RockStation

Metallica – Újabb Dvd

2009. december 06. - sunthatneversets

Lassan már követhetetlen lesz, hogy a Metallica, mikor, hol és milyen dvd-t ad ki. Most a júniusban Mexikóban készült film fog napvilágot látni három verzióban, mely a megjegyezhetetlen Orgullo, Pasion y Gloria: Tres Noches En La Ciudad de Mexico (Pride, Passion, and Glory: Three Nights In Mexico City) címet kapta és november 30-tól kapható. 

A 2009 június 4-én, 6-án  és 7-én rögzített koncertek érdekessége, hogy mindhárom napon más és más programot játszott a zenekar, mely 34 dal a dupla DVD-s verzión látható-hallható, de lesz sima DVD, Blu Ray, DVD+2CD, valamint 2DVD+2CD formátum is belőle. Az anyag üzletben csak Dél-Amerikában és Mexikóban lesz majd kapható, de később a csapat honlapján is elérhetővé válik.

Monster Magnet – Van kiadó, lesz új lemez

Bár Dave Wyndorf tavaly 2009-re lemezt ígért, végül ebből semmi sem lett, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapatnak kiadója sem volt. Hosszas keresés után a banda az osztrák Napalm Records-szal kötött szerződést és januárban stúdióba vonulnak, hogy nekilássanak az új album munkálatainak Matt Hyde producer közreműködésével. A felek kölcsönösen örömködtek együtt, így aztán jöhet a közös munka is.

Egy lemez évente | The Devin Townsend Project – Addicted

Devin Townsend elég nyughatatlan személyiség, hiszen mind a Strapping Young Lad élén, mind pedig szólóanyagai révén elég sűrű életet él, hiszen karrierje 1995-ös elindulása óta, több, mint egy tucat lemezt adott már ki. Szólóban először 2002-ben jelentkezett lemezzel, akkor még The Devin Townsend Band néven, a mostani The Devin Townsend Project viszonylag új keletű dolog, igaz Ki címmel egy korongot már kiadott a mester az év elején.

Hogy az egy darab lemez/év  átlag meglegyen, most itt a Project második lemeze, mely Addicted címmel látott napvilágot a múlt hónap közepén. Devin nem szereti a véletleneket, ezért képzavarral élve egy négyrészes eposzba vágta a fejszéjét. A Ki lebegősebb, szellősebb oldala után az Addicted egy jóval direktebb, keményebb, de egyben slágeresebb album lett. Ezt követi majd a Deconstruction címre keresztelt kaotikusabbnak szánt korong, majd egyfajta levezetőként érkezik egy ambient, new age hatású disc, melynek címe előttem még nem ismert. Ha Devin összekapja magát 2010 végére le is tudja a négy lemezt, természetesen jó pár dala – ha nem az összes - már most is megvan ezekre.
No de ne szaladjunk ennyire előre. Az Addicted-re Devin megnyerte Anneke van Giersbergen, ex-The Gathering pacsirtát jó pár vokális téma feléneklésére és bár elsőre el sem bírtam képzelni, hogy ez működhet, de működik. Az Addicted úgy lett jóval karcosabb és direktebb zene, hogy egyfajta progresszivitás és egy jó adag indusztrialitás azért megbújik ezekben a hűvös, mégis muzikális, sokszor táncolható ütemű dalokban.

Tovább

Green Path – Only klip-premier

A csapattól kaptuk a következő hírt:

„Október 18., Budapest, MÁV járműjavító telep, 1 fok, leszakadt mozdonyok és kocsik között…Reggel nyolc. A technikai előkészületek megtétele után a zenekar tagjainak „rendbeszedésével” kezdődött a nap, majd amikor ezzel végeztek az ügyes sminkesek és fodrászok, elkezdődhetett a forgatás, a zenekaros, zúzós jelenetekkel. Ekkor már senki nem fázott. :)

A klipben szereplő  focicsapat nem más, mint az Újbuda Rebels. Rövid bemelegítés után már bele is csaptunk a kezdő jelenetek felvételeibe, majd keményebb vizekre eveztünk és mindez folytatódott az összecsapódós, szaladgálós, futós, leterítve szerelős, ütős-vágós képekkel. Jól komponálható csapat, könnyen ment tehát az együttműködés.

A gyöngyösi csülkös-lapockás-combos-babgulyás  és forralt boros ebéd kicsit megszakította a forgatás menetét, de a pihenő után mindenki bedobta magát! Következtek a focis-zenekaros jelenetek egyben, majd visszatértünk a zúzós felvételekhez. Ekkor már sötétedett, így bevethettük a tökéletes világítás és hangulat megteremtéséhez a helyszínre cipelt fénycuccot is. Kiváló megvilágításokkal „csillagosötös” metal jeleneteket kaptunk el!

A vágás és a szépítgetés után a HammerWorld weboldalán debütál majd a klip, december 4.-én.
 


Reméljük, hogy nemcsak mi várjuk izgatottan a végeredményt! Addig is nézzétek meg az Only-hoz készült werkfilmet

Tovább

FURRY REDNECK’S FEST - Zyon, Dolor, Chief Rebel Angel és mások egy helyen

A már hosszú  emberöltők óta remekül bevált időszámítási formuláknak köszönhetően egyszer minden év véget ér, ami talán nem is oly nagy probléma a 2009-es esztendő tekintetében. Ennek alkalmából határozott úgy kicsiny lokális csoportosulásunk, hogy egy alattomos vigyor kíséretében, felmutatjuk csodaszép középső ujjunkat a magasságos sorsformálónak a sok jóért, amit idén kaptunk, melyet egy igazán önfeledt hangulatú rendezvény keretében kívánunk megvalósítani. Az est tematikájának kapcsán fontos megjegyezni, hogy a cím módfelett árulkodó! A két kulcsszó ugyanis: szőr és paraszcság. (igen, így ahogy le van írva). Míg utóbbihoz – a tapasztalatok alapján - elegendő a pult lehetőleg minél nagyobb gyakorisággal történő látogatása, előbbinek szükségszerű előkövetelménye a borotva nevű, nagysikerű találmány teljes mértékű ignorálása. Röviden: gyertek minél bozontosabb fejjel és igyatok, amennyit csak tudtok! A buli szerves részét képező auditív élményt öt banda prezentálja.

A helyi erőket a metalcoreban utazó Zyon, illetve a hardcore/nu metal berkekben mozgolódó Dolor képviseli, akik ezzel az estével zárják közös őszi koncertsorozatukat, emellett garantálják, hogy példamutatók lesznek a két kritérium teljesítésében is! Mindehhez a legmegfelelőbb társakra az egri The Mighty Manlifter (rock/southern), a szintén egri Shapat Terror (southern/stoner) és a budapesti Chief Rebel Angel (death ’n’ roll/crust) legénységében leltünk, akik méltán híresek efféle, tökélyre fejlesztett mulatozási szokásaikról. A rendezvényt megörökítjük az utókor számára is, szóval gyertek minél többen, és ne fogjátok vissza magatokat! Essünk-keljünk együtt, családias, vidám hangulatban! A legrészegebb látogató nyer egy csomag Dianás cukrot. Szőrre fel tehát, éljük együtt a rock and rollt! Talán még a Télapó is bekukkant, hisz Ő is szakállas!

Dress Code:
Urak: minél több testszőrrel 
Hölgyek: minél kevesebb testszőrrel

2009.12.04. (péntek)

FURRY REDNECK’S FEST
Helyszín: Zene Pince Klub, Gyöngyös
Start: 20:00
Beugró: 600 Huf
 

Érfelmetszés-közeli állapot : Moby – Wait For Me

Richard Melville Hall, ismertebb nevén Moby érdekes figurája a zenei élet elitjének. Az elit szó az ő esetében akkor is igaz, ha nem tűnik a maistream szülöttjének, mégis slágerlistás dalok sokaságát produkálta az elmúlt másfél évtizedben, igaz - több mint mellékesen - 20 millió lemezt adott el világszerte.  

A 90-es évek második felében láttam az egyik zenetévén egy koncertjét és igencsak megfogott, hogy ez a csóka amellett, hogy alapvetően elektronikus zenében utazik, mindenféle hangszerrel ügyesen bánik, ami nem is csoda, hiszen még punk-rock bandában is játszott, mielőtt főiskolás évei alatt Dj nem vált belőle. A punk-rockot később sem tagadta meg, hiszen az Animal Rights című lemezén hallható zene igencsak eme stílusból merítkezik, bár később jóval táncolhatóbb zenék felé fordult, míg a retro-diszkó hangulatot Hotel című 2005-ös, és a 2007-es Last Night-on próbálta visszahozni a köztudatba. Igaz, ezt már eléggé felemás sikerrel tette. 

Tovább

Entombed, Merauder – Az év legsúlyosabb koncertje

Bizony máshogy nem is lenne találóbb elneveznünk a svéd death metal rock and roll legenda ENTOMBED és a new york-i nehézfiú MERAUDER koncertjét, hiszen ritkán látható egy ilyen acélos párosítás, mint amelynek 2009. december 15-én lehetünk majd tanúi a Dürer Kert színpadán. Az Entombed nem szorul bemutatásra, hiszen az elmúlt két évtized egyik legmarkánsabb zenekaráról beszélünk, a Merauder meg bármennyire is legendás már bizonyos keményzenei körökben, sajnos az alulértékelt zenekarok sorába kell tennünk őket, hiszen valamiért sohasem kapták meg azon elismerést, amely egy olyan klasszikus után azonnal járna, mint a Master Killer c. debüt lemezük. Érdekesség, hogy a Merauder énekes Jorge Rosado alapítótagja volt az Ill Nino-nak is! A turnéra velük tart a szintén nem lágy dallamokat játszó holland DEVIOUS, hazai részről az egyik legjobb magyar stoner banda, a LOCUST ON THE SADDLE, illetve a magyar underground bástyái a budapesti NADIR melegítik be a nagyérdeműt! 

2009. december 15. Budapest @ Dürer Kert

ENTOMBED (S)
MERAUDER (USA)
DEVIOUS (NL)
Locust On The Saddle
Nadir

Kezdés: 19.00 –  Belépő: 4.200 / 4.800 HUF









 

Scorpions – Dvd és új album

November 20-án került a boltok polcaira a német banda új DVD-je, melynek felvételei Brazíliában készültek. Az Amazonia - Live In The Jungle című dvd-n az alábbi dalok láthatóak:

Live In Recife: Hour I, Coming Home, Bad Boys Running Wild, No Pain No Gain, Always Somewhere, Holiday, Dust In The Wind, Wind Of Change, 321, Blackout, Big City Nights, Still Loving You, Rock You Like A Hurricane

Live In Manaus: Hour I, Love ‘Em Or Leave ‘Em, Make It Real, Tease Me, Please Me, Humanity

 

 

 

Egy kis ízelítő  a DVD-ről:

 

A csapat mindeközben új albumon is dolgozik, mely jövő tavasszal látna napvilágot és 12 dal kap helyet rajta. Az album a Sting In The Tail címet viseli majd. 

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum