RockStation

Cro-Mags - Lesz új lemez

2010. október 10. - sunthatneversets

A jelenleg John Joseph - ének, Craig Setari (Sick Of It All) - basszus, A.J. Novello (Leeway) - gitár és  Mackie Jayson - dob felállásban nyomuló legendás hardcore brigád, a Cro-Mags jövő évre albumot ígér, ami már csak azért is esedékes volna, mert eddigi utolsó albumuk 2000-ben jelent meg Revenge címmel.

Hogy milyen 2010-ben a Cro-Mags, arról itt egy kis ízelítő:

 

 

Anthrax - Új dal, de melyik előadásban jobb?

Az Államokban éppen a Slayer-rel és a Megadeth-tel turnézó Anthrax október 8-i uniondalei koncertjén egy új dalt is előhúzott a kalapból, melynek címe Fight 'Em 'Til You Can't. A dal persze azért mégsem annyira új, mert eredetileg az Anthrax soha ki nem adott Worship Music című lemzeére készült, amin még az elég méltatlan körülmények között kirúgott Dan Nelson énekelt volna. 

Érdekesség, hogy az Anthrax 2008 májusában - akkor még Nelsonnal - már előadta ezt a dalt. Mindkét performanszról van videó, úgyhogy minndenki eldöntheti melyik énekessel jobb a dal. 

Fight 'Em 'Til You Can't, 2010. október 8.

 

Fight 'Em 'Til You Can't, 2008. május 28.

 

Nem gitárhősködés: Joe Satriani – Black Swans And Wormhole Wizards

Az ilyen gitáros szólóanyagoktól mindig szemöldökráncolás jön rám. Sok esetben öncélú gitárhősködésbe fullad az egész, meg aztán én ezekből a zenékből, hiányolom az éneket, de azért gitárlemezek ezek, mert az nincs bennük. A Jimi Hendrixen nevelkedett Joe Satriani azonban valamelyest kivétel, hiszen zeneisége elvitathatatlan és ezt ezen az eléggé furcsa című 13. albumon is bebizonyítja. 

Tovább

J-Rock Kyoto-ból

Az eddigi keményebb, nálunk megszokott műfajtól egy kicsit eltérő zenét játszó banda, 13 országot felölelő európai turnéjába Magyarországot, és ezen belül a Crazy Mama Music Pubot is beillesztette! Így, 2010. október 9-én érkezik hozzánk a japán Guild, hogy a magyar közönség is megismerje őket és zenéjüket. Ez egy igazi egzotikum lesz a magyar rockerfülek számára, de egyben egy nagyon szép gesztus részükről, hogy ránk, magyarokra is gondoltak. Vendégeinket a Bugz és a Tirpunk csapata melegíti be! Gyertek, különleges élmény vár rátok!

2010. 10. 09. szombat
Guild (Japan), Tirpunk, Bugz

Kapunyitás: 19 óra
Belépő: 1990,-Ft

Therapy? - Koncertalbum jön

Az ír Therapy? első koncertalbuma november 8-án jelenik meg a Global Music gondozásában We're Here To The End címmel. Az idén 20 éves zenekar márciusban három egymást követő este is koncertet is adott a London Water Rats Theatre-ben. Ezek a koncertek kerültek rögzítére és jelennek most meg egy dupla disc-es verzióban. A koncertalbum tartalma tovább után.

 

 

Tovább

Sabaton, Alestorm és Steelwing a Club 202-ben [KONCERTAJÁNLÓ]

A svéd Sabaton szinte már hazajár Magyarországra. Tavaly a Hammerfall vendégeiként jártak nálunk, míg idén májusban Csillebércen a MetalFest keretében zúztak egy nagyot. Sőt, mindezt megfejelve egy Dunán úszó hajón adtak egyórás koncertet és dedikálták éppen megjelenő új albumukat a Coat Of Arms-ot. A militarista power európai helytartói szeptember kezdték meg az új album Európai turnéját. A World War Tour 2010 keretében november 14-én ismét hazánkba érkeznek, hogy lebontsák a Club 202-t (ex-Wigwam). A rendkívül intenzív koncertjeiről híres csapat imád Magyarországon játszani, mert a hazai közönség mindig kitesz magáért.

A Sabaton mellett még egy svéd banda is tiszteletét tesz a koncerten, hiszen a májusi MetalFest után a Club 202-ben is fellép a Steelwing, akik a tradicionális  heavy metál mellett teszik le a voksukat. Lord Of The Wasteland című debütálóalbumuk áprilisban jelent meg.  Hogy ne legyen teljesen svéd est ez a novemberi vasárnap arról a Skóciából érkező Alestorm gondoskodik, akik a Sabatonhoz hasionlóan power metálban utaznak 

A Hammer Concerts bemutaja, 2010. november 14., Club 202 (ex-WigWam)

Sabaton (SWE), Alestorm (GBR), Steelwing (SWE)

Jegyár elővételben 3990 Forint, a helyszínen 4990 Forint.                  

                                                                                     

 

Egy a sorban: Sting - Symphonicities

Sting mostanában kísérletez. Vagy nem is tudom. Legutóbb 2009-ben jelent meg lemeze, de az If On A Winter's Night öt évszázad karácsonyi dalainak gyűjteménye volt tiszta, akusztikus hangszerelésben. Utoljára sorlemeze már nem is tudom mikor jelent meg, hiszen a 2006-ban napvilágot látott Songs From The Labyrinth című albumán pedig a XVI-XVII. századi lantművész-dalszerző, John Dowland szerzeményeit énekelte egy bosnyák lantos, Edin Karamazov kíséretében.

Tovább

Klipözön: Filter, All That Remains, Cradle Of Filth és Apocalyptica videók [VIDEJÓ EXTRA]

Mostanában egy dalos videjókra koncentráltunk. Itt a pótlás.

A Filter új albuma The Trouble With Angels címmel augusztusban látott napvilágot és már a második klip készül hozzá, ezúttal a Fades Like A Photograph című lassú nótához.

 

 

Az All That Remains új albuma For We Are Many címmel október 12-én jelenik meg. A metalcore csapat mintha egy kicsit puhult volna, lagalábbis a Hold On erre utal.

 

Tovább

Metálgyász - Elhunyt Steve Lee a Gotthard énekese

A Blick nevű svájci napilap közlése szerint 47 éves korában motorbalesetben elhunyt Steve Lee, a svájci Gotthard énekese. A hírt az együttes kiadója a Nuclear Blast is megerőrítette. Lee egy Nevadában történt motorkerékpár-balesetben halt meg 2010. október 5-én (kedden) 17.00 óra után. Steve Lee 30 motoros társával együtt vett részt egy motoros túrán, és Mesquite mellett, Las Vegastól északkeletre, egy leállósávban öltöztek be az eső ellen, amikor egy kamion elsodort öt parkírozó motort, köztük az énekesét is. 20 percen keresztül próbálták újjáéleszteni, hiába. Nyugodjék békében!

Brutal Knights a Szabad az Á-ban [KONCERTAJÁNLÓ]

A Brutal Knights tavalyi budapesti fellépésén a búcsúzó Something Against You valamelyest talán "ellopta" előlük a showt, de most visszatérnek, hogy újra megmutassák, hogy ők napjaink legszórakoztatóbb punkjai. A Ramones-féle ellenállhatatlan pár akkordos dallamokat a korai Dwarves, Motörhead vagy Zeke által inspirált szélvészgyors rock'n'roll punk rántja össze egy orgia-szerűen burjánzó egyveleggé, a zenekar ceremóniamestere, a stand-up humorista Nick Flanagan, idézve a Circle Jerks és a Angry Samoans szemtelen nagyszájúságát, pedig mindenképpen tesz róla, hogy minél emlékezetesebb legyen az az abszurd és fülledt élmény amit a zenekar koncertjei nyújtanak. A kanadaiak mellett jönnek még Csepel királyai, a Witkin, akik a Dead Boys és a Germs kíméletlenül sűvítő punkját vegyítik a korai Joy Division/Warsaw melankoliájával és élesen tekergő surf gitárokkal. A Tűréshatár a korai 80-as évek hardcore/punk és thrash zenekarainak nyomán, fogós gitárokkal és együtténeklős refrénekkel érkezik és bemutatkozik az Imperial Spies, a Rákosi ritmusszekciójának új zenekara, ami precíz módon összeillesztett, gitárközpontú, szellemes hardcore-punkot játszik.

2010. október 8. 20:30
Brutal Knights (CAN)
Tűréshatár
Witkin
Imperial Spies
SZABAD AZ Á - Budapest, VIII. Mikszáth Kálmán tér 2.
Belépő: 1200 Ft

Véres, csöcsös (+18): Sonic Syndicate - Turn It Up [VIDEJÓ]

A svéd Sonic Syndicate új lemeze nálunk nem aratott osztatlan sikert, de a csapat szekere az fut. Sőt most 18 éven felülieknek szóló videó is készült a Turn It Up című meglehetősen szirupos tételre. Vér és csöcsök, mi kell más! A Facebook és Youtube szerkesztőinél mondjuk kiverte a biztosítékot a klip, úgyhogy ott nem érhető el a videó.

 


 

Ozzy jótékonykodik

Még szinte be sem fejeződött Ozzy budapesti koncertje máris újabb eseményről számolhatunk be vele kapcsolataban. Ozzy még egy 2007-es jótékonysági albumhoz (Instant Karma: Amnesty International Campaign, Save Darfur) rögzítette John Lennon How? című dalát, amely Lennon második szólólemezén az 1971-es Imagine albumon szerepelt.

Most a dalhoz egy New Yorkban rögzített videóklip is elkészült és Ozzy a felvétel összes bevételét a világ minden táján az emberi jogokért küzdő Amnesty szervezetnek ajánlotta fel.

 


Stúdióba vonul az In Flames

A göteborgi melodic death In Flames a következő héten költözik be saját, IF névre keresztelt stúdiójába hogy megkezdjék a munkálatokat az egyenlőre még cím nélküli következő albumon. A zenekar elmondása szerint a terv az, hogy az év hátralévő részében a dalírással foglalkozzanak, majd 2011 elején nekiálljanak a lemez felvételeinek.

A Sötétség Hercege tombolt az Arénában - Ozzy Osbourne, ROTMR @ Budapest Sportaréna, 2010.10.04.

Bár az egykori Black Sabbath énekes nem az Ozzfesttel érkezett tegnap Budapestre, Ozzy Osbourne magyarországi fellépéseit így is nagy becsben kell tartani, mert erre eddig egyszer került sor, még a 2001-es Black Sabbath újjáalakulás idején a Kisstadionban. Lett volna egy teltházas koncertje a budapesti Arénában is 2004-ben, de az sajnos elmaradt, mert akkor állt fejre a quad-jával és csigolyatörést szenvedett, ami miatt több mint 40 koncertjét kellett lemondania, köztük a budapestit is.

A heavy metál fekete bárányának csúfolt mester kész csoda, hogy egyáltalán elért idáig. Nem, ezen a turnén, illetve azt megelőzően nem érte újabb baleset a 61 éves énekest, viszont az hogy ezt a kort egyáltalán megérte, már egy orvosi csodának számít, hiszen az hogy nem drogozta és itta széjjel magát a 70-es 80-as években tényleg valami isteni beavatkozásnak köszönhető. Ozzy ma már nem él ezekkel a dolgokkal, ami eléggé nehezére is esik neki, de valahogy csak kibírja, igaz az emlékezetéből komplett évtizedek törlődtek.

Tovább

Valami metál Dániában: Raunchy - A Discord Eletric (2010)

A Soilwork után újra északra kalandozom egy kis dallamos metálért, bár ezúttal csak Dániáig visz az utam. Innen indult útjára a Raunchy immáron 18 éve, bár a világ Dánián kívüli részén csak a 2000-es években lettek ismertek. Discord Electric címmel október 11-én jelenik meg Európában az új lemezük.

Tovább

Stagediving Fesztivál - Nyolcadszorra [KONCERTAJÁNLÓ]

A nyolcadik Stagediving Fesztivál október 22-én lesz a Dürer Kertben. A szokásos főbandák (Watch My Dying, Cadaveres) mellé a Blind Myselfet is csatasorba állítottuk e jeles alkalomból. A főhősök mellett szerepet kap még három olyan underground horda (Conan's First Date, Slytract, K3), akikre érdemes szintén odafigyelni. Ráadásul ez a hatos csomag az eddigi legolcsóbb Stagedivingos belépővel tekinthető meg, azaz egy ezresért. Ugye nem gondolod komolyan, hogy elfogadunk bármiféle kifogást?! Mosh it up!

 

 

Powerground Management bemutatja:
VIII. Stagediving Fesztivál
Bp, Dürer Kert
2010. 10. 22., péntek

Belépő: 1000 Ft
Kapunyitas: 19:00
Kezdés: 20:00

Sorrend:
Conan's First Date
Slytract
Watch My Dying
Blind Myself
Cadaveres
K3

Egy-két-há-négy: Sabaton – Coat Of Arms

A svéd Sabaton sikertörténete szinte megmagyarázhatatlan. Ez a militarista power metál abszolút nem egy bonyolult zenei kísérlet, játszották már elegen, valahogy a svédeknek mégis van valami a tarsolyában, amitől ez az egész jobban működik, mint másoknál. Nyilván kellően mai hangzással szólal meg a Sabaton, de mégis klasszikus heavy elemekből építkezik. Mi lehet a titok nyitja?

Tovább

Nem tartozunk semmilyen hanghullámokkal operáló terrorista szervezethez - Wackor interjú

A Wackor az elmúlt másfél évben sok életjelet nem adott magáról, most azonban úgy néz ki változik a helyzet. Komplett őszi turné jön és készülnek az új lemez dalai is. Erről és sok minden másról beszélgettünk a gitáros/énekes Mikivel.

RS: Egy kicsit menjünk vissza az időben. Lassan két éve, hogy legutóbbi albumotok Uncommon Ground címmel megjelent. A lemez szakmai körökben osztatlan sikert aratott, mi még azt is megkockáztattuk, hogy ez az album abszolút piacképes lehetne nyugaton. Ti nem éreztétek úgy, hogy valamerre nyitni kellene?

Miki: Az volt az első dolgunk, úgy mindent összevetve több mint 1 éven keresztül futottuk a köröket mindenfelé, de amint kiderült hogy Wackor á la Hungarisztán, hamarosan megszakadt a kör (még akkor is, ha volt valami építő jellegű párbeszéd előtte), villámgyorsan lekoptatták a témát. A legkeményebb egy holland arc volt, aki miután megtudta hogy magyarok vagyunk, totál elfeledkezett a lemezről, és kizárólag az érdekelte, hogy „WOW LOL are you magyar zenekar?!? WOW LOL ROFLMAO (ezt így, jónak mondott kiadó egyik döntéshozó embereként, e-mailben) ismeritek akkor tuti Speak the Hungarian Rapper-t személyesen LOL LOL?" Mondtuk hogy nem Mr. LOL, nem ismerjük, de nem tágított. Küldött Speak the Hungarian Rapper youtube videóklip remekművet, hogy de tuti mégis ismerjük, és keressük már meg neki, találkozni vagy legalább beszélni szeretne az arccal. Megnéztük nemzeti ikonunk mjúzik videóját, majd leszögeztük hogy nem, mi nem tartozunk semmilyen hanghullámokkal operáló terrorista szervezethez.

Persze valami hiba csúszott a mátrixba máshol is, mivel a nagyobb promókörben amit egy elméletileg hatékony és jónevű promoter csinált külföldön, valahogyan szinte kivétel nélkül sárkányfajdisztán metal vagy szintipop tehát totál stílusidegen körökbe jutott el a végén az anyag, akik el is küldtek minket a jó büdös rossebbe ezzel a zenével, ami érthető is. Én sem tudnék sokat mondani a sárkányfajdisztán metal zenéről. Ha nagyon kéne írnom egy sárkáyfajdisztán metal albumról, csak annyit tudnék mondani hogy az albumot tartalmazó CD lemez rituális öngyilkosságot hajtott végre a kezeim között egy HILTI szögbelövő és néhány paradicsom segítségével kis külső noszogatásra, majd dührohamot kapva odarohant és miszlikbe tépte a teknősünk - és ez nekem rohadtul nem jön be és mindenkit utálok akinek a lemez létrehozásához és a sárkányfajdiszta metálhoz köze volt, minek él az ilyen. Hát, voltak ilyesmi visszajelzések is. Sírva röhögtünk.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum