RockStation

Öreg rocker szívatóval indul : ZZ Top - Live From Texas (DVD)

2008. október 10. - sunthatneversets

Bár a banda dvd-je már pár hónapja kint van, de hozzám igazából csak most jutott el. Végül is mindegy, mert az 1969-ben alakult banda zenéje időtálló, úgyhogy jelen írás nem vesztett aktualitásából. A banda régi lendületéből azonban a képsorok alapján már nem keveset, de hát öreg rocker már csak szívatóval indul.

Tizennégy sorlemezzel örvendeztették meg rajongóikat, igaz utoljára 2003-ban adtak életjelt e téren magukról. Viszont akármilyen hihetetlen, egyetlen koncertkiadvány sem szerepel a közel negyvenéves pályafutásban, tehát éppen itt volt az ideje a Live From Texas-nak. Ha pedig már koncert felvétel akkor az legyen hazai pálya: a koncertet 2007 novemberében rögzítették Dallasban.

Aki azt mondja, hogy ma már inkább a múltjukból élnek, mint a jelenükből nagyot nem téved és ezt ez a dvd-is igazolja. A legújabb keltezésű dal rajta a '94-es Antenna-n szereplő Pin Cusion és az Urak sem vezetnek elő szédítő színpadi teljesítményt, inkább a látványra helyezik a hangsúlyt. Mondjuk ezt így közel a 60-hoz már nem is várjuk el tőluk, bár azért látni ennél dinamikusabb produkciót is ebben a korban (Scorpions pl.).

A dalokba egy-két mellényúlás még belefér, mert úgyis a hangulat a fontos, az pedig minden eddigi fanyalgásom ellenére azt mondom megvan. A Billy Gibbons – ének, gitár, Dusty Hill - basszusgitár, ének páros csuklóból hozza a blues-rock riffeket, míg a két Télapó mögött az egyetlen „szakál”, Frank Beard - dob hozza a megbízható alapokat. Mondjuk a fickó úgy üt végig, mintha előre beprogramozták volna, azt is minden izgalom nélkül, de legalább pontos. 
 


A két Télapó viszont legalább viccesen nyomja olykor a jól „megkoreografált” színpadi táncot. A program jórészt a hetvenes évek sikerkorszakára (Waitin' For The Bus, Jesus Just Left Chicago, La Grange és Tush) és a nyolcvanas évek elejének mega-sikeres szériájára (Pearl Necklace, Tube Snake Boogie, Gimme All Your Lovin’, Got Me Under Pressure, Sharp Dressed Man, és Legs) épül, de egyetlen itt elhangzott dallal sem lehet vitatkozni, mind ALAP, csupa nagy betűvel. A nagyrészt középkorosztályból összetevődő közönség élvezi is a bugit rendesen, de azt gondolom, hogy ha a fiatalabbak megnézik ezt a dvd-t, ők sem mondanának rá mást, mint hogy ez karaj, az meg vitathatatlan, hogy ennek a három embernek nem kevés szerepe volt a ótvaros déli zenék (stoner- southern rock) felszínre jutásában.

Igaz, hogy néha már csak totyognak és élőben a kicsit vastagabb hangzás kedvéért egy ritmusmeiszter még elférne a deszkákon, de a ZZ Top ettől a három fickótól az ami, amikor pedig a Legs-ben előkerül a plüss gitár az visz mindent, mint a piros hetes. 

Track lista:

1. Got Me Under Pressure
2. Waitin' For The Bus
3. Jesus Just Left Chicago
4. I'm Bad, I'm Nationwide
5. Pin Cusion
6. Cheap Sunglasses
7. Pearl Necklace
8. Heard It On The X
9. Just Got Paid
10. Rough Boy
11. Blue Jean Blues
12. Gimme All Your Lovin'
13. Sharp Dressed Man
14. Legs
15. Tube Snake Boogie
16. La Grange
17. Tush
Bonus Track:
Foxey Lady (Jimi Hendrix)
 

 Got Me Under Pressure (from Live From Texas DVD)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr44707774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: agen sbobet terpercaya 2019.02.26. 08:49:56

Top10 legkevésbé sikerült POTF2-es Star Wars figura - Játékok a Polcról

Trackback: Discover More Here 2019.02.14. 22:37:05

Heti videó : 01# Star Wars Solo figurák részletesen 1.rész - Játékok a Polcról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum