RockStation

Cyco Miko inda house: Suicidal Tendencies – Live At The Olympic Auditorium /dvd/

2010. november 14. - sunthatneversets

A Suicidal Tendencies rockzenei körökben úgy lett fogalom, hogy szinte sohasem tartoztak semmilyen fősodorba. Mondják zenéjüket hardcore punknak, crossover thrashnek, funk metálnak, de a lényeg nem is a címke, hanem amit képvisel ez az 1981-ben Venice-ben (Los Angeles, California) alakult ötös. A zenekar motorja és egyben mára az alapítótagok közül egyedüli résztvevő Mike Muir. Ez az ember duracell-nyusziként megy fel s alá egy koncerten, ezt mi is megerősíthetjük.

Ha Muir nem lenne valószínűleg a ST sem létezne már, hiába a 80-as 90-es évek fordulójának a Controlled By Hatred/Feel Like Shit...Déjà Vu, Lights...Camera...Revolution!The Art Of Rebellion (ezeken az albumokon az azóta a Metallica sorait erősító Robert Trujillo basszusgitározott) című lemezeivel fémjelzett igazi sikerkorszak és annak életben tartó hatása.

Bár utoljára sorlemezt egészen pontosan 10 éve adott ki a csapat Free Your Soul And Save My Mind címmel, de körülbelül egy éve azért mozgolódás van a Sucidal Tendencies haza táján. Idén kijött egy remaszterizált lemez a No Mercy Fool!/The Suicidal Family és megjelent ez a dvd, Live At The Olympic Auditorium címmel, amely nem új keletű felvétel, hiszen a los angelesi Grand Olympic Auditoriumban 2005-ben tartott koncert felvétele, mely amúgy a legjobb formában mutatja a Mike Muir - ének, Mike Clark – gitár, Dean Pleasants – gitár, Steve Bruner – basszus, Dave Hidalgo – dob (2008 óta Eric Moore püföli a bőröket) felállású ötöst. A Suicidal vastagon meggyőz mindenkit, hogy még mindig egyike a világon azoknak, akik élőben a legszórakoztatóbbak tudnak lenni, ráadásul minden hangszeren igazi profik játszanak, Mike Muir pedig a legjobb frontemberek egyike.

 

 

A koncert egyébként amellett, hogy abszolúte nincsenek kevesen, igencsak családias, hiszen rajongók állják körül a színpadot, nem véletlen tehát a Suicidal Family gyakori használata. Pörgős, egy pillanatra nem lazsáló koncert-felvétel ez, igazi Suicidal Tendencies himnuszokkal, mint a War Inside My Head, a Subliminal, a Send Me Your Money, vagy az I Saw Your Mommy.  

 

 

Ha minden igaz ez a reaktiválódás nem véletlen, hisze a Suicidal Tendencies készül új lemezre is. Addig itt ez a koncertfelvétel, aki fémzenén nőtt fel, annak a beszerzése kötelező.    

     

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr772445918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum