A hetedik te magad légy: a Nile és a Terrorizer is beszáll a jövő évi felhozatalba!

2017. december 11. - theshattered

nile2017a-web.jpgHa megy még a számolás, ez a mai nap hetedik koncertbejelentése, ami valljuk be: k*rva sok, de abszolút pozitív dolog, hogy ennyi nagy nevet el tudnak hozni nekünk az illetékesek! Ezúttal a Nile, a Terrorizer és az Exarsis buliját van szerencsénk tolmácsolni felétek, melynek ideje február 28, a helyszín pedig a Dürer Kert lesz. Lesz súly hegyekben!

Tovább

A riff gyártás gyerekjáték!

Tony Iommi - Iron Man könyvismertető

0b03_1.jpg

Az elmúlt pár évben egyre több életrajzi könyvet kapunk a képünkbe, aminek mi csak örülünk. Persze vannak olyanok, amik csalódást okoznak menet közben, de akkor is szakadatlanul olvassuk őket tovább. Aztán vannak azok, amiket le sem bírunk tenni. Én tűkön ültem, hogy az Iron Mant végre a kezeim közé vegyem. Miután végigrágtam magam rajta, jöhet az értékelés.

Tovább

Azért nem ügyetlen gyerek ez az Alex Bent!

alexbent.jpegA Trivium a legújabb lemezén, a The Sin And The Sentence-en doboló, mindössze 24 éves Alex Bent személyében egy nagyon jó ütőhangszeresre tett szert. A többek között a Brain Drillben és a Dragonlordban is nyomuló Bent sorra tölti fel a Youtube csatornájára a Triviumos dalainak dobvideóit, melyeknek eddigi fejezeteit most nálunk is megnézhetitek.

Tovább

Az Arcade Fire is Budapesten!

arcade_fire_2017.jpg

Egy órája mást sem csinálunk csak koncertbejelentéseket írunk. Itt a következő, amely úgy hivatalos, hogy még nem is az, de biztosan az lesz, hiszen az Arcade Fire csak úgy nem írja ki a hivatalos FB oldalára. A kanadai csapat először játszhat Budapesten, mégpedig az Arénában. A koncert dátuma pedig június 17. A találat a Lángoló érdeme.

Tovább

Billy Idol is Budapestre jön!

billy_idol_plakat.jpg

Több mint tíz év után tér vissza hozzánk önálló koncertre az élő legenda – a Budapest Park színpadán Billy Idol! Valószínűleg senkinek sem kell különösebben bemutatni Billy Idolt, hiszen az ő nevéhez fűződnek a punk-rock műfajának legemlékezetesebb, legizgalmasabb pillanatai. Budapesti koncertje már csak azért is szenzációnak számít, mert 2010-es fesztiválfellépését leszámítva utoljára 2006-ban járt nálunk önálló koncerten. Billy Idol július 2-án lép fel a Budapest parkban. A jegyértékesítés december 14-én 8 órakor indul. További infók ITT.

Lenny Kravitz-koncert Budapesten!

lenny_kravitz_2.jpg

Tiszta őrültek háza van ma koncertbejelentés téren és itt a következő. Lenny Kravitz is bejelentette következő, 2018 nyarán megrendezésre kerülő európai turnéját, amelynek keretében a Budapest Arénában is fellép június 3-án. Jegyek december 15-én 10 órától kaphatók, a Live Nation tagok számára pedig elővásárlási lehetőség is lesz már december 13-án 10 órától.

Tovább

Budapestre jön a Stone Sour!

stone-sour-2017-press-pic-supplied.jpgAhogy a Barba Negra belengette, meg is érkezett a jövő évi lista első nagy, külföldi neve, ami nem más, mint a Corey Taylor vezette Stone Sour. Ahogy a korábban megmutogatott, sejtelmes promó videókból is tudni lehetett, ők még nem jártak Magyarországon korábban (egyszer mondjuk majdnem, de elmaradt a buli), úgyhogy egy rendes arcbontásra kell számítani június 25-én.

Tovább

A Budapest Parkba jön a Queens Of The Stone Age!

queens_of_the_stone_age_2017_1.jpg

A Queens of The Stone Age a 2014-es Sziget fesztiválos fellépése óta nem járt Magyarországon, így már ideje volt a visszatérésnek. Most ráadásul Josh Homme és csapata az augusztus végén megjelent hetedik nagylemezükkel, a Legjobb Rock Album kategóriában Grammy-jelölt Villains-szel érkezik hozzánk, hosszú idő óta először önállóan, headline fellépőként a New Beat szervezésében. Mindez pedig 2018. június 21-én. A koncert hivatalos Facebook eseményét ITT találjátok.

Tovább

Josh Homme fejbe rúgott egy koncertfotóst Los Angelesben, azóta bocsánatot kért érte

josh-homme_1.jpgSok zenész felszólalt már a koncerten való fotózások és videózások ellen, de arra még eddig nem igazán volt példa, hogy a hivatalos fotósokat is kiemelten szívatták volna. Megvan az idő, hogy mikor, honnan lehet fényképezni és kalap. Viszont a Queens Of The Stone Age frontembere, Josh Homme továbblépett és egy ilyen hivatalos fotósnőt rúgott fejte Los Angelesben a szombat esti bulin, melynek következtében komoly sebek keletkeztek a sajtóson. Habár a bocsánatkérés megtörtént, a történet a rajongók körében is komoly negatív visszhanggal járt.

Tovább

Érezd magad Stone Sour koncerten!

stone-sour-2017-press-pic-supplied.jpgNincs mit szépíteni a dolgot, láthatóan Corey Taylor már szívesebben csinálja a nagyon sokáig "kistesóként" kezelt Stone Sourt, mint a Slipknotot. Nem is kell ezen meglepődni, hiszen annak idején innen pártolt át a kilenctagú őrületbe, a 'Sour a saját zenekara, mellyel idén egy nagylemezt, a sorban hatodik Hydrogradot is lepakola az asztalra. Ennek (ha az intrót nem számítjuk, akkor) nyitódala a szójátékra épülő című Taipei Person/Allah Tea, mely egy 360 fokban pompázó koncertvideót kapott a napokban, melyet a los angelesi The Troubadourban rögzítettek még június végén.

Tovább

Ők voltak a legtöbbet kereső zenei előadók 2017-ben

0redotchilipeppers2016_39_eredmeny.jpgMivelhogy a lemezekből már korántsem lehet grandiózus összegeket kaszálni (persze vannak kivételek), a zenészek kénytelenek a turnézással előteremteni a kiesett anyagiakat. A Forbes össze is szedte, hogy kik voltak azok az előadók, akik a legtöbbet kaszálták azzal, hogy nyakukba vettek országot-világot, figyelembe véve a tavalyi év június első napja és idén június 1. közötti időszakot - mindezt adózatlanul, mindenféle kiadások levonása nélkül. Mondhatni sajnos a pop ebben az időszakban is jobban dívott, mint a rock és metal, de azért így is találni egy-két ismerős nevet a felsorolásban.

Tovább

Alice Cooper, Europe @ Bécs, Stadthalle, 2017.11.27.

Egy kiveszőben lévő faj utolsó példányai

0alicecooper2017_67_eredmeny.jpg

Esetünkben ez a kiveszőben lévő faj természetesen a minőségi muzsikával és látványos élő előadással szórakoztató, karizmatikus egyéniség. Ha úgy tetszik, a született rocksztár. Ennek a mai napig egyik legismertebb „mintapéldánya” Alice Cooper, aki idén nyáron Fehérváron egyszer már lesokkolt bennünket, de a jóból sosem elég ugyebár. Főleg ha ilyen előkelő vendéget is hoz magával!

Tovább

Megérkezett Myles Kennedy szólóvideója

0alterbridge2017_36_eredmeny.jpgA napokban hírt adtunk róla, hogy Myles Kennedy (Alter Bridge, Slash feat. Myles Kennedy & The Conspirators) szólóanyagot fog megjelentetni, melynek első dala, videóval együtt pénteken fog debütálni. Ez meg is történt, a Year Of The Tiger, azaz a március 9-re várható nagylemez címadó dala az alábbiakban meg is tekinthető.

Tovább

Új dal a Legend Of The Seagullmentől (Tool, Mastodon, Giraffe Tongue Orchestra, stb.)

legend_of_the_seagullmen.jpg

Új dalt jelentetett meg a "sohaaseggénmegnemülő" Brent Hinds (Mastodon, West End Motel), Danny Carey (Tool), Pete Griffin (Giraffe Tongue Orchestra), valamint David Dreyer énekes, Jimmy Hayward gitáros és Chris Digiovanni alkotta Legend Of The Seagullmen. A jó ideje projektként létező, de végre február 9-én a teljes debütáló nagylemezét is kiadó formáció a korábban már ismert, de most teljes zenekari hangzással megtökösített Shipwreck című dalt adta oda előzetesként a nagyvilágnak, ezt lentebb meg is kagylózhatjátok.

Tovább

Megérkezett az első Orphaned Land fecske

ol2017.jpgJanuár 26-ra várható az izraeli Orphaned Land legújabb albuma, az Unsung Prophets & Dead Messiahs, amelyet ráadásul március 11-én be is mutatnak Budapesten. Ennek az első dala, a Blind Guardianos Hansi Kürschsel felvett Like Orpheus már el is érhető, ráadásul egy mondhatni szokásosan az iszlám és a zsidó (valamint az ezúttal most kimaradó kereszténység) egyenlőségét hirdető videóval megtámogatva. Ráadásként még a Kreator is megjelenik a videóban, szóval fullos mind a látvány, mind a hallgatnivaló. Van még kérdés?

Tovább

Ez volt 2017 legjobb 15 rock/metal lemeze

2017best.jpgPár napja találkozhattatok a RockStation szerkesztőinek egyéni listáival, melyekben fellajstromoztuk az idei kedvenceinket. Ezekből, ahogy a korábbi években is szokásunk volt, készítettünk egy összesített listát, melyből kiderül, hogy mely lemezeket találtuk kollektíven a legerősebbnek. Nyilván azok a korongok indultak nagyobb eséllyel, melyek többünknél is megjelentek, ráadásul az előkelőbb helyeken. De hagyjuk a rizsát, íme a tizenöt legjobb korong, legalábbis a RockStation szerkesztőségének összesített véleménye szerint.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum