RockStation

Top 10: Emmeg mi a fa...?

2011. január 20. - RaczUr

Ha belegondolunk abba, hogy egy zenekar leginkább azzal tudja megmutatni, kifejezni magát, hogy elkészít egy videoklipet, azt hihetnénk, hogy abban három és fél percben igyekeznek kidomborítani erényeiket. De legalább is igyekeznek a zenei hiányosságaikat kozmetikázni. Jelen esetben erről szó sincs, és tíz esetben hallhatunk olyan szutyok zenéket, amikhez hasonló színvonalú klip dukál, valamiért mégis a szerethető kategóriába tartoznak.
 

10: Focus- Hocus Pocus

A komplex, progresszív rock zene előfutárának is betudhatjuk azt a zenét, amit a Focus csinál, - bár én inkább hajlok arra, hogy egy háborodott narkomán brit agymenésnek lehetünk négy és fél percig a szem, és fül tanúi.
 


 

 

9: Lyuhász Lyácint Bt.- Egy Szál Harangvirág

Talán falsnak hat egy rock zenei listán a Lyuhász Lyácint Bt. szereplése, de az Anyád a szúnyogok című film betétdalaként funkcionáló feldolgozás majdnem hogy rammstein-i magasságokba emeli a debreceni kollektívát (ahol Dolly Rambo, és Madame Exotic is gyakran megfordul). A hangszer megoldás fantáziadús, az előadás mód tíz pont, aki egyszer teheti, nézze meg élőben a Lyuhász Lyácint Bt. performanszát.
 


 

 

8: Waszlavik László- Hier Ist Mein Auto

Waszlavik Gazember Velorex Petőfi Sándor László csodálatosan falhoz döngölő nótája, a hozzásimuló emmeg mi a fa…? klippel, azokból  a békebeli időkből,amikor a művész úr még csak simán Waszlavik László volt.
 


 

 

7: Liam Lynch- My United States Of Whatever

A szöveg odaüt, a klipet értelmezni könnyű a szám klasszikus WTF eset.
 


 

 

6: Disztraktor- Betonszar

A Disztraktor klasszikus esetét mutatja be, hogy minimális költségvetéssel hogyan lehet youtube slágerré válni. A téma nagyon borult, de még erre is rátesz egy (trágyahordó) lapáttal a videó. Vasvillázás,  tuskón dobolás, tahóskodás. Csodás.
 


 

 

5: Burzsoá Nyugdíjasok- Rohanó Világunk

A Burzsoá Nyugdíjasok talán a legnagyobb alapötlettel rendelkező zenekar volt kis hazánkban. Vitéz Benedek Kristóf, Bodor Ákos, dr. Csordás Aurél, ifj. Sas Endre a hajlott korúak szemszögéből szemlélték, kritizálták a fiatalok élet stílusát 1996-tól 2004-ig.
 


 

 

4: Iwrestledabearonce- Tastes Like Kevin Bacon

Az egyik legkomplexebb metál zenekarnak is betudhatnánk, ha kicsit is komolyan vennék magukat, és amit csinálnak. No de olyan bandából van egy rakás, olyanból, akik két deathcore-os zúzás között egy fitneszedzésbe hajló pop betéttel dúsítanák a zenei élményt, talán csak ők vannak.
 


 

3: Talking Heads- Once In A Lifetime

Nem annyira rock zene (bár egy interjúban Omar Rodrigez Lopez a Mars Volta mikrofonfejű gityósa egyik kedvenc zenekarának nevezte őket) de mindenképpen beteg. Aki értelmezni tudja a videóban található tánckoreográfiáját, kérem írja meg egy kommentben.
 


 

 

2: Thunderlords- I Like Dirt

Na igen. A szöveg briliáns, a zene hozzá meglepően jó, és a klip nagyon hasít. Minden gyermeki álmunk megtestesül két percig, amíg betonozós rock zenére nézhetjük a kis kölyköket retkelni.
 


 

 

1: Ween-Push Th’ Little Daisies

Elképesztően rossz szám ez (pedig tud a Ween, ha akar). A langyi sikálásnak tetsző zenénél csak az éppen mutáló Gene Ween énekhangja a rosszabb, de még ezt is alulmúlja a klip, amelyben a duó bolondozik, gombázik, bolondgombázik. Lehet nekünk is ezt kéne tennünk, hogy ne csak a szánalom szó jusson eszünkbe erről a számról.
 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr302598507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spiritmonger 2011.02.04. 03:08:10

Te kis minek nevezzelek, aki e cikket elkövette!

a Focus Hocus Pocusát itt ekézni nagyon nagy bűn!
az a szám egy, a korát megelőző holland banda zsenialitásának a mementója
hallgasd meg, milyen futmok vannak benne, mennyire össze van rakva az egész, illetve keress rá Jan Akkermann gitáros további munkáira

persze grunge-on felnőtt fejjel ezt nehéz megérteni...
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum