A harmadik előzetes is megjött az új Primusról

2017. szeptember 23. - theshattered

primus2017.jpgJövő pénteken megjelenik a Primus legfrissebb anyaga, a The Desaturating Seven, melyről két dalt, a The Sevent és a The Schemeet már ismerheti is ország-világ. Most itt a harmadik kedvcsináló, a The Valley, mely egy kisebb meseintroval egybeöltve csalogatja be a gyanútlan hallgatót, hogy aztán mire már eluralkodna rajta a rémület, megnyugtassa: igen, ez továbbra is legalább annyira Primusos, amennyire csak egy Primus dal lehet.

Tovább

Joey Jordison és Frédéric Leclercq káosza - Hat számban szórja a Sinsaenum a hamut megint

21740503_1546457008710600_6741242327651206945_n.jpgJoey Jordison és Frédéric Leclercq sötét és délceg death / black zenekara tavaly sokakat meglepett az Echoes of the Tortured című Sinsaenum lemezzel. Amin Csihar Attila a Mayhem frontembere is közreműködött. A kritikailag is elismert bemutatkozó lemez tehát szinte követeli a folytatást a teljes értékű zenekarrá váló projekt részéről. Így a hat zenész most hat számot dob fel. Szóval már csak egy hatos hiányzik a történetből és a hívószám végül megint ott figyel. Az Ashes című kislemez viszont november 10 - én jelenik meg az earMUSIC gondozásában, harminc percnyi új zenével, ami magában foglalja Frederic Duquesne producer a zenekar Dead Souls című számához készült remix változatát is. Ami még az előző lemezen szerepelt. S minthogy új zenét nem tudunk mutatni, kedvcsinálónak idetesszük a zenekar két tavalyi videóját.

Tovább

Hallgasd meg az új Mastodon EP-t!

mastodon-cold-dark-place.jpgMa jelent meg a Mastodon legfrissebb anyaga, a korábbi korongokról lemaradt, Brent Hinds agymenéseit tartalmazó Cold Dark Place. Az eredetileg az Emperor Of Sand második lemezének, majd önálló albumnak tervezett, végül négyszámos EP-vé zsugorodott anyagot itt, lentebb meg is fülelhetitek, majd november 13-án irány Bécs, ahol remélhetőleg fel is csendül majd egy-két téma erről a dalcsokorról.

Tovább

Trógerbélés betárazva - Ez a King Parrot videó megint bűzlik

king-parrot-band-2.jpgAdtunk már hírt róla korábban, hogy napjaink King Parrot galerinéven befutó ausztrál hőseinek fingszagú metálját iszonyúan fontos ügy lenne komolyan venni. Még, ha ez nem is biztos, hogy lehetséges. Minthogy az minden megmozdulással az öttagú zenekar részéről keményen akadályoztatva van. Nagyjából hat éve, mialatt kitoltak két nagylemezt és két kisebb kiadványt is. Amit most, ha jól számoltunk a harmadik nagylemez követ Ugly Produce címmel. Erről pedig már pisált bele a banda egy videóval a közelmúltban az agyunkba. Aminek, mint egy folytatásos teleregényben újabb epizódja íródott, a fröcsögő dolgok halmazállapotát tekintve sokkal sűrűbb cuccal a fókuszban. De ha egyszer a trógerbélés csúnyán be van tárazva és a fejeket meg pörgeti a kompetens crossover, akkor abból valami mindig kijön. Ami kilassítva is igazi öröm...

Tovább

Pusztulás pénteken - Négy csúnyán odadörzsölt black metal lemezen

a0968296845_10.jpgAhogy az elmúlt harminc évben mindig, most is szabadulnak el a pórázról olyan bestiák, amik miután rámartak és egy sötét zugig üldözték azt, remegve és sírva hagyták maguk mögött a hideg kövön kuporogva a durván legyalázott világot. Egy korrekt black metal lemez tudniillik csúnyán dörzsöli oda magát a jóhoz. Így tarthatja ugyanis a tükröt durván, egy aljas indokból elkövetett fajnak. Melyet az idealisták még ma is emberiségnek neveznek. De minthogy a kiábrándulás futótűzként terjed, a műfajnak hódoló lemezeken, a förtelem zenéje folyamatosan erjed. Napjainkban is...

Tovább

Nézd meg élőben a ma esti Satyricon lemezbemutató bulit!

satyricon17.jpgFotelrockerek, attención! Ma este 9-kor dolgotok van! Miért is? Mert ma jelent meg a Satyricon legfrissebb korongja, a Deep Calleth Upon Deep és ezt a csapat egy online streamelt teljes albumot eljátszó lemezbemutató koncerttel fogja megünnepelni. Az egyébként az osloi KLP épület tetején tartandó buli a csapat Facebook oldalán lesz követhető, szóval 9:00-kor mindenki ciccenti a sört, készíti a nyakát és indul a buli!

Tovább

Éjszakai utazás velem, meg azzal a manussal

nefg.jpgA blues rock jó. Főleg, ha egy ismert black metalos koma nyomja, mert akkor még többen is képesek felfigyelni rá. Erre a receptre épül a Nergal és John Porter által alkotott Me And That Man, akiknek első (remélhetőleg nem utolsó) nagylemeze idén márciusban jelent meg. A klipeket sorra hozza is a duó, most a legújabb a Nightride című tételre készült el. Ezúttal a történetmesélés is komolyabb szerepet kapott, ahogy a videó is ígéri, folyt köv. Érdemes megvárni a végét.

Tovább

Tizenhat év után újra egy színpadon játszott Gene Simmons és Ace Frehley

acegene.jpgA Harvey hurrikán ha másra nem, arra jó volt, hogy összehozta a Kiss két legendás tagját, Gene Simmonst és Ace Frehleyt. A két egykori csapattárs tizenhat éve állt legutoljára egy színpadon, most viszont egy jótékonysági buli kedvéért elásták a csatabárdot, hogy eljátsszanak három korai Kiss tételt, a Parasitetot, a Cold Gint és a Shock Met. Ezekről nyilván készültek felvételek is, ezeket lentebb felsorakoztattuk.

Tovább

Éljen a főnök, haljon a főnök! - Új klip a Prophets Of Ragetől

prophetsofrage_publicityphoto_credit_travisshinn_general11.jpgMegjelent a Prophets Of Rage bemutatkozó lemeze, melyről mi is írtunk, méghozzá ITT. Az urak folyamatosan szállítják a videókat a dalokhoz, a következő kiszemelt a Trumppal és az alelnök Mike Penceszel telített Hail To The Chief lett - nyilván nem kevés iróniával fűszerezve.

Tovább

Sztárok egész sora lép fel Chester Bennington emlék-koncertjén

chester_bennington.jpg

Ahogy azt már korábban is írtuk október 27-én a Hollywood Bowlban emlékezik meg a Linkin Park a júliusban elhunyt Chester Bennington énekesről. Ahogy az várható volt a koncerten számos rockzenei körökben világsztárnak nevezhető vendég emlékezik majd meg az énekesről. Fellép többek között M. Shadows és Synyster Gates az Avenged Sevenfoldból, Jonathan Davis a Korn énekese, Shavo Odadjian és John Dolmayan a System Of A Downból, de ott lesz a Blink-182 teljes tagsága, Oli Sykes (Bring Me The Horizon), Ryan Key (Yellowcard), Machine Gun Kelly és Kiiara is. A bevételek egy része a nemrég létrehozott Music For Relief's One More Light Fund alapítvány számláira megy majd. Maga az esemeény ötlete egyébként állítólag a producerguru Rick Rubintól származott.

Így Carpool Karaokezott a Foo Fighters

foo_fighters_2017_june_promo.jpgJames Corden Carpool Karaokeja egy jópofa műsor, melyben az éppen aktuális meghívott zenekarral beszélgetnek erről-arról, miközben egy kocsiban furikáznak fel-alá. A legújabb vendég a Foo Fighters volt, akik a történetmesélés mellett négy saját dalt is interpretáltak, ezek az All My Life, a Learn To Fly, a Best Of You és a Sky Is The Neighborhood, de nem maradt le a Never Gonna Give You Up feldolgozás sem.

Tovább

Minden faszfejnek szüksége van Jézusra - The Goddamn Gallows a veszprémi Szigonyban

facebook_event_1442453982460528.jpgMaguk is fenegyerekek, így hát tudják mit beszélnek, mikor azt éneklik, hogy "Nektek faszfejek szükségétek van Jézusra!" Még akkor is, ha a Goddamn Gallows sem az a banda, akiket hagynának zenélni a templomkertben. Muzsikájukon állításuk szerint ugyanis a sátán keze hagyott nyomott. A közép-amerikai folk, a kirakatokat köpködő punk és a kurvapecér rock and roll hathatós nyomai mellett. Ezt a cseppfolyós keveréket pedig most Európáig hozzák egy turné keretében a detroiti arcok, aminek minő szerencse hazai állomása is lesz. A fővárostól kicsit messzebb, de a veszprémi Szigonyban. A hova ismét megéri majd levakarni a bundát november 14 - én, egy jóféle csípőzésre a színpad sarkánál. Hogy mire képes a bluegrass, ha prosztó benne a húzás, azt pedig itt lejjebb ízlelhetitek.

Tovább

Hullámverés és felemelkedés - Az YLVA patetikus poszt-metáljában

11110394_780937692023390_8605292275259031793_n.jpgZúgó hullámveréshez és egekbe kapaszkodó felemelkedéshez keres komor tanúkat vélhetőleg az YLVA zenéje. A négytagú melbournei banda ugyanis érzékeny énekdallamokat is ékel az archaikus világ visszhangzó üvöltései és a nehezen mozduló, de mindenképpen patetikus zenei törésvonalak közé, amiktől a falak végül leborulnak. A robaj pedig mindenhol hallható. A néhol sludge ízű, de inkább finoman hangolt és monumentális poszt-metálban. Melynek számszerű következményeiből először épít egész albumot az ausztrál zenekar. Méghozzá META címmel. Összesen hat számot kapcsolva össze így, egy november 17 - re tervezett megjelenési dátummal. Illetve egy nehéz öt perces előfutárral, ami Metadata cím alatt hallgatható meg alább, ha lapozol egyet lefele.

Tovább

Punk dolog az újrakiadás? - Jön a 40 éves Sex Pistols reissue

sexpistolsnevermind40thanniv2_638.jpgHamarosan a negyvenedik születésnapját ünnepli a punk alapvetés Never Mind The Bollocks, Here's The Sex Pistols. Ennek örömére október 27-én újra megjelentetik a Szexpisztolyok legendás (egyetlen) lemezét, ráadásul egy olyan fullos csomagban, amely sokak számára irigylésre méltó lenne. A három CD-t és egy DVD-t rejtő pakk egy 48 oldalas könyvecskével fog kiegészülni, ennek tartalmát lentebb láthatjátok.

Tovább

Kint a semmiben, egyszálgitárral - Új klippel jelentkezett Steven Wilson

sw2017.jpgElkészítette a legújabb kisfilmjét a nemrégiben megjelent új nagylemezéről, a To The Boneról Steven Wilson. Az új koronggal nagy kereskedelmi sikert arató progrocker most a Nowhere Nowra készített egy pusztulatban sétálós, gitározós klipet. Fun fact: Stevenünk cipőt visel!

Tovább

Súly kell? Itt a teljes nyolcadik Ufomammut lemez!

ufomammut17.jpgAki nem ismerné az Ufomammutot, ők egy olasz súlybrigád, akik leginkább a pszichedelikus és a tonnás doom témákat vegyítik a korántsem kétperces szerzeményeikben. A pénteken megjelenő nyolcadik nagylemezük, az 8 már szabadon meg is hallgatható a kiadó jóvoltából, ezt lentebb mi is felkínáljuk fogyasztásra.

Tovább

Lemásolt napok - Dal az új Fotocrime kislemezről

20294233_326169851141197_2708144198804284127_n.jpgA Coliseum egy évtizednyi létezése után úgy tűnik eljött az idő, hogy Ryan Patterson énekes valami új dologba engedje bele magát. Ezért fogott egy szintetizátort, dobgépet és persze gitárt, aztán az így létrejött új hangzású kompozícióra természetesen rá is énekelt. Követve a new wave / dark wave harmóniára törekvő útkeresését. Amely most Fotocrime néven fut és idő közben zenekarrá bővült. Nick Thieneman gitáros és Shelley Anderson basszusgitáros részvételével. Akikkel együtt Ryan anyának hívja az őket vezető dobgépet. Ebben a dallamközpontú komor, mégis örömteli zenében. Ahol az első fejezet az Always Hell Ep volt az év elején, amit most az Always Night kislemez követ november 3 - án. Ennek lesz a nyitótétele az a Dublicate Days című szám, amit itt hallgathattok meg lejjebb. Társítva hozzá a zenekar korábban elkészített első videóját.

Tovább

Ősszel újabb koncertanyag jön az Iron Maidentől

boslc.jpgNovember 17-én friss koncertvideóval, hanganyaggal jelentkezik az Iron Maiden. A The Book Of Souls: Live Chapter a nálunk, a tavalyi Volt Fesztiválon is megfordult turné anyagát örökíti meg, a lista tizenöt dalát mind másik állomáson rögzítették (magyar sajnos nincs közöttük). Az anyaghoz már meg is érkezett az első kisfilm, ami a legutóbbi album kislemezes dalának, a Speed Of Lightnak fokvárosi előadását tartalmazza, ezt a dallista és a csomag előzetes képei mellett lentebb találjátok.

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum