RockStation

Rába Steiger: DevilDriver – Beast

2011. február 11. - sunthatneversets

Dez Fafara-nak az egykori Coal Chamber énekesének groove/thrash/tuskó metál zenekara a DevilDriver szigorú 2 éves menetrend szerinti új albummal készült a 2011-es évre. Elég stabilan működő zenekar a DevilDriver, állandósuló felállásban, bevált recepten ne nagyon változtass felfogásban.

A produceri székbe ezúttal nem az ex-Machine Head gityós Logan Mader ült, hanem az a Mark Lewis, aki dolgozott már a Chimaira-val és az All That Remains-szel is. A keverési munkálatokért pedig Andy Sneap felelt, akit nagyon bemutatni sem kell senkinek, aki egy kicsit is konyít a műfajhoz.

A 2009-es Pray For Villains kritikájának a tárcsás eke címet adtuk. A Beast-re bármelyik  vaddisznó mezőgazdasági gép ráillik, most a Rába Steiger mellett döntöttünk. Pusztító,  mindenen átgazoló album lett a Beast is, valamivel több színezéssel és európaibb ízekkel, mint a múltkor. Egy jó adag adrenalin bomba van erre a lemezre felvéve, talán egy kicsit túlzó is az 55 perces műsoridő, mert itt már 35 minutumban is romba döntenek mindent.



Dez Fafara most is acsarkodóan üvölt, károg, de a Mike Spreitzer, Jeff Kendrick gityós páros most több helyen is kellemesen dallamos (Shitlist, You Make Me Sick) témákat tol alá. A banda abszolút csúcsa viszont ezúttal is John Boecklin dobos. Egészen elképesztő az a technikai felkészültség, amivel ez a fiatal srác rendelkezik. Néha csak kapkodtam a fejem, hogy miket üt össze.

A Fear Factory legszebb pillanatait idézve nyit a klipes Dead To Rights a maga aggggresszív kivitelében, de hasonlót nyújt mondjuk, az ösztönösen brutkó Blur és a kicsit színesebb Crowns Of Creation és a zsigeri bunkó Bring The Fight (To The Floor) is. A dallamosabb tételek egyértelműen a lemez csúcspontjai közé tartoznak. Ilyen a primkó Shitlist, az abszolút európai, néhol talán melodic death beütésű Black Soul Choir, a nyújtottan keleties Talons Out (Teeth Sharpened), vagy a technikás You Make Me Sick.

Összességében most is csak azt lehet mondani, hogy a DevilDriver nem bírt hibázni. A lemez hossza egy pici mínusz, mert ezt a mértékű agressziót majd egy órában befogadni nem egy laza házi feladat. Ez persze ne érdekeljen senkit.

A DevilDriver Myspace oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr142652410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum