A dupla album már közeli jövő - Addig itt egy újabb Melvins dal

2017. június 24. - johndoesbasement

themelvins.jpgMár adtunk hírt arról, hogy Buzz Osborne és Dale Crover legendás bandája ismét új albumon dolgozik. A Walk With Love & Death című Melvins lemez ugyanis két részből épül fel. Melyek közül az egyik tulajdonképpen filmzene, amit a megnevezhetetlen stílusú underground szupernova Jesse Niemen, az albummal azonos című kisfilmjéhez írt. Mindez pedig ismét az Ipecac gondozásában jelenik majd meg július 7 - én. Viszont addig is újabb dal érkezett. Melyben Steven McDonald és Anna Waronker is vendégszerepel. Akik a Redd Kross és a That Dog zenészei és a zenekar barátai is egyben. A fészekfejű Buzz pedig azt nyilatkozta erről a számról, hogy nincs még egy ilyen hangulatú dal a lemezen. A Whats Wrong With You című nóta tehát itt lejjebb, a hajtás után ízlelhető és dúdolható...

Tovább

Nézd meg a legutóbbi Darkest Hour lemez bónusz DVD-jét!

DARKEST-HOUR-_-SUMERIAN-2-SECONDARY.jpgTetszett a legutóbbi Darkest Hour album, a Godless Prophets & the Migrant Flora és érdekel hogy hogyan készült az anyag? Vagy csak bejött a Parkway Driveval közös buli és belenéznél, milyenek a srácok privátban? Vagy egyszerűen nem támogattad crowdfundingon az album megjelenését és így nem kaptad meg a bónusz DVD-t és igencsak érdekel? Akkor itt a remek lehetőség, az urak nyilvánosan elérhetővé tették a bő félórás extra anyagot a Youtubeon, ezt pedig itt, nálunk is lecsekkolhatjátok az alábbiakban.

Tovább

Jön az új Cannabis Corpse CD, itt egy dal róla

cannabis_corpse_2017.jpgSzeptember 8-án kerül a rajongók kezébe és az arra hivatott felületekre a füves-poén death metal csapat, a Cannabis Corpse legújabb nagylemeze, a Left Hand Pass. Ezt megerősítendő ki is raktak a netre egy tételt, mégpedig a Chronic Breed című dalocskát, melyet a lentiekben meg is hallgathattok.

Tovább

Kietlen és kíméletlen - LLNN és Wovoka split lemez

18446844_1887410918164674_4104349420167996295_n.jpgAki olvasta Cormac McCarthy legnépszerűbb írását, vagyis Az Út című könyvet, az simán felidézheti a hamut szitáló, hideg, csonkig égett világról ott lefestett képet, mikor ezt a Marks:Traces című split lemezt hallgatja majd. Az ugyanis szinkronban lesz a zene zsigerien nyomasztó hangulatával. Ami filmszerű, borzongató és a saját tájképét egy poszt-apokaliptikus világról szintén korommal és tussal festi meg. Ez a világ pedig kietlen és kíméletlen. Ahol a sosem lesz semmiben sem különbözik attól, ami sosem volt. A holnapot várni nem érdemes, mert a holnap nem vár senkire. 

Tovább

Metalcore túlélők - Új videó az utolsó Zao lemezhez

14681816_10154090957253215_1415822564446671765_n.jpgA Zao zenekar érdekességei között számon tartható többek között, hogy a metalcore első generációjával érkeztek meg az extrémebb zenék világába a kilencvenes évek elején. Amikor még Krisztus központú hardcore bandaként határozták meg magukat. Az azóta eltelt években pedig úgy alakult, hogy a banda már egy eredeti tagot sem sorakoztat fel, viszont a nevet a később érkező tagok mégis tovább viszik. A bandának pedig hét év után tavaly még mindig jelent meg friss lemeze, ami történetükben szám szerint a tizenegyedik ilyen alkotás. A The Well-Intentioned Virus című lemez pedig, ha karizmatikus Istentisztelettel szövegeiben már nem is bír - mint a korai időkben - mindenképpen nagyon személyes hangvételű. Belülről beszél kifelé. Az év végén megjelent lemez Broken Pact Blues című daluk is egy személyes tragédiát mesél el. A kezdetek metalcore vonalának minden remek stílusjegyével. Ehhez készült tehát a következő videó.

Tovább

Kind Diamond gyermekei - Jön a negyedik Portait lemez

17757140_10155037789050586_7343181210590084979_n.jpgA svéd Portait zenéjére nyilvánvaló, hogy a Mercyful Fate és King Diamond lehettek a legnagyobb hatással. Eddig elkészült lemezeiken ugyanis Diamond mester dolgainak vibrálása érezhető a leginkább. Megkoronázva ezt az ütős és tradicionális heavy metál zenét. A Portrait pedig három évvel utolsó lemez után, most ismét új stúdióalbummal készül jelentkezni Burn the World címmel. Ennek tervezett megjelenése a Metal Blade Records gondozásában pedig augusztus 25 - re várható. A lemez címadó dala a kiadónak köszönhetően már publikus. A hajtás után hasít.

Tovább

Death metal megatron - Korpse, Scordatura és Kill With Hate a Dürerben

18740686_1354726924609629_2826218176453440551_n.jpgA Tukker Booking szervezésében bejött még egy nem tervezett nyári buli, ami azért nem lesz rossz. Mert jön a Korpse, Scordatura és az őket támogató hazai Kill With Hate. Akik közül az első egy pár ismertebb tagot is megszámláló banda. A Korpse zenészei ugyanis megfordultak már olyan bandákban, mint Cliteater, Dr. Doom és Teethgrinder. Ezzel a rutinnal pedig hamar fel is rajzolták magukat a slam/death vonal térképére. Unethical című lemezük tavalyi anyag. Turnéjuk vendége pedig a skót Scordatura, akik egy tíz éve létező death metal banda, idén szintén friss lemezzel. Velük lesz tehát egy színpadon a hazai Kill With Hate, akik ismét egy koncertekben aktívabb időszak közben támogatják majd a két bandát. A Dürer Kert kistermében július 27 - én. Mely bulihoz ízelítőket itt lejjebb találtok.

Tovább

Suffocation - ...Of the Dark Light (Nuclear Blast, 2017)

Több ösztöntörekvés, kevesebb tervrajz...

17951576_10155898477814298_4137655546360150538_n.jpgNekem egyébként abszolút lejön, hogy miért éppen a Suffocation lett az extrém metálon csüngő ingeréhes sárkánykák, vagyis egy fiatalabb zenészgeneráció brutalitás csúcsmodellje. Ennek a szélessávú, túlpörgetett új világnak a gyermekei ugyanis már olyan gyorsan zabálják a technikát, mint amilyen gyorsan zabálja a technika az agyunkat és minden mást, ami még él. Az ingerküszöböt pedig sokszor már nem üti ki semmi, csak az amúgy is sokkoló témák közötti gyors váltások sebességének a megszokottnál is feszesebbre húzása. A bestiális technikai fölény veteránjai, azaz a Suffocation tehát valahol ugyanolyan arc a metálban, mint amilyen arc a világunk tükréből mosolyog vissza ránk. Dermesztő kegyetlenséggel.

Tovább

Ekként fest az új Arch Enemy lemez borítója

0archenemy2015_08.jpgSzeptember 8-án kerül a boltokba az Arch Enemy legújabb nagylemeze, a Will To Power, mely az első teljesértékű stúdióanyag lesz Jeff Loomis belépése óta. A július 12-én a Rockmaratonra látogató csapat új korongjának a borítója már nyilvánosságra is került, ezt, illetve a nagyfőnök, Mike Amott ehhez fűződő leírását tekinthetitek most meg.

Tovább

Megkülönböztetett kreativitás - Fenomén az új LILLAKE dal

13735294_10153824517001519_1559306550_n.jpgA metál nem magamutogatás. Nem rocksztár szarság. Hanem egy jól megkülönböztethető lelkület kreativitása. Eric Moore új bandája pedig erre a megállapításra a legjobb bizonyíték. Már tavaly megjelent bemutatkozó lemezük is olyan volt, amilyet más még nem csinált. Újrafűszerezték a műfaj alapelemeit és klasszis tehetséggel játszották fel teljesen máshogyan mindazt, amit eddig korábban hallottál. A Suicidal Tendencies korábbi dobosát talán már nem kell bemutatni. Meghajolni előtte azonban mindenképpen érdemes. Ő varázsolja azokat az alapokat a többiek mögé ugyanis, amiből ez a zenei csemege felépül. A tavalyi Become című lemez után pedig most itt egy új dal, ami talán új albumot is ígér. Ez pedig A Grand Possession című szerzemény meghallgatása után a közeljövő egyik legvártabb megjelenése lehet.

Tovább

Énekóra élőben, azaz így kell énekelni a You Suffert

napalm-death-logo.jpgA Napalm Death You Sufferje egy legendás, avagy legendásan rövid tétel, amiről biztos mindenki tudja, hogy ez a legrövidebb, hivatalos videoklippel is rendelkező dal "evör". Ezt énekelte el faltól-falig Napalmék énekese, Barney Greenway, mégpedig a brit közösségi rádióban, hogy szép legyen az élet. Érdemes megnézni a műsorvezető arcát (aki nem más, mint Ed Miliband az angol Munkáspárt volt vezetője) és erőtlen próbálkozását, aranyat ér.

Tovább

Itt egy újabb rövid szösszenet az új Slipknot filmből

0slipknot2015_35.jpgSzeptember 6-án lesz látható (igen, csak ezen az egy napon, legalábbis a mozikban) a Day Of The Gusano, azaz a Slipknot legújabb filmje, mely a 2015-ös mexikói Knotfestes fellépésüket és annak dokumentumfilmjét fogja tartalmazni. A 90 perces látnivalóból a korábban megszellőztetett trailer után most a Vermilion egy részletét tették közzé.

Tovább

Süt ránk a napsugár - Így nyomta a Rammstein a Rock Im Parkban

rammstein_2017.jpgAz újra aktivizálódó, ráadásul új albumon dolgozó Rammstein a nyár folyamán fesztiválkoncertekkel kívánja kicsit felhívni magára a figyelmet (jól is teszik!). A németek nemrégiben Paris címmel egy koncertvideót is kidobtak a piacra, de nyilván az élő megjelenés is igen fontos, így például a Rock Im Parkban is megmutatták a közönségnek gyermekkorunk legszebb dalait. Ezek közül a Sonne és az Amerika tekinthető most meg.

Tovább

Gene Simmons inkább mégsem védeti le az ördögvillát

0kiss2010_22.jpgNahát... (itt a szarkasztikus meglepődés hangsúlyát érezzétek) A múlt heti, kisebb felhördülést kiváltott bejelentés után, miszerint a KISS bőgőse, Gene Simmons le akarja védetni a kinyújtott hüvelykujjas ördögvillát, inkább úgy döntött, visszavonja a terveit. Nyilván az egésznek inkább poénszintű visszhangja lett, így talán ő is érezte, hogy nem érdemes erőltetni, így mintha mi sem történt volna, megy tovább az élet.

Tovább

Never Say Die! turné újratöltve - Emmure, Chelsea Gin és Deez Nuts együtt Budapesten

19059474_10155420557539618_2586346887870093122_n.jpgIdén is ismétel a Never Say Die! turnésorozat, ami Budapestet az elmúlt években már egyszer sem hagyta ki. Az ügyes szervezésnek köszönhetően pedig katartikus szeánsza ez a legújabb kori, egymással is rokon műfajágaknak, mint hardcore, metalcore, deathcore, melodic hardcore és hasonló okosságok. Erre az évre a turné pedig az Emmure, a Chelsea Grin és Deez Nuts nevét tudta legfelülre tűzni. Mellettük azonban még ott sorakozik a Kublai Khan, Sworn In, Polaris és a Lorna Shore neve is. Szóval csillagos ötös a felhozatal eme műfajok ifjonti kedvelőinek. Akinek ellátogatni a Dürer Kertbe november 13 - án már csak ez okból is kötelező. A bulihoz némi ízelítőt pedig itt lejjebb, a zenekarok új klipjeiből dobtunk össze a teljesség igénye nélkül.

Tovább

Grind is love! - Interjú a Blast fanzine szerkesztőjével, Zolival

blastfanzine1.jpg

Az internet világában már-már azt hinné az ember, hogy elveszni készül a nyomtatott "szaksajtó". De szerencsére az underground világában van pár lelkes arc, akik a felszínen tartják  ezeket. Ilyen arc például Zoli, aki a Blast nevű death metal & grindcore fanzine szerkesztője. 

Tovább

Vér, halál, belezés - Megérkezett az új Body Count videó, a Here I Go Again (18+)

body-count-2017-735x560.jpgAz Ice-T vezette Body Count kétségtelenül a rap metal egyik nagy veterán csapata, akik idén egy igen izom új nagylemezzel, a Bloodlusttal mutatták meg, hogy igencsak érdemes velük számolni. Ezt megerősítendő elkészítették az újabb kisfilmjüket, az erősen pszichopata Here I Go Againre, melyhez egy igazán hangulathoz illő filmet is forgattak. Az érzékeny gyomrú, vagy kiskorú olvasóink most inkább ne kattintsanak.

Tovább

Nagaarum - HOMO MALEFICUS

Vörösiszappal szennyezett post metal koncepció az emberi gyarlóságról.

homomaleficus.jpgNagaarum kiszámíthatatlanságát egyedül a nyughatatlansága képes felülírni. Olyan gyakorisággal ontja magából a kiadványokat, hogy mire megemésztenénk az előzőt, már itt is a következő. Minden túlzás nélkül, mintha tegnap lett volna, hogy napokon át tartó levélváltásokon keresztül faggattam Őt az Astruval közösen megjelentetett ...a mizantrópia és elidegenedés újabb értelmezései… split kiadványról, ami a digitálisan elérhető anyag mellett igazi kuriózumként, kézzel számozott kazetták formájában öltött testet.

Tovább

Anthrax @ Barba Negra Track 2017.06.21

0anthrax2017_07.jpgElég merészet húztak a Concerto-s arcok azzal, hogy majdnem napra pontosan 3 hónappal az Among The Living turnét követően bevállalták az Anthrax újrázását. Borítékolható volt, hogy nem lesz majd diadalmenet a dologból, pedig a körülmények lényegesen ideálisabbak voltak, mint legutóbb. (fotók: Réti Zsolt)

Tovább
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum