RockStation

Vigyázz! Hangos lehet! : Az elektromos gitár harminc éve dokumentumfilmen

2008. augusztus 08. - SAABI

Mi, a Rock STATION blog szerkesztői szeretjük a gitárt. Főleg az elektromos gitárt. Feltételezem, olvasóink is szeretik a gitárt. A logónk is gitár. Az elektromos gitár, mint hangszer többek között a rockzene védjegye immár sok-sok év óta. Azt hiszem, abban egyet értünk: csodálatos hangszer. Millió válfaja, típusa van, ráadásul a modern technika sokféle kiegészítőt is kínál most már hozzájuk, ennek köszönhetően a hangzás széles spektrumon variálható. Egyszerűen megunhatatlan.

Szóval kedves nekünk a gitár. Rajongói többsége nyilván nem szakértője ennek a hangszernek (ahogy én sem), csupán csak a hangját szeretik, a jó kis riffek nyújtotta feelinget. Kevesebben vannak, de bizonyára vannak jócskán, akiknek az érdeklődése mélyebb szintre hatol. Elsősorban nekik, de igazából minden rockrajongónak érdekes lehet az a dokumentumfilm, amit idén szeptemberben fognak bemutatni a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

A dokumentumfilm Jimmy Page (LED ZEPPELIN), The Edge (U2) és Jack White (The White Stripes) gitárosok segítségével mutatja be az elektromos gitárt, mint hangszert és kezelésének művészetét. A film címe: It Might Get Loud, rendezője Davis Guggenheim, akinek legutóbbi dokumentumfilmjét (An Inconvenient Truth - Al Gore) Oscar-díjjal jutalmazták.

A film  tehát az elektromos gitár történetét mutatja be a fentebb megnevezett gitárosok szemüvegén keresztül. Nem mellékesen bemutatja eme neves zenészek karrierjét és stílusát is. A három zenész a gitározás történetének három különböző korszakát reprezentálja, hiszen Page a 70-es évek, The Edge a 80-as és 90-es évek, White pedig a 2000 utáni évek jellegzetességeiről tud meséni.

A filmet Londonban, Dublinban, Nashvilleben és Los Angelesben forgatták. Azt sajnos nem lehet még tudni, hogy mikortól fogják bemutatni a mozikban.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr55606039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum