RockStation

Whores. - War. (The Ghost Is Clear Records, 2024)

All rights reserved, all suckers served

2024. április 25. - vinylwowww

whores-war.jpeg

A Whores. ténykedése elég könnyen párhuzamba állítható a Helmet-sztorival: Amphetamine Reptile, lemorzsolódó alapfelállás, mindenes frontember, fanatizmus és kütyümánia, zeneimádat és “ipar-undor” csak így lazán címszavakban.

Tovább

1914 | Three Eyes of the Void @ Robot, 2024. 04. 23.

Betekintés a földi pokolba

1914_1.jpg

Ha nem ismernéd az 1914-et: adott egy ukrán black/death banda első világháborús témákkal és annak minden szörnyűségével, akiknek sajnos a saját szövegeik biztosan új értelmezést nyertek az utóbbi 2 év alatt. Aktívan harcolnak is a háborúban, ebben az évben pedig végre megkapták a speciális engedélyüket, hogy külföldön turnézhassanak, ezzel is felhívva Európa figyelmét az ukránok szenvedésére. A koncert elég last minute jellegű volt, alig 1 hónapja lett bejelentve, ehhez képest nagyon szépen megtelt a Robot, talán csak a Wormrot-on láttam itt ekkora tumultust.

Tovább

Jön a Crossfaith új albuma, leszállítottak egy új dalt!

crossfaith_2024.PNGL.A.M.N. címen friss nóta érkezett a Crossfaith jóvoltából. A japán energiabomba a dalba Bobby Wolfgangot hívta meg vendégszerepelni, a végeredmény pedig igen komoly, szinte robban a feszültségtől. A nóta a csapat friss nagylemezén, az Ark-on lesz majd elérhető, ami június 26-án debütál az éterben.

Tovább

The Apostate - Új lemezelőzetes dal jött a Rotting Christtól

rc2024.jpgEgy hónap és végre megjelenik a Rotting Christ új nagylemeze, a Pro Xristou. Az album az előzetesek alapján egész jónak ígérkezik és erre a frissen bemutatott The Apostate sem cáfol rá. Az igazi, Rotting Christtól megszokott dallamvilággal megszórt dal egy látványos dalszöveges videót is kapott. Mutatjuk, milyen lett! Aztán fel azzal a hangerővel!

Tovább

Kiadta a Poppyval közös dalát a Knocked Loose

knockedloosepoppy.pngTíz dallal készül majd a május 10-én megjelenő új nagylemezére a Knocked Loose, melyek közül egy-kettő vendégénekeseket is felvonultat majd. Ezek közül egy a Suffocate című szám, amiben Poppy szerepel, kiabál egy pár sort ízesen. A sallerrel felérő kollaboráció az alábbi, az album You Won’t Go Before You’re Supposed To címen lesz elérhető.

Tovább

Novemberben ismét Budapestre látogat a Dead Daisies

Az ausztrálok előtt a White Lion egykori énekese, Mike Tramp lép fel

437135576_963840759080296_637874734220640183_n.jpg

November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a budapesti közönségnek. Az ausztrálok előtt a White Lion egykori énekese, Mike Tramp lép fel, és szerepel a Beasto Blanco is.

Tovább

Nyerj páros belépőt az Ingested budapesti koncertjére

421884709_795748732569335_2178261655134530978_n.jpg

A brit death metal banda áprilisban megjelent új albumával hozzánk is ellátogat május 4-én az Analog Music Hallba, hogy egy felejthetetlen metal bulival örvendeztessék meg a rajongókat. Az Ingested társaságában érkezik a Fallujah, a Vulvodynia és a Mélancolia is.

A Live Nation Magyarország és a RockStation jóvoltából most 2 db páros belépőt nyerhettek a koncertre, amennyiben jól válaszoltok egy egyszerű kérdésre.

Tovább

Nem kell újabb hosszú éveket várni egy Tool albumra, ezt megígérhetem

Interjú Justin Chancellorral, a Tool basszusgitárosával

0tool2022_31_eredmeny.jpg

Vannak interjúk, amiknek a megvalósulására hosszú éveket kell várni, már ha egyáltalán összejönnek valamikor. Valószínűleg ebbe a körbe tartozik a Tool zenekar is, akik hosszú-hosszú évek lemezcsendje után 2019-ben jelentkeztek eddigi utolsó albumukkal. A Fear Inoculum turnéjával aztán két évvel ezelőtt Budapestre is elértek, sőt június 13-án ismét a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet a zenekar. Ez szolgáltatta a miértet ahhoz, hogy a zenekar basszusgitárosával Justin Chancellorral beszélgethettünk. 

Tovább

Black Tusk - The Way Forward (Season Of Mist, 2024)

Punkos parasztság egy jó adag sludge témával

unnamed_1.jpg

A Black Tusk akárhányszor okoz csalódást, valahogy mégis fenntartja bennem azt a kíváncsiságot, mint amit Max Cavalera. Hiába nem jön be egy-egy album mégis újra és újra nekimegyek az új lemezeknek. Mi az, hogy nekimegyek…. Azonnal kattintok a promós linkre és teljes figyelemmel hallgatom a lemezeket. A semmiből jött a hír, hogy a Season Of Mist gondozásában itt van egy újabb lemez, itt van a The Way Forward.

Tovább

Hálószoba aréna rock – Des Rocs rock’n’roll bulija az Analog Music Hallban

des_rocs_press_shot_credit_javi_perez.jpgDes Rocs egy meglehetősen üdítő jelenség: az Elvis-frizurás zenész már 13 évesen New York-i klubokban játszott, így született meg alteregója, maga Des Rocs is, zenéje pedig az intim pillanatok és a nagyszabású víziók között egyensúlyozik, egy új korszak önjelölt rock’n’ roll hőse. Des Rocs tavaly nyáron jelentette meg Dream Machine című új albumát, amelyet október 12-én az Analog Music Hallban is bemutat.

Tovább

SODRÓDÁS - Megjelent a soproni PLASTICOCEAN zenekar új EP-je

plasticocean-pressphoto-2024-1.jpgA márciusban kiadott MÁMOR című single mellé két újabb dalt jelentetett meg a PLASTICOCEAN, melyek a SODRÓDÁS EP-n kaptak helyet. A zenekar a tavaly év végi, nagy sikerű AWS-sel közös turné után látott neki a friss dalok írásának 2024 első negyed évében, ezeket hallhatja most a nagyérdemű közönség.

Tovább

“Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében”

Látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad

quimby1_kredit_sinco.jpgTavaly több mint 690.000 néző látogatott el a Budapest Parkba, és az előrejelzések alapján idén újabb rekordot dönthetnek. Az április 25-én induló tizenharmadik évadban hazánkban példátlan vizuális megoldásokkal erősítenek rá a biztonságos és minőségi éjszakai szórakozás élményére. /Fotók: sinco/

Tovább

Indul a RockStation saját podcast csatornája, a Zajszint!

zajszint_05.png

Új platformon szélesíti tevékenységét magazinunk. A szerkesztőség három tagja Zajszint címmel podcast csatornát indított. A rendszeresen jelentkező adásban hallható lesz friss, aktuális megjelenések ismertetője, programajánló, valamit egyéb időszerű és érdekfeszítő témák kitárgyalása – azaz minden, ami ZAJ!

Tovább

Depeche Mode - Strange/Strange Too DVD/Blu-ray (Sony Music, 2023)

depeche_mode_strange_and_strange_too_1.jpg

A Depeche Mode-dal való kapcsolatom a sztereotípiák és a rossz beidegződések tipikus példája. A ’90-es évek elején, metalossá válásom kezdetén rocker-körökben elvárás volt a négyes negligálása. Így még magamnak sem mertem bevallani, hogy a videoklipek, illetve a rádióműsorok révén hozzám eljutott dalaik nemcsak a füleimben ragadtak meg, hanem még kifejezetten tetszettek is. Komplett lemezeket persze ebben az időszakban a fentiek miatt, elvi okokból nem ismertem tőlük.

Tovább

Slope - Freak Dreams (Century Media, 2024)

Alkalmanként szemérmetlenül

a0832186522_10.jpgEgy fiatal zenekar esetében mi mással is kezdhetnénk, mint támpontok gyanánt további zenekarnevek emlegetésével. Nos, a Slope esetében könnyű helyzetben vagyunk, mivel maga a kiadó hívja fel a figyelmet arra, hogy a második lemezénél járó ötös számára mely előadók jelentik az igazodási pontokat. A szemmel láthatóan a húszas éveik elején járó srácok a Red Hot Chili Peppers, a Rage Against The Machine és a Beastie Boys bő három évtizede megjelent lemezeiből merítenek. Alkalmanként szemérmetlenül.

Tovább

Május végén Budapesten lép fel a Palaye Royale

palayeroyale2024.jpgHa nem tettétek volna még meg, lassan ideje lesz megvenni a jegyeket a Palaye Royale budapesti koncertjére. A Los Angeles-i brigád május 30-án rohanja majd le a Barba Negrát, ahol a legutóbb kiadott Songs for Sadness EP és a tavalyi Sextape EP dalai mellett jó eséllyel a Fever Dream nagylemez nótái és a korábbi klasszikusok is befigyelnek majd. A jegyeket ITT tudjátok bezsebelni, a Facebook esemény IDE KATTINTVA érhető el.

Hamarosan újra Budapestre jön Anneke Van Giersbergen

annekebp2024.jpgVonósnégyes, zongora és ének. Ez a felállás fogja díszíteni Anneke Van Giersbergen új turnéját, ami a Heavy Stings nevet kapta. Az énekesnő a kanyaron olyan rockzenei klasszikusokat ad majd elő, mint az Iron Maiden, a Black Sabbath és a Scorpions egyes dalai, amik ilyen hangszeres kísérettel és persze Anneke angyali hangjával ütős elegyet fognak alkotni. A május 19-re, a MOMkultba szervezett budapesti koncert Facebook eseményét ITT találjátok meg, a jegyeket pedig ITT tudjátok beszerezni.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum