RockStation

Koncert beszámoló: 10 éves a Subscribe

2009. március 17. - Matyesz

Kicsit megkésve ugyan, de had számoljak be nektek a február 27-i Subscribe születésnapi buliról.

Szóval ezt a napot is megéltük, a Subscribe zenekar 10. születésnapját ünnepelte. A modern metál magyarországi helytartói az A38as hajón már rendre telt ház előtt játszottak, úgyhogy talán nem tűnt túl nagy fának a fejszéjükhöz képest, hogy a Pecsába szervezték a koncertet/minifesztivált, amin 5 zenekar képviseltette magát.

 

Ennek következtében viszonylag korán kezdődött a program a Kiabátor zenekar színpadra lépésével. Jó választásnak bizonyultak, nekem mindig a rapp-rock ugrik be a zenéjükről, lehet azért mert szeretem ezt a műfajt, mindenesetre a szegedi hármasfogat dallamos zenét játszik, jóféle szövegekkel. Utánuk a Nasmith következett a sorban ők már egy súlyosabb stílust, a metalcore-t képviselik, őket is az azfeszten halottam először két éve, egy számukat halottam,de nekem nagyon tetszik, az énekesnek, Rajminak nagyon jó torka van, képes hörögni, tisztán énekelni, és sikítani is, és ehhez húzós riffek párosulnak

.A következő zenekar az Esclin syndo ismét más stílusban utazott, de ez az egész estére jellemző, és ez tudatos is volt, hogy olyan zenekarok lépjenek itt fel, akik színt visznek a mai magyar zenei életbe, és ezáltal ez az este is elég színesre sikerült. Berger Dalma énekesnőt és hangját gondolom nem kell bemutatnom senkinek, nagyon jól össze volt komponálva a kivetítő a pszichedelikus zenéjükkel. Az utolsó előzenekar a nagy attrakció előtt a Turbo volt, akik tovább fokozták rock and rollos zenéjükkel az amúgy sem lapos hangulatot. Ők is nemrégen jelentkeztek első lemezükkel. Érdemes belehallgatni.

És akkor lassan elérkezett a várva várt pillanat, színpadra lépett az immár 10 éves Subscribe. Természetesen a tőlük megszokott lendülettel vetették bele magukat a koncertbe, a különleges alkalomra való tekintettel ez nem is lehetett volna másként. Ígértek nekünk meglepetéseket, amiben nem is volt hiány. Led zeppelin és Tom Jones dalrészlet is felcsendült többek között a már jól ismert Subi dallamok közben. Halhattunk régi számot is szülinap alkalmából. És természetesen a koncert vége felé előkerült a torta is. A nem sok híján 2 órás koncert után az emberek (akikből volt szép számmal) elégedetten, egy zenei élménnyel gazdagodva mehettek haza.És megállapíthattuk, bizony tényleg nem volt túlzottan bátor vállalkozás a PeCsába megszervezni ezt a bulit.

És egy kis extra  ide a végére.

Videó 1 :a kezdetek: első koncertek, házibulik, stúdiózás...

 

Videó 2:  koncertek, bulik, pro-pain turné...  

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr761007136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum