RockStation

Egy kurva nagy seggberúgás : Pantera - I'm Broken | Rock/Metal himnuszok 1. rész

2008. szeptember 26. - sunthatneversets
Kezdhetnénk akár Led Zeppelin-nel vagy Black Sabbath-tal is, de nem tesszük, annak is eljön majd az ideje és különben is nem ígértünk a sorozat indításakor időrendi sorrendet.
 
Az alábbi nótát játszó texas-i csapat neve szorosan egybeforrt a heavy-metál kifejezéssel. Nem a klasszikus értelemben, hanem abban a jó tökös stílusban. Ha pár embert meg kellene kérdeznem, hogy soroljon fel a műfaj jellegzetességeit legjobban magán viselő csapatot kétségtelenül előbb-utóbb, de inkább előbb az ő nevük is elhangzana. Sajnos már évekkel ezelőtt feloszlottak és ha akarnak sem tudnak már eredeti felállásban újraalakulni lévén, hogy emblematikus gitárosukat Dimebag Darrell-t pár éve egy ámokfutó állat lelőtte a színpadon, ráadásul a még életben lévő tagok amúgy is utálják egymást, különösen Vinnie Paul dobos Phil Anselmo énekest.
 
Ezek után biztos mindenki rájött, hogy a következőkben egy Pantera nótát lehet majd megtekinteni.
 
A választás nem volt olyan nehéz, mert bár alkottak jó pár klasszikus lemezt (a '92-es Vulgar Display of Power és a '94-es Far Beyond Driven is platina státuszt ért el) és jó pár klasszikus nótát, azonban seggberúgósabbat nem igen: Pantera – I'm Broken.    
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr67682423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.09.29. 20:00:05

Hiába, Dimebag utánozhatatlan..
RIP
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum