RockStation

Egy utolsó éjszaka a Földön: Dressed In Black – A Tükrön Túl /EP/

2011. január 09. - sunthatneversets

Az emberi lélek egy örökös örvényben él, a folytonosan kavargó érzelmek sodrásában. Hisszük, hogy mindazok a gondolatok, érzelmek, amik letisztultabbá váltak bennünk az évek során, átadhatóvá váltak és így talán azok téged is tovább vihetnek utadon. Feketébe öltöztünk, hogy gyászoljunk, de ez a gyász nem az életnek szól, hanem annak a tudatlanságnak, ami bennünk él és aminek foglyai vagyunk. Talán Együtt, többet látunk majd! Ezt nem én mondom, hanem a zenekar, de azt gondolom talán jól fejezi ki ez a pár sor a 2008-ban alakult Dressed In Black lényegét.

A Dressed In Black egy jelenleg két személyes dark-goth zenekar. A Tükrön Túl című EP még tavaly jelent meg öt dallal, melyből egy angol nyelven íródott. Sokan nem bírják az ilyesfajta zenét, mondván túl pátoszos, túlművelt és hasonló jelzők. Aki azonban szereti az FO. System és az Árnyak munkásságát és szerette a Paradise Lost One Second féle vonalát, az a Dressed In Black-kel is könnyen meg fog barátkozni.

A HT. Afternburn (Piri Tamás) gitár, és Haldar San (Horváth Dániel) ének alkotta duó munkájába dalszerzőként mások is besegítettek és a zenekar célja hosszabb távon az, hogy komplett csapatot alkossanak.

Az ötszámos EP igazából csak négy dalos, hiszen a kettes Szén angol nyelvű verzióban Behind The Mirror címet kapott. A 25 perces anyag az Ösztön című dallal nyit. A gyorsabb szerzemény gyorsan fejbe ülő dallamokkal és sejtelmes, néhol indusztrálba hajló billentyű futamokkal operál. A kettes Szén igencsak Paradise Lost-ra hajazó kezdéssel bír. A középtempós verze után egy, a fülnek nagyon jóleső refrént produkál, ezzel pedig az EP legjobb dalává teszi a nótát. A Holnapután egy szendergőbb, andalítóbb darab kicsit talán szövegileg és zeneileg is több van benne a pátoszból a kelleténél. A szirénaszóval és mennydörgéssel kezdő Kell A Hited talán a leghúzósabb és legmélyebb tónusokkal is átitatott dal, míg a lemezt a fentebb már említett Behind The Mirror zárja.

Nem mondom, hogy minden szempontból kész lemezt kapunk, mert nyilván még nagy út áll a Dressed In Black előtt, mire ezt majd elmondhatják magukról. Előnyük lehet, hogy a hazai dark színtér korántsem veretes, de ez persze egyben hátrány is lehet. A jövő majd eldönti a kérdést, mindenesetre A Tükrön Túl egy korrekt munka.

A lemez a Dressed In Black myspace oldaláról booklettel, wekfilmekkel együtt letölthető.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr522571722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum