RockStation

Metallica : publikus a Death Magnetic tracklistája

2008. július 24. - SAABI

A Death Magnetic névre keresztelt új Metallica album borítójára az alábbi tracklistát fogják nyomtatni:

01. That Was Just Your Life
02. The End Of The Line
03. Broken, Beat & Scarred
04. The Day That Never Comes
05. All Nightmare Long
06. Cyanide
07. The Unforgiven III
08. The Judas Kiss
09. Suicide & Redemption
10. My Apocalypse

Az album címének bejelentése óta (Metallica : Death Magnetic - megszületett az új album címe) már publikus a borító is (lásd alább), amelynek kapcsán egyesek rögtön egy vagina nyílásra asszociáltak (valljuk be: nem alaptalanul), de amelynek lényege egy, a borító közepén elhelyezett nyitott sír és a bele helyezett koporsó volna, a körülötte lévő mágneses erőteret kirajzoló erővonalakkal (tudjátok: fizika óra, vasreszelék, stb...).

Hetfield egy interjúban a következőképpen magyarázta a lemez címét:

"Egyfajta tiszteletadásnak indult azon emberek felé, akik elbuktak ebben a rockzene bizniszben, amiben mi is benne vagyunk, mint például Layne Staley (Alice In Chains énekes, frontember - a szerk.) és még sokan mások, akik meghaltak; alapvetően mindannyian valamiféle rock and roll mártíroknak tekinthetők. És azután ebből nőtte ki magát a dolog.  A halál...  mint egy mágnes, néhányan vonzódnak hozzá, mások félnek tőle és taszítja őket.
A téma, hogy valamikor mindannyian meghalunk, néha túl van tárgyalva, néha meg agyon van hallgatva - ilyenkor senki nem akarja felhozni a dolgot; ez a nagy fehér elefánt a nappalinkban, aminek semmi keresnivalója nem lenne ott. De mindannyiunknak szembe kell nézni vele egyszer."

 UPDATE, 2008. augusztus:

Nemrég a megjelenés időpontja is nyilvánosságra került: 2008. szeptember 12., péntek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr19584410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SAABI · http://rockstation.blog.hu 2008.08.05. 13:37:22

Metallica Death Magnetic UPDATE: Megjelenés időpontja: szeptember 12.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum