RockStation

Örömteli visszatérés: Stone Temple Pilots-Stone Temple Pilots

2010. május 23. - Norbert K

Lehet ötlettelenség az, amikor egy zenekar a saját nevéről nevezi el az éppen megjelenő albumát, de lehet, hogy valami mélyebb üzenete van a kreativitás hiányán túl. A Stone Temple Pilots legújabb, Stone Temple Pilots című albuma inkább az utóbbi kategóriába esik. A csapat él és virul, és ha nem is feltétlenül a kezdetekhez kanyarodtak vissza az új lemezükkel, az albumot hallgatva mintha nem is lett volna az a pár év szünet. Persze, azért mégiscsak volt.

Tovább

Rise Against június 21-én a Dürerben [KONCERTAJÁNLÓ]

Nem elég, hogy idén végre vendégül láthatunk egy örök klasszikust a Pennywise személyében, büszkén jelenthetjük be, hogy sikerült Budapestre csalnunk a világ vezető punk rock zenekarát a chicagoi Rise Against személyében. A zenekart Transistor Revolt néven alapították a punk színtéren jó nevű 88 Fingers Louie, illetve a vegan straight edge zenekar Arma Angelus tagjai, majd egy demo után leszerződtek a NOFX-es Fat Mike Fat Wreck Chords-ához, ahol két lemezt jelentettek meg, majd aláírták nagykiadós szerződésüket, amelynek köszönhetően szélesedett a zenekar tábora, olyannyira, hogy a következő két lemezük (Siren Song of the Counter Culture, illetve a The Sufferer and the Witness) aranylemez lett.

Az Appeal To Reason című lemezükkel végleg elfoglalták helyüket nem csak a punk rock világ élmezőnyében (és a US Billboard harmadik helyén), hanem a nemzetközi rockszíntér elitjében, ami nem csoda, hiszen 5 nagylemezen keresztül szállítják a fogósabbnál fogósabb dallamokat, energikus zenéjüket alátámasztva egy intelligens üzenettel.

A zenekar tagjai mind vegetárius/vegan életmódot élnek és aktív tagjai a PETA-nak, Ready To Fall című daluk videója is az állat- és környezetvédelem témáját öleli át. A zenekart évek óta kerülgettük és most, hogy a prágai Sonisphere fesztiválon játszanak a közelben, végre átugranak egy remek klubbulira, így 2010. június 21-én a Dürer Kertben megbizonyosodhatunk, hogy mit is tud a Rise Against élőben, úgyhogy karikázzuk be a dátumot naptárainkban!

2010. június 21. Budapest @ Dürer Kert
RISE AGAINST (USA)
+ support
Kezdés: 19.30
Belépő: 6.200 (boltokban) / 6.800 (online) / 7.500 (helyszínen)

http://www.riseagainst.com
http://www.myspace.com/riseagainst

Metálos cowboyok: Hellyeah – Cowboy Way [VIDEJÓ]

A Vinnie Paul (ex Pantera) vezette Hellyeah új lemeze július 13-án jelenik meg Stampade címmel. Vinnie mellett ebben a bandában zenél Chad Gray (Mudvayne), Greg Tribbett (Mudvayne), Tom Maxwell (Nothingface) és Bob Zilla (Damageplan). A Cowboy Way-hez, már együttugrálos, autós videó is van. Ráadásul az a Panterás riff......    

Hellyeah - Cowboy Way videó @ MySpace Music Videos

 

 

METALFEST OPEN AIR 2010 - május 21. - 1.nap, Lamb Of God és Nevermore képek

A csillebérci Metalfest első napjáról adunk közre néhány jól sikerült képet, melyek a Lamb Of God koncertjéről örökítenek meg egy-egy pillanatot illetve a Nevermore újdonsült magyar turnégitárosa került lencsevégre közeliben. Ezen kívül van néhány hangulatkép a rajngókról és a meglehetősen sáros környezetről. A fotókat Réti Zsolt készítette.

 

 

MetalFest Open Air, Csillebérc – A kezdés

Tegnaptól Csillebércen zúz minden igaz hithű metálos. Hazánkaban a MetalFest az első igazán csak fémzenékre specializálódott fesztivál ráadásul egy igazi utazó cirkuszról van szó. Nos a szervezés kiváló, igaz az elmúlt napok nem éppen száraz időjárása a közlekedőutakon azért hagyott némi nyomot, ami a képen jól látszik.

Több kiváló zenekar lép fel a hétvégén, magyar szempontból a Nevermore tegnapi fellépése mindenképpen várakozásra adott okot, hiszen az együttes új másodgitárosa Vörös Attila (ex-Cadaveres, ex-Morpheus) lett, aki nemrég Warrel Dane (Nevermore énekes) szóló turnéját játszotta végig. Nos Attila igazolta a várakozásokat és az igen lelkes közönségnél, talán csak ő maga volt lelkesebb.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tudnak valamit : Godsmack – The Oracle

Godsmack - The Oracle album coverGodsmack azon kevés amerikai banda közé tartozik, akiknek Európában nem forog közszájon a nevük. Nem mondom, hogy a kutya nem ismeri őket, hiszen több, mint 20 millió eladott lemezzel a hátuk mögött ez pöttyet erős kijelentés volna, de ők köszönik szépen Európa nélkül is tök jól elvannak. A csapat vezetője Sully Erna, aki 1995-ben nagy Metallica és Alice In Chains rajongóként (a zenekar az AIC God Smack című dala után kapta a nevét) alakította meg a csapatot és egy darabig még úgy is volt, hogy Alice In Chains tribute banda lesznek. Hát az nem lettek.

Viszont zenéjükben igencsak keveredik a fentebb említett két banda hangulati világa, Sully Erna hangja pedig egy James Hetfieldbe oltott Layne Staley-re emlékeztet leginkább, de karakteres orgánuma van, ez elvitathatatlan. 2006-ban jelent meg ezidáig utolsó, IV című albumuk. Ezt próbálja meg a The Oracle megfejelni, de a sikert legalább szinten tartani.

Tovább

Holnaptól MetalFest Hungary - a legfrissebb hírek!

Csillebércen már javában épül a MetalFest, szerda éjjel felállt a pár napja elhunyt legendás énekesről Ronnie James Dio előtt is tisztelő HammerWorld színpad sátra, ahol a koncertek között kizárólag Rainbow, Black Sabbath és Dio dalok szólnak majd. Ma csütörtökön megérkezik a hang- és fénytechnika, felpezsdül a munka a táborban, hogy 21-én, pénteken reggel 10-kor kinyithassuk a kapukat.

A Fesztivállal kapcsolatos főbb tudnivalók:
MetalFest éjszakai buszjárat: közvetlenül a főbejárattól a Moszkva térig! A MetalFest napközben a város minden pontjáról könnyen megközelíthető: a 90-es autóbusszal (Moszkva tér, Déli pályaudvari indulással) eljuthatsz egészen a Magas úti megállónál található fesztiválbejáratig, a 90A jelzésű járattal pedig a közeli Normafához.

Tovább

Megadeth, DevilDriver és 3 Inches Of Blood a Petőfi Csarnokban [KONCERTAJÁNLÓ]

Dave Mustaine - a Megadeth vezére - sajnos nem túl sűrű vendég hazánkban. 2001 után 9 hosszú évet kellett várni, hogy végre meg lehessen nézni negyedjére is a thrash metal egyik legnagyobb legendáját, aki nélkül talán nem is tartana itt a mai metal színtér. Június 20-án a Petőfi Csarnokban láthatjuk őket!

MegaDave szívósságát és elszántságát jól tükrözi, hogy a Metallicából való kirúgása után képes volt egy olyan csapatot összehozni a Megadeth képében, akiket teljesen jogosan a mai durvább metal zenék alapjainak tekintenek. Gondoljunk csak a hírhedt metal négyesre, ahonnan „minden elindult”: Anthrax, Megadeth, Metallica, Slayer. Az említett csapatok kiváló számaikkal és kompromisszummentes felfogásukkal hamar világsikert értek el.

Mindig is zseniális zenészekkel vette körbe magát Dave Mustaine, de a mostani felállásra tényleg senki sem panaszkodhat: Chris Broderick a Jag Panzer és a Nevermore gitárosaként hívta fel magára a figyelmet és páratlan technikai tudásának köszönhetően hamar a Megadeth soraiban találta magát. A zenekar lelke is csak áradozva tud róla nyilatkozni, estéről estére inspirálják egymást a még jobb gitárjáték elérésében. Dave Ellefson basszusgitáros hosszú idő után újra a poszton találta magát, miután kibékült MegaDave-vel. A  társaságot Shawn Drover dobos egészíti ki, aki egy 2004-es turné előtt 5 nappal került a csapathoz - betonbiztos és látványos játékával kiváló választásnak bizonyult.

Tovább

Arccal a mainstream felé : Drowning Pool – Drowning Pool

Drowning Pool album coverA Drowning Pool az amerikai modern rock/post grunge egyik zászlóhajója, noha az igaz elitkör talán sohasem sikerült a zenekarnak, de Amerikában hallatlanul sikeresek. Debütáló albumuk a Sinner hat hét alatt elérte a platina státuszt, de a legnagyobb tragédia is ekkor történt a zenekar életében, hiszen 2002. augusztus 3-án holtan találták az énekes Dave Williams-t a turnébuszban. 

Az új énekes Jason "Gong" Jones lett akivel a Desensitized című második albumuk jelent meg, de az együttműködés nem volt túl hosszúéletű, hiszen 2006 elején már Ryan McCombs énekelt a mikrofonba. A Full Circle című lemez is vele jött ki, már kicsit más stílusban ez az új, egyszerűen csak a banda nevével fémjelzett lemez pedig ezt a vonalat viszi tovább némileg dallamosabb, csipetny elektronikát is bevető, egyértelműen a mainstreamet megcélzó megoldásaival.    
A Drowning Pool-hoz hasonló  zenét ezer banda művel mégis sikeres lehet ez az új album, mert bár a megoldások zöme a szaggatott riffekre és a dallamos énekre épít, de emlékezetes dalokat bőven sikerült írni erre a negyedik lemezre.

Tovább

Annihilator, Avanged Sevenfold, Soilwork – Új dalok a neten

Ambush címmel látott napvilágot egy vadiúj dal a kanadai Annihilator, az együttes nevére keresztelt új albumáról.

A kaliforniai Avenged Sevenfold új lemeze Nightmare címmel július 27-én jön ki a Warnernél. James "The Rev" Sullivan sajnálatos halála miatt, a már megírt dobsávokat a Dream Theater dobos istene, Mike Portnoy játszotta fel. A címadó dal meghallgatható itt.

The Panic Broadcast címmel június 2-án jelenik meg a svéd Soilwork soron következő lemeze a Nuclear Blast gondozásában. Erről a Two Lives Worth Of Reckoning című dalt meghallgatható a Soilwork myspace oldalán.

Látványos rockcirkusszal érkezik a Kiss [KONCERTAJÁNLÓ]

Már csak pár napot kell aludniuk a KISS fanatikusoknak, és azoknak, akik részesei szeretnének lenni a világ egyik legnagyobb rock showjának, hiszen május 28-án az Arénában színpadra lép a KISS! Bár a zenekar már több mint 35 éve színpadon áll, és kiváló technikai gárdával dolgozik, mégis saját maguk végzik minden helyszínen a hangpróbát. Más vonatkozásban sincsenek luxus igényeik, a saját szállításukra is csak kisbuszokat rendeltek az általánosságban használt limuzinokkal vagy luxusautókkal szemben.

Tovább

Erős felindulásból elkövetett zenekaralapítás – Magma Rise interjú

A Holdampf Gábor (ex-Mood, ex-Wall Of Sleep) vezette Magma Rise első  albuma Lazy Stream Of Steel címmel nemrég látott napvilágot. A csapat tagjai kipróbált zenészek, hiszen Janó  Misi a Neck Sprain-ben, Hegyi Kolos a Stereochrist-ban, míg a dobos Bánfalvi Sándor korábban a Neck Sprainben, most Ákos mellett szerepel főállásban. Az album megjelenésének okán beszélgettünk Holdampf Gábor énekes-basszusgitárossal.

Tovább

Professzionális Metallica koncertfotók

Mint azt már korábban hírül adtuk, az ország egyik legprofibb fotósa csatlakozott hozzánk nemrég Réti Zsolt személyében. Természetesen a Metallica május 14.-ei budapesti koncertjén is ott figyelt a fotósárokban csőre töltött hatalmas objektívjével. Az alább beillesztett galériában az általa készített legjobb képeket adjuk közre.

 

 

És aki még többet szeretne, az kattintson át Réti Zsolt Flicker-oldalára további Metallica-képekért.

MetalFest – tisztább, szárazabb, biztonságos érzés – a szabadtér befedve!

Az elmúlt héten súlyos természeti helyzetet teremtett a viharos szél és eső az ország szinte minden pontján. A MetalFest helyszínéül szolgáló Csillebérci Ifjúsági és Szabadidőpark területét megkímélte a vihar és az előrejelzések egy része jelentős felmelegedést, 22-24 fokot és szép napos tavaszi időt ígér.

A MetalFest szervezői a meteorológiai jelentések bizonytalansága miatt és maximálisan a nézők biztonságát és jóhangulatú, kultúrált szórakozását szem előtt tartva a lehető legbiztonságosabb megoldás: a HammerWorld szabadtéri színpad és nézőtér fedetté tétele mellett döntöttek.

A fesztiválterületen a közönség minden tagját befogadó hatalmas méretű oldalról is zárható rendezvénysátrat állítanak fel, mely esős, hűvös idő esetén is védi a közönséget az időjárás viszontagságaitól, a sátorterület teljes alapja aszfaltozott, ahogy az összes csillebérci útvonal is. A Rockszínpadot eredetileg is a szabadidőközpont Sportcsarnokába szervezték.

Az rossz időjárási viszonyoknak viszont sajnos áldozatul esett két fellépés, a svéd légitársaság nem tudta az Astral Doors biztos szállítását garantálni, a Steelwing pedig egy őszi turnén mutatkozik be a hazai közönség előtt.

Az Astral Doors az alábbi nyilatkozatot küldte a szervezőknek:
"Rettentően sajnáljuk, de arról kell tájékoztatnunk a rajongóinkat, hogy le kell mondanunk a MetalFestes koncertjeinket. Vártuk ezeket a bulikat, úgyhogy nehéz szívvel tárjuk elétek ezt a rossz hírt. Rajtunk kívül álló körülmények kényszerítettek arra minket, hogy meghozzuk ezt a döntést. Őrizzétek a lángot, a MetalFest ettől függetlenül király lesz!"

Az Astral Doors helyett a francia metal legenda Nightmare játszik a nagyszínpadon.
Fesztiválra továbbra is kaphatók a három napos bérletek és a napijegyek az ország minden jegyirodájában és a helyszínen is!

A frissített programot is megtalálod honlapokon:
www.metalfest.hu
www.hammerworld.hu

Slytract mellett From Sun To Sun

Nyilvánosság elé került és most már hallható a From Sun to Sun névre keresztelt electro/rock project. Egy side – projectről van szó, melyet Melegh Gábor B. /Slytract/ hívott életre, a vokálokért pedig a Slytract bőgős, Zsengellér Szabolcs a felelős.

Gábor a következőképp kommentálta a történteket: „Számos elképzelés és ötlet halmozódott már fel bennem az évek alatt, melyek a Slytract jellegébe nyilvánvaló okokból nem férnek bele. Kezdetben egy önálló anyag megjelentetése volt a célom, melyben a vokálokért is én felelek, de lévén, hogy jellegét tekintve nem voltam elégedett a hangommal, pihentettem a dolgot. A Slytract rajongók és magam miatt sem akartam olyan anyagot készíteni, amit még nem érzek érettnek. Később került a képbe Szabi, akinek köszönhetően olyanná vált a project, amilyennek anno elképzeltem. Jelenleg egy dalról van szó, amely szimplán a Sex címet viseli. Három verzióban hallgatható meg a hivatalos myspace oldalon, egy electro, egy gitárokkal megtámogatott ún. ’live’ és egy instrumentális verzióban. A project jellegét tekintve, olyan zenei hatásokról van szó, melyek ilyen értelemben és főképp hangzásvilágában távol állnak a metal műfajtól. Nagyon kíváncsiak vagyunk a fogadtatásra, egyébként ezen kívül még több dal felvételére is sor fog kerülni, illetve, ahogy alakulnak a távlati tervek egy ’live line-up’ kialakítása is, így koncertek sem kizártak.”

www.myspace.com/fstsproject

Metálgyász – Elhunyt Ronnie James Dio, minden idők egyik legnagyobb rockénekese!

67 éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb rockhangja Ronnie James Dio, tudatta a hírt felesége és egyben menedzsere Wendy Dio. Wendy Dio elmondta, hogy a család és sok barát tudott elbúcsúzni az énekestől, mielőtt csendesen elhunyt.

Ronnie James Dio 1942. július 10.-én született. Énekelt az Elfben, a Rainbow-ban, a Black Sabbathban, majd Dio nevű zenekarával is sikert sikerre halmozott. A heavy metal egyik legkarakteresebb előadója volt. Nyugodjék békében!

 

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum