RockStation

Error van : Acid Drinkers – Verses Of Steel

2009. július 14. - sunthatneversets

Error van, nagy error. Igazság szerint nem emlékszem arra a hajnalra, amikor a Regain Records kiadványai közül kiválasztottam a lassan negyed százados múltra visszatekintő lengyel csapat tizenkettedik lemezét, de a myspace oldalukon meghallgatott dal után nem erre a trash metálra számítottam. De az is lehet, hogy kellett volna még eggyel több kávé, mert így igencsak vakra futottam.

Ha már így véletlenül egymásra akadtunk akkor meghallgattam a Tomasz "Titus" Pukacki – basszusgitár, ének, Dariusz "Popcorn" Popowicz – gitár,  Maciej "Slimak" Starosta – dob, Aleksander "Olass" Mendyk – gitár, vokál négyes által feljátszott lemezt. A sors kegyetlensége, hogy a gitáros Olass a lemez kiadása után tisztázatlan körülmények között életét vesztette. Mindez szomorú dolog, de az elérzékenyedéstől még nem lesz jobb lemez a Verses Of Steel.  

A nagyrészt trashes felhangok most is megvannak – ebből is inkább a tengerentúli vonulat -, ezt egészítik ki színesebb zenei megoldások. A nagyrészt groove-okra épülő zene nem lenne rossz, még az ének is rendben van, de sikerült olyan témákat írni, amelyek háttérzenének abszolút elmennek, de a végén aztán semmire sem emlékszik a zenéből az ember. Az igazság az, hogy ölég átlagosra sikerült ez a lemez. Persze nem lehet ráfogni, hogy fércmunka, hiszen a hangzás lerepíti a bulák szoknyáját.

Nem is minden dal átlagos, de csak egy kettő merül fel a szürkeség tengeréből. Ilyen a trashesen tekerő Red Shining Fur vagy Boneless , a húzós groove-okra épülő The Rust That I Feed, a hc zúzda In A Black Sail Wrapped, az oldszkúl The Ark, vagy éppen a falat bontó Meltdown Of Sanctity.

 

Nos valószínűleg ez az Acid Drinkers lemezkritika lesz a legrövidebb a RockStation életében. Azon kívül, hogy korrekt munka, több pozitív jelzőt nem igen tudok felsorakoztatni amellett, hogy miért kéne bárkinek is beszerezni. Trash metálban utazók azért próbálkozhatnak. 

Acid Drinkers : Swallow The Needle video @ YouTube.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr501245321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum