Hirdetési felület

Utolsó kommentek:

Nemesúr 2014.04.16. 13:41:12

Akkor a teljesség kedvéért: az OFF! új szokása, hogy más, legendás tengerentúli underground bandák és komikusok bevonásával csinálják a klipjeiket. Itt a T.S.O.L.-es Jack Grisham veri péppé a bekokózott utcasarki supermant, akit David Yow, a Jesus Lizard frontembere alakít.

Bejegyzés: A gondolkodás ártalmai: OFF! - Wasted Years (2014)

raev 2014.04.14. 11:59:23

A GIAA-val idén sem Lloyd jött el, hanem Stephen Whelan.

Bejegyzés: Az írek és a hollandok: God Is An Astronaut és Traumahelikopter koncerten jártunk

Buncog 2014.04.12. 19:13:41

Ez a magyaroknak készült abból az alkalomból, hogy ismét megvan a fidesz 2/3.
Újabb 4 év a glory hole nedvesebb végén.

Bejegyzés: Gloryhole - Itt a Steel Panther botrányosan jó új videója

slodo · http://slodo.blog.hu 2014.04.11. 09:10:02

eddig is voltak hosszú klipjeik. meg illene észrevenni, hogy ki a főszereplője.

Bejegyzés: A gondolkodás ártalmai: OFF! - Wasted Years (2014)

GERI87 2014.04.09. 00:36:45

Nem hallgatom őket, de van pár számuk ami kapásból jobb mint jó pár kortárs "valódi" glam bandáé...
Tehát nem rossz zenészek.
Épp ezért szerintem "rendesen" is lehetne ezt csinálni...emiatt sem tényezők számomra...egy idő után nem akar az ember azzal szembesülni hogy "jó-jó ez, de még is csak egy vicc..."

Bejegyzés: Négy kan, netán humorizál...: Steel Panther – All You Can Eat (2014)

ddrum77 2014.04.08. 22:43:17

Az első két albumot bírom, de az új három hallgatás után nem nagyon akar beindulni.

Bejegyzés: Négy kan, netán humorizál...: Steel Panther – All You Can Eat (2014)

PETEE78 2014.04.04. 15:21:09

Hihetetlen álmunk válhat valóra, hogy láthatjuk, hallhatjuk Őket!

Bejegyzés: Death: Koncert a Barba Negra Track-ben!

Forrófejű Martinez 2014.04.01. 13:21:23

de kurvára nem vagytok viccesek ;(((

Bejegyzés: Egyetlen koncertre összeáll a Pantera!

19empEror75 2014.04.01. 04:21:28

Aha. Ahogy látom (mert rákattintottam a linkre, a videóid között megtaláltam a "Megitsune" klippet magyar fordítással), kicsit finomítottál a szövegen. Igen, írod, hogy nem követi teljesen az eredeti szöveget. De pont az általam kiemelt szöveget (is) írtad át egy kicsit. Ami szíved joga, de még én is kiszúrom (pedig nem vagyok profi angolos), hogy az:

"Ah, girls are becoming more like an ideal woman." - sor nem teljesen azt jelenti, hogy:

"Ah, ha nőnek születtél, percről percre átváltozol"

Az eredeti kicsit közelebb van ahhoz a fordításhoz, amit a kommentembe bemásoltam.

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

19empEror75 2014.04.01. 03:33:51

Ja. A borítóról meg inkább nem mondanék semmit. Majd megszokom. Vagy nem fogom sokat nézegetni. De ha az album gyilkos lesz, akkor ez legyen a legnagyobb problémám 2014-ben.

Bejegyzés: Arch Enemy - Itt a borító

19empEror75 2014.04.01. 03:30:32

Az biztos, egy újabb fejezet zárult le az AE történetében. Először a gitárosi poszt miatt aggódtam, hiszen Christopher fontos részét képezte a bandának, mind a riffek, mind a szólók terén. De mivel az új tag a koncerteken már bizonyított, az új dal pedig egyértelműen meggyőzőzött, alapvetően nem változik a zene. Remélem, erről az egész lemez ismeretében sem változik a véleményem. Az új tag pedig új színt hozhat. De a jellegzetes Amott dallamvilág úgy látszik (szerencsére) marad.
Én személy szerint sajnálom Angela távozását. De ha elfáradt az állandó koncertezéstől és több időt akar a családjának szentelni, egy rossz szavunk nem lehet (állítólag a bandától nem szakad el, menedzser, vagy mi lesz a jövőben).
Viszont a vokális dolgokra kíváncsi voltam. Mert Alissa teljesen rendben volt az eddigi zenekarában, nagyon változatos dolgokat művelt mind az extrém, mind a tiszta ének terén, de kérdés volt (és még most is az, hiszen csak ezt az egy számot ismerem), mennyi tiszta ének lesz az új lemezen.
Nem vagyok tiszta ének ellenes, nem mondom, hogy a death metalban kizárólag csak hörögni lehet, de nem hinném, hogy szerencsés lenne az AE-t átformálni egy The Agonist 2.0-ra. Az teljesen rendben van, hogy Alissa beleviszi a saját karakterét és hangi adottságait a dalokba, elvégre (helyesen) nem egy Angela klónt kerestek a helyére.
És az is biztos, hogy változatosabb, képzettebb a hangja, mint Angeláé (akármennyire is elfogult vagyok/voltam vele).

Bejegyzés: Arch Enemy - Itt a borító

19empEror75 2014.04.01. 03:06:31

A tagok cserélődésénél egyértelműen az idol-bandák miatti párhuzamra alapoztam a véleményemet. Ezeknél a bandáknál, akik egyértelműen a tini-dologra álltak rá (mert ebben is van többféle imidzs), rendszerint pár évig vannak a csapatban, aztán "kiöregszenek". A Morning Musume esetében (direkt megnéztem, amikor ezt a kommentet írtam) pl. az 1997-es indulást követően 11 generáció váltotta egymást. Egy-egy generáció általában 2-3 évig van együtt, majd jön az újabb alakulat. Még akkor is, ahogy a kommentemben írtam, egy japán nő tényleg alig változik az idő múlásával, még a 30-as, 40-es éveikben is kislányosak maradnak. De ahogy észrevettem, a cserélődés ebben a szakmában elég gyakori.
Az igaz, hogy ezekben a formációkban a csapatot alkotó lányok sokkal többen vannak, mint a BABYMETAL-ban, de a háttér, a marketing és a menedzseri munka hasonló alapokon nyugszik. Az, hogy ilyen még nem volt, hiszen az eddigi formációk mind J-Popban utaztak, most meg a J-Popot keverik a metallal, attól még szerintem a hasonlóság adott.
A lánycsapatok többsége iskolás-egyenruhákban lép fel, az egész imidzs erre épül. Nem mindnél, de a legtöbb esetben igen. És itt érünk a pedofília kérdésköréhez. Talán helyesebb lenne az "efebofilia" kifejezést használni, ami a serdülőkhöz való vonzódást jelenti (a pedofíliát használja a szaknyelv a gyermekek iránti vonzalomra), de általában nem tesznek különbséget a kettő között, ugyanazzal a jelentéssel illetik mindkettőt. A gyermekkor a 14. életévig tart.
A "Megitsune" single 2013-ban jelent meg, a legidősebb lány asszem 1997-es, a két kisebb pedig 1999-es születésű.
A dal szövegét ismerem, írtam, hogy fenn van a neten. Tudom, hogy "Nőstény róka", vagy "Rókalány" a dal címe, a japán folklórban pedig a róka (kicune) átváltozóművész, főleg fiatal lányok alakját veszi föl.
A dal szól arról is, hogy a nők színésznők, ahogy írod. Viszont (ezért írtam, hogy lehet, hogy többféleképpen értelmezhető és így, egészben olvasva, már szerintem más a kép):

"Ősi hajadonok
A múlandó álomban táncoltok.
Több mint ezer éve már,
Ma is életben vagytok.

Ah, így igaz. A nők mindig színésznők.
Nem vagyunk rókák, nem vagyunk megtévesztők,
de hajadonok vagyunk , mint a nőstény róka.

Ah, a lányok egyre inkább egy ideális nővé lesznek.
Mosolyog az arcunk, sír a szívünk,
Mondván: "Ez így van jól", soha nem mutatunk könnyeket."

Az egész szöveg itt olvasható:
lyricstranslate.com/hu/megitsune-female-foxes-n%C5%91st%C3%A9ny-r%C3%B3ka.html

Nem vagyok prűd. Nem vagyok konzervatív. Nem vagyok maradi. De egészen más, ha egy felnőtt nő énekel a rókáról, mint átváltozóművészről és egész más, ha kamasz lányok. Főleg a "Ah, a lányok egyre inkább egy ideális nővé lesznek." sorra gondolok.

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

Tomi Metaru 2014.03.30. 20:51:21

WOW! \m/
Mindig öröm számomra ilyen nagyszerű muzsikát hallgatni. Elalélok a gyönyörtől! :D Fantasztikusan fülbemászó dalocska ez! Nem hiába az egyik kedvenc zenekara az Arch Enemy SU-METAL-nak, a BABYMETAL énekesének. :) Na meg nekem is. \m/ Nekem a borítóról is a BABYMETAL jutott eszembe. Ugyanis Christopher Amott játszik az egyik BABYMETAL dalban, vagyis annak az úgynevezett Nemesis verziójában. :) Ah, na de ez itt egy Arch Enemy cikk. :) Nagyon jó dal. Várom az új albumot. Köszönöm az infókat.

Bejegyzés: Arch Enemy - Itt a borító

Tomi Metaru 2014.03.30. 17:31:50

@19empEror75: Nos az Onmyouza nekem is az egyik kedvencem, és mostanában sok DESTROSE-t és ALDIOUS-t is hallgatok. A két utóbbi full női zenekar.
Na megint írok pár sort. :) A BABYMETAL együttes szerintem vígan szaladhat addig amíg táncolni tudnak a lányok. Esetleg nevet változtatnak LADYMETAL-ra. Talán nevet sem kell majd változtatniuk később, hiszen a BABYMETAL név nem a korukra utal, hanem egy újszülött metal műfajra. Szerintem nem feltétele a Kawaii Metalnak, hogy valaki tizenéves legyen. A fő elemei a műfajnak a zenei stílusok keverése és a tánckoreográfia. Szerintem egy felnőtt nő is lehet elég aranyos ahhoz, hogy egy kawaii metal együttesben szerepeljen. Ha mosolyogva adja elő magát, máris aranyos. :)
A megitsune dal szövege. Nos lehet hogy én túlságosan naiv vagyok, de nem látok semmiféle kapcsolatot a dal és a pedofília között. A dal arról szól, hogy a nők mindig színésznők. Itt az angol fordítás rengeteg szövegmagyarázattal.
du-metal.blogspot.hu/2013/07/megitsune.html
Én is kedvelem szinte minden metál ág zenekarait, a heavy metáltól a death és black metálig. De az utóbbi időkben már semmi nem keltette fel az érdeklődésem. olyan érzésem volt, mintha már mindent hallottam volna. Aztán jött a BABYMETAL és amióta ezt hallgatom, újra elkezdtem hallgatni a régebbi kedvenceimet is. :)

Én naivul bízom abban, hogy nem cserélik le egyik lányt sem fiatalabbra az elkövetkezendő években. Bízom abban, hogy ez a három lány együtt marad és felnőtt nőként is együtt szórakoztatják majd az énekükkel és táncukkal a rajongóikat. Legalábbis én nem bontanám meg ennek a hármasnak az egységét a menedzserük helyében. Sok rajongónak nem fog tetszeni egy tagcsere. Mondjuk az megint más kérdés, hogy a lányok akarnak e majd az együttesben maradni, vagy nem. Például ahogy Angela (Arch Enemy) 40 évesen már nem akar hörögni, lehet, hogy a lányok sem akarnak 40 éves korukig táncikálni a színpadon a metal zenére. :)

A nyáron Európába jön a BABYMETAL. Még senki nem tudja, hogy mely országokban tartja majd YUIMETAL és MOAMETAL a születésnapi koncertjét. Az európai rajongók tűkön ülnek és mindenki azt kívánja, hogy az ő országában lépjen fel a BM. Isteni csoda lenne, ha Magyarországon lenne az egyik koncert. :)
Folyamatosan imádkozom a Róka Istenhez hogy Magyarország legyen az egyik koncert helyszíne, remélem meghallja az imáimat. :)

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

19empEror75 2014.03.28. 07:00:03

És az is igaz, hogy ezt a Kawai metalt pár évig lehet nyomni ugyanazokkal a tagokkal, aztán vagy jön az új generáció, vagy egy új banda ugyanezen recept szerint. Mint az idol bandáknál. Mert ez csak addig "cuki", amíg tizenévesek alkotják a bandát. Még ha egy japán nő hosszú ideig úgy néz ki, mint egy baba, szinte nem is változik, csak érik. De ahogy az összerakott csapatoknál, úgy lesz ez itt is.
És szólóban nem hiszem, hogy folytatni tudják. És nem lesznek még 20 évesek sem, de már öregnek fognak számítani ebben a műfajban. Talán a főénekes lány, a legidősebb talán folytatni tudja a babymetal után.

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

19empEror75 2014.03.28. 06:48:12

Én ezzel a formációval akkor találkoztam először, amikor egy közös képet láttam a három lányról és Michael Amottról. Ördögvilla, pózolás, gondoltam, utánanézek, kik ezek. Az első sokk után (meg a második után), azt mondtam, hogy ez olyan rossz, hogy már szinte jó.
Nem vagyok ellene az új dolgoknak, meg egyébként is Távol-Kelet őrült vagyok gyerekkorom óta, gondoltam, még egy próbát megér. Aztán pár dalra (klipek a lyutyubon) felkaptam a fejem. Ilyenek voltak a "Megitsune", vagy a "Ijime, Dame, Zettai", vagy a " Benitsuki -Akatsuki-"
Aztán felfedeztem, hogy a főénekes lánynak szép, tiszta hangja van (nem hasonlítanám senkihez, főleg nem mondanám azt, hogy "Talán mondhatom azt, hogy az össze metal énekesnőt lepipálja" - igaz, ez is egy vélemény, én tiszteletben tartom, ha így gondolod, Tomi Metaru). A dallamok fogósak, a japánok meg egyébként is híresek voltak arról, hogy olyan dolgokat mixelnek össze, amiknek látszólag semmi közük egymáshoz. Ilyen ez is. A J-Pop (vagy idol-pop) és a metal. A szélsőségesség sem áll távol tőlük, ezt is tudjuk.
Nem mondom, hogy hanyatt estem. Nem mondom, hogy megújították volna akár a metalt, akár a popot (az utóbbit egyáltalán nem is hallgatok, talán a szintén japán Hamasaki Ayumi a kivétel, de nem mondanám magam rajongónak). De jólesik hallgatni.
Vagy 30 éve hallgatok rockot, metalt és komolyzenét. Ezeket nálam semmi nem múlja felül, nem pótolhatja, nem léphet a helyébe. De néha jólesik valami olyat is hallgatni, ami még nem volt (nem külön-külön, együtt). Mert a végeredmény izgalmas és főleg nem kiszámítható.
Persze, ha japán és metal, akkor nálam egyértelműen Onmyo-Za és Gonin-ish. Ennek a két zenekarnak évek óta a rajongója vagyok, itthon alig ismertek. Az Onmyo-Za-t sokan tévesen a Visual Kei-hez sorolják, szerintem tévesen, de ez legyen a legnagyobb bajom.
"Van akinek már több évnyi metál hallgatás után egy kicsit unalmas az állandó hörgés-morgás és agresszió" - biztos, hogy van ilyen, de van olyan is, hogy az ember egyszerűen nem unja meg. Ugyanazzal az izgalommal várom az új Nile, Amon Amarth, Darkestrah, Dying Fetus, Samael, Cattle Decapitation (vagy ha már a depressziót említetted, akkor My Dying Bride) albumokat (hogy csak egy párat említsek), mint teszem azt, 20 évvel ezelőtt. És még mindig leborulok az Emperor "Anthems...", vagy a Dissection "Storm of the Light's Bane" albuma előtt, mint mikor először hallottam.
Szóval én valahol a két véglet között vagyok. Lehet, hogy elfogult vagyok a japánokkal, mert az az érzésem, hogy másoktól ezt nem szopnám be. De mivel a filmjeikkel is (majdnem) mindenevő vagyok, úgy ezzel is elvagyok. De nem mondanám, hogy szenzáció lenne, amit csinálnak. Igaz, profi marketing, háttérmunka. De Japánban sok iskola van, ahol kifejezetten erre mennek rá. Az idol bandák száma végtelen, a tagok sűrűn cserélődnek, mert kiöregszenek és jön az újabb generáció. Aztán ha valaki szólóban sikeres, akkor lehet jövője, különben 3-4 év és megy a süllyesztőbe.
Viszont pár szó a negatívumokról. A pedofília dolog tényleg nem légből kapott sebiszabi részéről. Elég furcsa a "Megitsune" dal szövege, a neten fenn van magyarul. Lehet, hogy sokféleképpen lehet magyarázni, de...
Mellesleg Japánban (nekem sem szimpatikus minden, ami onnan jön), addig törvényes gyermekekről erotikus képeket letölteni, tárolni, amíg másnak oda nem adja az ember. Az újságárusoknál lehet kapni magazinokat, amikben meztelen gyerekek, tinik láthatók (igaz, becsomagolva és külön tárolva). Bár az utóbbi időben már a japánok körében is egyre hangosabb viták folynak erről, hogy ez rendben van-e. Talán végre változik valami ezen a téren és ott is (jogosan) büntetni fogják.
És talán nem véletlen, hogy ezért van annyi tini- és gyermekbanda Japánban. És az az érzésem, hogy ebben az új őrületben ez is szerepet játszott. Mert ez még inkább ártalmatlanabbnak tűnik, mint amiről fentebb írtam.
Kicsit hosszabb lett a hozzászólás, mint akartam, bocsánat érte, de ezt a dolgot az emberek vagy utálják, vagy szeretik. De olyan talán kevés van, aki hátast ugyan nem dob tőle, de nem is utasítja el.

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)

Tomi Metaru 2014.03.26. 18:48:17

@sebiszabi: Ó de buta vagyok. A legfontosabbat el is felejtettem. :)
Köszönöm, hogy A rockstation szerkesztői közzétették ezt a lemezismertetőt. \m/ Elnézést, ha néha erősen reagálok a dolgokra, de ha a BABYMETAL-t bántják, az olyan mintha az anyámat szidná az illető. :)
Sorry. \m/ :) \m/

Bejegyzés: A világvége és ami utána van: Babymetal - Babymetal (2014)