Sick Love - Nézd meg az új Red Hot Chili Peppers klipet!

2016. december 05. - theshattered

red_hot_chili_peppers_2016.jpgÚj videóval jelentkezett a szeptember elején dupla arénakoncerttel Magyarországon is megfordult Red Hot Chili Peppers. A kiszemelt dal, a Sick Love, mely egy eléggé furcsa animációs videót kapott, az idén megjelent nagylemezükön, a The Getawayen kapott helyet.

Tovább

Hallgasd meg a Sonus Mortis teljes lemezét

14712526_1207462605991538_5437344484774761681_o.jpgTermészetesen a napi adag fekete fém a mai napra sem maradhat el. Ma egy Írországból származó egyszemélyes formáció, a Sonus Mortis legújabb anyagát hallgathatjátok meg, amely meglepő módon első hallásra elég jónak tűnik. A tizenegy tételt tartalmazó, Hail The Tragedies Of Man című lemez, amint azt már az előbb említettem a fekete fém vonalon próbál maradandót alkotni, amely szerény véleményem szerint sikerült is. Az igényesen összeállított dalok, a hibátlan hangzás, a néhol a Sisters of Mercy-t idéző dallamokkal fűszerezett ének és a remek borító már elsőre egy profin összerakott lemez képét mutatja. Javaslom minden belülről panda álarcot viselő testvéremnek, hogy adjon egy esélyt ennek a lemeznek. Ezt a gyakorlatban a tovább gombra kattintva teheted meg. Hell!

Tovább

Először játszik Budapesten a Sadistic Intent

5393691.jpegA legendás Possessed soraiból távozó tagokra épülő és abból megalakuló Sadistic Intent először játszik itthon és ezzel együtt Budapesten. A régi sulis death metál vonalon mozgó kaliforniai banda pedig maga is kultuszstátuszra tett szert a kilencvenes évek közepén, még annak dacára is, hogy sem akkor, sem a lassan harminc éves fennállásuk alatt nem adtak ki komplett stúdiólemezt. Kislemezeik viszont bírtak olyan meggyőző erővel, hogy a műfaj második vonaláig tornássza fel hírnevüket. Azt, hogy ez a meggyőzőerő miben is rejlik pedig mindenki kifigyelheti december 14 - én a Dürer Kertben, ahol a hasonló stílusban mozgó brazil Visceral Slaughter és a belga Dehuman lesznek az előzenekarok, de csak a hazai Gravecrusher nevű bandát követve a színpadon. Mindehhez pedig a tovább klikk után kedvcsinálók..

Tovább

Standing Rock harcosainak dedikálta új videóját a Stick To Your Guns

stick-to-your-guns_1.jpgAz utolsó kislemezük Better Ash Than Dust című dalához elkészült új videóját részben az Észak Dakota területén zajló negatív eseményekkel szemben kiállóknak dedikálta a Stick To Your Guns. A videó mellé ugyanis közleményt adott ki a zenekar, ahol kifejtik azt, hogy a dal üzenete hol állítható párhuzamba azokkal az éppen aktuális, felháborító eseményekkel, amelyek a dakotai indián rezervátum, vagyis Standing Rock környékén zajlanak.

Tovább

Amikor a Bárd lesújt...

photo.jpgAz archaikus vágyálmokról pontosan tudjuk, hogy azok mindig is körüllengték a tradicionális metál zenét, mint a sólymoknak fészket adó fák csúcsait a reggeli szellők. Hiszen azt a hiányt, amit a férfiak lelkében okoz az, hogy ma már nincs harcmező és utolsó roham, nem pótolhatja mindaz a hétköznapi próbatétel, ahol a Csodaszarvas helyett a busz után ügetünk, mint ahogy a Tesco pénztárnál szombatonként felsorakozva sem igazán a csatatéren vagyunk. Az edzett fémek zenéje azonban bátor szívünket mindig megszólítja, eszünkbe juttatva azt, hogy egykor hősök voltunk. Minthogy annak az együttesnek a zenéje is lángoló emlékezet, kik zászlójukra az örök történelmi emlékeink megéneklését tűzték ki célul. Afféle lendülettel, ami a csapzott hajszerkezeteket pont olyan szellők keltésére készteti, mint amilyenek között a sólyom maga is él. Fakó lovak monoton dobogásától vezetve a harci éneket, mely rezzenéstelen arccal sejteti meg azt, hogy milyen is az, amikor egy Bárd végül teljesen lesújt.

Tovább

Itt egy új Mothman szöveges videó

a1614248767_10.jpgA Texas-i illetőségű trio, a Mothman most egy új szöveges videóval jelentkezett sokak örömére. A videó az októberben megjelent Answers To No-One című lemez, Opposite Scarecrow dalára készült. Nincs mit mondanom róla, talán csak annyit, hogy egy perc tömény gyűlölet. Viszont ez rövidnek tűnő szerzemény a maga egy perc kilenc másodpercével simán letépi az ember búráját a helyéről. Próbáld ki!

Tovább

Trashboat (UK), Vanna (USA), Beartooth (USA) @ Dürer Kert, 2016. december 2.

Ifjonti energiahegyek estéje

btbt2.jpgSzó szerint szíjjelszedte' a Room 041-et a Beartooth és turnés  társasága, azaz a Trashboat és a Vanna. Az elsősorban fiatalokat vonzó energikus, lendületes, HC-s, punkos, metal(core)os trió minden egyes testrészét megmozgatta az őket teltházzal megajándékozó közönségnek, mintegy megmutatván, hogy nem hiába vannak csúcsközelben, már ami a saját színterüket illeti.

Tovább

ANTAL - ALONE (2016)

Zene az underground aljáról

antal_2.jpg

Az ANTAL zenekarnak eléggé mozgalmas hete volt. Hétfőn a srácok megünnepelték a zenekar egy éves fennállását, ami alatt 2 EP-t és egy mini albumot jelentettek meg. Aztán a duóból hirtelen trió lett, most pedig megjelentették a második hivatalos albumukat, ami merőben eltér az eddigi munkáiktól. Aki szereti a stoner-post,punk zenét némi groove-al megfűszerezve, annak esélyes, hogy tetszeni fog amit a srácok csinálnak. Hajtás után meghallgatható a teljes ALONE album, illetve megnézhető a The Funeral dalhoz készült klip.

Tovább

A Nickelback nem volt vevő a kensingtoni rendőrség viccére

nickelback_2016.jpgA pár hónapja nálunk is megfordult Nickelback annak ellenére, hogy arénákat tölt meg és vitathatatlanul ott van a leghíresebb rockzenekarok között, nincs könnyű helyzetben. A közhumornak gazdagon kitett, ráadásul jövőre új albummal jelentkező kanadai négyest folyamatosan ostorozzák valamiért, amivel érthetően kezd tele lenni a hócipőjük. Most épp a kensingtoni rendőrőrs vicceskedését lőtték le Chad Kroegerék.

Tovább

10 penge lemez az idei évből, amit mások többet hallgattak, mint mi

2ec62082-b06a-4752-a341-1c814243ec6d.jpgMinthogy a zenékben szegycsontig gázolva megint átlovagolt az arcunkon egy kerek esztendő, lassan mi is megmutatjuk nektek, hogy szűkkörű szerkesztőségünkben melyek voltak azok a lemezek az idén, amiket a legnagyobb szeretettel öleltünk magunkhoz. Azonban úgy tűnik, hogy amíg mi jól megrágjuk az ínycsiklandó falatokat, addig más, hasonló zenei elköteleződésű oldalak a világmindenségben már jó néhány napja ráhányták olvasóikra a leginkább favorizált elfogyasztottakat. Ahol kisebb meglepetés terhe mellett azt láttuk, több olyan lemez is gyakran szerepel, amiknek mi nem igazán tudtunk kövér figyelmet szentelni. Ezért azt gondoltuk, tartozunk nektek ezzel a hiánypótló cikkel, hogy amikor majd egyszer rátok tör a felismerés, hány remek alkotás mellett is megyünk el együtt évente, akkor azért kicsivel szerényebb legyen az a deficit. Meg persze tisztelet jár a kollégáknak mindenfelé, aki azon dolgoznak, hogy minél többet megmutassanak ebből a sokszor elrejtőzött zenei életből.

Tovább

Hallgasd meg a The Melvins karácsonyi feldolgozását!

themelvins.jpgBizony, így, hogy már december van, a Karácsony fenyegető szelleme egyre közelebb kerül. A boltok zsongásig telítettek, az emberek pedig rohannak, hogy megvegyék maguknak, vagy szeretteiknek a boldogság következő szeletét. Ehhez több, mint kiváló aláfestés lesz a The Melvins karácsonyi kedvessége, a Carol Of The Bells szinte már pszichotikusan félelmetes átdolgozása.

Tovább

Az öregek és a Queen

elderqueen.jpgA múlt héten volt 25 éve, hogy eltávozott közülünk a Queen legendás frontembere, Freddie Mercury. Ahogy mi is, más sajtó- és médiaorgánumok is megemlékeztek róla, illetve a zenekarról a maguk módján. Ebből a szórásból a Fine Brothers sem akart kimaradni, akiknek a React videóiból már nálunk is láthattatok egyet-kettőt ITT és ITT. Ezúttal az öregeket csípték el, hogy szembesítsék őket a legendás banda zenéjével, láthatóan a siker nem maradt el. Az angolosok ezúttal is előnyben vannak.

Tovább

Napi kockaság: Életre kelt a Doom zenéje

doommarine.jpgTörtént mindez a tegnapi The Game Awardson, ahol a Periphery dobos Matt Halpern, valamint a legendás játék folytatásának zenéjéért felelős Mick Gordon és Sascha Dikiciyan csapattak egy egyveleget a gém' soundtrackjéből. A Doom persze meg is kapta a legjobb zenéért és hangaláfestésért járó díjat, valljuk be, passzol is az adrenalin-túltengéses henteléshez (ITT írtunk pár szót róla). A fellépésről egy profi videófelvétel is készült, így lehet legeltetni mind a szemeket, mind a füleket.

Tovább

Hallgasd meg a 2 Cellos Freddie Mercuryra emlékező Queen-feldolgozását

2cellosshowmust_638.jpgA Queen egykori frontemberének, Freddie Mercurynak tálentumát és kitartását nem lehet eléggé dicsérni. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ehhez kellettek a hasonlóan tehetséges zenésztársaik, de egy ilyen karizmatikus énekes mellett nyilván nehéz is érvényesülni. Freddie, akiről mi is megemlékeztünk pár napja, már negyed százada távozott közülünk. A 2 Cellos az ő tiszteletére dolgozta fel a Queen egyik utolsó szerzeményét, a már önmagában is drámai The Show Must Go Ont, melyhez egy látványos videót is készítettek az urak.

Tovább

Áprilisban Budapesten Barmy Army - Jön az Exploited és a Casualties

exloited_2.jpgA brit punklegenda Wattie pedig velünk ünnepli hatvanadik születésnapját, ugyanis ez az Exploited turné most ennek az eseménynek szól. A piros taréj pedig pengén áll majd április 21 - én a Dürer Kert színpadán és odarakja majd magát, ahogy mindig is szokta. Ugyanis azt már pontosan lehet tudni, hogy Barmy Army együtt üvöltve addig mindig lesz amíg él. Mielőtt azonban ez Budapesten is újra megtörténik, előtte még előmelegít majd nekik a Casualties. Ehhez a laza kis programhoz pedig a kedvcsinálókat megtaláljátok itt lejjebb, a szokott helyen.

Tovább

Trump-pinatát puszítottak a Guns N' Roses mexikói koncertjén

gnr_2016.jpgFogalmazzunk úgy, hogy Axl Rose finoman sem kedveli Donald Trumpot. Pár hete már Twitterben is beoltotta a hamarosan hatalomra kerülő leendő elnököt, a Mexikóvárosban tartott Guns bulin viszont még tovább emelte a lécet. Tudván, hogy az USA déli szomszédjában sem feltétlen Trump-fanatikus a népesség, a koncertre egy hatalmas Trump-pinatát készítettek, melyet a közönségből felhívott rajongókkal verettek szét.

Tovább

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum