metallica_2017_brazil.jpgVégetért a Metallica észak-amerikai kanyarja, amivel a tavaly megjelent két CD-s nagylemezüket, a Hardwired... To Self-Destructot mozgatták meg kicsit. A jövő április 5-én Magyarországon is (csutka teltház előtt) fellépő legendák a tegnap esti turnézáró edmontoni bulit élőben is leadták, így mi is meg tudjuk mutatni. Sietni haza, hideg sört a kézbe, aztán hadd szóljon!

Tovább

"Annyira gyerekes ez a Ghost téma" - Akkor nézzétek meg a Ghostot egy gyerekkórussal fellépni!

ghost_2015.jpgTudjuk, hogy vannak olvasóink, akik már nagyon unják a Ghostot. Viszont azt is tudjuk, hogy vannak olyanok, akik kimondottan szeretik őket. Vagy őt. Most attól függ, hogy a Ghost a folyton változó felállású zenekart, vagy a főnököt, Papa Emeritust, azaz Tobias Forget takarja-e. De nem is ez a lényeg, hanem a lenti, rajongói felvétel, amin a csapat Bloodstockos fellépésének egy darabja látható, ahol a Monstrance Clockba besegít egy 20 fős gyerekkórus.

Tovább

Ja, tényleg, ez csak egy átlagos Slayer feldolgozás, semmi több. Na, álljunk meg egy percre!

kmac2021.jpgA rocker internet egyik legújabb menősége a Kmac2021 felhasználónevű kis, vagy nem is olyan kissrác, aki konkrétan a rockzenéből csinál mémeket, nem is akárhogy. Még csak három videója került ki a Net bugyraiba, mégis több, mint 39000 feliratkozója van, szóval gondolhatjátok, hogy jóféle tartalomról van szó. A legfrissebb anyagban a Slayer Raining Bloodját dolgozza fel, csak úgy, minden extra nélkül. Vagy várjunk csak! Lehet, hogy most sem bírt magával? A Kmacet nem ismerők kedvéért az eddigi két videóját is beraktuk a cikkbe, érdemes először elolvasni a címeket, aztán... Hát, élvezni a kevesebb, mint egy perces mesterműveket (ha nem ismered őket, érdemes visszafelé nézni, van köztük némi visszautalás).

Tovább

Bársony mocsárba fulladó napfény - Itt az első Wailin Storms szám a Sick City lemezről

wailin-storms-750x761.jpgValószínűleg a Wailin Storms két évvel ezelőtt megjelent One Foot In The Flesh Grave című első anyaga volt az, ami olyan csendben araszolt az év legjobb lemezei közé, hogy közben alig hagyott tanúkat, akik elmondhatták volna, hogy így volt. Pedig úgy tűnik, hogy Danzig és a TSOL zenéje négy gyereket is felnevelt Észak-Karolina államban, akik tökéletesen ráéreztek arra, hogy mit kell kezdeniük ezzel az örökséggel. Az elátkozott dél sajátos ízét olyan bársony mocsárba csempészték, amibe az összes napfény belehullik. Düledező kalyiba doom és poros gót templomok maradéka. The Black Angles és 16 Horsepower némi poszt - punk felhanggal.

Tovább

Januárban Magyarországra jön a Cradle Of Filth és a Moonspell!

cof2017.jpgJanuár 21-én kishazánkba látogat a szeptember 22-én új lemezzel, a Cryptoriana – The Seductiveness of Decayjel jelentkező Cradle Of Filth. Hogy az egésznek mégnagyobb legyen a tétje, a csapat a november 3-án szintén friss koronggal, az 1755-el készülő Moonspellt hozza el magával az A38 fedélzetére, ahol egy jó kis húzós partira lehet majd számítani.

Tovább

A straight edge hardcore fáklyája - Újult erőkkel és európai turnédátumokkal jön a Battery

battery-636x395.jpgWasinghton D.C. szilaj hardcore bandái a nyolcvanas évek legelejétől az egész műfajra nagy hatást gyakoroltak, de a kilencvenes évek kezdeténél megritkultak a helyi színtér azon csapatai, akik továbbra is kitartottak az extrém gyorsaság, a legnyersebb hangzás és a szűken vett három akkord mellett. A straight edge / youth crew vonalon a Battery azonban mégis vitte tovább ezen az úton a fáklyát. Egészen a kilencvenes évek végéig, ahol három nagylemez és körülbelül ugyanennyi hét colos után végül feloszlottak. Fantasztikus koncertélményeket hagyva maguk után. Részben olyan bandákban folytatva tovább, mint a Damnation A.D. és a Better Than a Thousand. Az eddigi egyetlen reunion pedig a Revelation Records születésnapját hivatott megünnepelni 2012 magasságában. A zenekar története azonban most folytatódik.

Tovább

Hatebreed (USA) @ A38 Hajó, 2017. augusztus 15.

10/11

0hatebreed2017_06_eredmeny.jpg

Túl a tizenegyedik órán is a melóban, hulla fáradtan már csak arra tudsz gondolni, hogy este van végre, és pár óra aztán a Hajón magad mögött hagyhatsz minden gondot, minden stresszt, és ordíthatsz telei torokból. Szerintem, jó páran így voltunk ezzel a fárasztó keddi napon/estén - kinek, hogy tetszik -, hiszen a Hatebreed koncert volt.  

Tovább

Itt Billie Joe, Houston, gondok vannak! - Itt az új Green Day klip!

green-day.jpgFriss klippel jelentkezett a Green Day, ami az idén megjelent nagylemez, a Revolution Radio egyik dalára, a Troubled Timesra készült el. A videó középpontjában az énekes, Billie Joe Armstrong látható, körülötte pedig mindenféle, a napjaink történéseit felölelő filmrészlet látható.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum