RockStation

Jello Biafra és VHK a West Balkánban [KONCERTAJÁNLÓ]

2010. szeptember 04. - sunthatneversets

A hardcore punk Dead Kennedys hajdani vezére és megannyi projekt agya szeptember ötödikén lép fel a Skála épületében a Guantanamo School Of Medicine nevű formációjával. Az est vendége Biafra külön kérésére a Vágtázó Életerő (VHK) lesz. Magyar zenetörténeti pillanat... Amerika élő lelkiismeret-furdalása a Rollins Band és a Butthole Surfers tagjaiból verbuválta össze saját zenekarát, és tavaly októberben le is tették az asztalra a The Audacity Of Hype című albumot. A lemez dúskál a Dead Kennedys-re oly jellemző tempóváltásokban és gitárriffekben. Biafra pánikbeteg hangja se változott semmit, vagyis mintha csak egy újabb DK albumot hallgatnánk detroiti proto-punkkal dúsítva. Aki pedig inkább a múltba szeretne révedni, és mondjuk a California Über Alles vagy a Holiday In Cambodia után sóhajtózik, annak se kell aggódnia, hiszen Biafra a koncertjein nem spórol a Dead Kennedys szerzeményekkel. A DK egyszer már járt nálunk, de Biafra nélkül – hát most itt lesz A Hang.

És ez a hang egy dolgot kötött ki a szervezőkkel való tárgyalás során, mégpedig azt, hogy régi barátaival, a Vágtázó Halottkémekkel szeretne fellépni. Tudni kell, hogy Biafra már a kezdetekkor felfigyelt a Halottkémekre, és első albumaikat saját kiadójánál, az Alternative Tentacles-nél is megjelentette Amerikában. A VHK azóta már Vágtázó Életerő fedőnéven fut, de Biafra kívánsága természetesen teljesül. Biafra a mai napig megőrizte jellegzetes pantomimes előadásmódját, és az önveszélyes mutatványoktól se riad vissza. Az 1975 óta létező, egyedi és utánozhatatlan, abszolút kortalan sámán-punk Vágtázó Életerő koncertjei pedig mindig felkorbácsolják az ember szunnyadó ösztöneit. Égszakadás és földindulás lesz tehát minden mennyiségben, irány a West Balkán!

VHK, Jello Biafra And The Guantanamo School Of Medicine @ 2010. szeptember 05. - West Balkán (régi Skála Metró, Nyugati tér 1-2, Budapest)

Kapunyitás: 20.00; koncertkezdés: 21.00.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr832270404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum