RockStation

Queens Of The Stone Age – Go With The Flow | Rock/Metal himnuszok 20. rész

2009. május 02. - sunthatneversets

A minap a VH1-re kapcsoltam és a Final Countdown Rock Top 50 című műsor éppen 47. helyezettnél tartott. Ez úgy este hat tájban lehetett. Fél tizenegykor úgy álltam fel az első helyezett klip (NirvanaSmells Like Teen Spirit) megtekintése után, hogy fogalmam sincs miért hagytuk abba – igaz csak ideiglenesen – Rock/Metal himnuszok rovatunkat.  

A huszadik jubileumi részbe egy olyan zenekart választottam, melyet gitárosa Josh Homme az általam is az egekbe magasztalt Kyuss felbomlása után alapított 1996-ban. Első lemezük két év múlva érkezett és bár jó zenét rejtett valahogy nagy port nem vert fel.  A 2000-ben megjelent Rated R azonban a Feel Good Hit Of The Summer című nóta "nicotine, valium, vicodine, marijuana, ecstasy and alcohol" sorának köszönhetően elég nagy média felhajtást kapott és a zenekar egyből a népszerű előadók között találta magát. Az igazán nagy sikert azonban a Songs For The Deaf című album hozta meg 2002-ben, közel egymilliót adtak el belőle. 

A következő két lemezen aztán kicsit alterosabb vagy ha úgy könnyebb, kevésbé direkt zenét hallhatunk tőlük. Nálam a Lullabies To Paralize és az Era Vulgaris sem ütött már akkorát, de a banda sikere töretlen maradt. Többször jelölték őket Grammy-díjra és olyan vendégelőadókkal játszottak lemezeiken, mint Dave Grohl (Foo Fighters, Nirvana), Mark  Lanegan és Billy Gibbons (ZZ Top).

Mivel én a harmadik lemezig voltam igazán nagy rajongója a csapatnak, nótát is erről az albumról választottam, bár a választás eléggé kézenfekvő volt, hiszen a Go With The Flow  minden idők legjobb QOTSA dala.    

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr371098739

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum