RockStation

6. HangSúly zenei díj – A tavalyi év legjobb rockzenei produkciói

2011. március 07. - sunthatneversets

A Grammy és a Fonogram után eljött a magyar hard rock és a heavy metal ideje. Hatodik alkalommal került lebonyolításra az éves HangSúly zenei díj szavazása, amelyben idén 11 rock/metal portál szerkesztősége választotta ki az előző évben megjelent új magyar stúdióalbumok közül a legjobbakat. 2010 legjobb teljesítményét egyértelműen a Cadaveres és a Bloody Roots zenekarok nyújtották, mellettük a Dreyelands, a Blind Myself, illetve producerként Varga Zoltán és Schmiedl Tamás, valamint Havancsák Gyula „Hjules” grafikusművész lettek díjazottak. Íme a részletek:

2010 legjobb albuma


 

 

 

 

 

 

 

Megosztott első helyet szerzett a szavazategyenlőségnek köszönhetően a tribal metal Cadaveres Mindstream című harmadik nagylemeze és a Schmiedl Tamás (Moby Dick) vezette Bloody Roots bemutatkozó albuma, az Isten kezében. A dobogó harmadik fokára a mohácsi Solar Scream pszichedelikus metal lemeze, a Bare to the Bone került.
 

2010 legjobb debütáló albuma



Magabiztosan lett az év debütálása az epikus progresszív metalt játszó Dreylands első albuma, a Rooms of Revelation, melyet a finn Lion Music kiadó jelentetett meg. Ebben a kategóriában a Bloody Roots albuma csak a második helyet tudta megszerezni, míg a harmadik a minőségi old school thrash metalt játszó, szegedi Mörbid Carnage első nagylemeze, a Night Assassins lett.
 

2010 legjobb koncertzenekara



Tavalyi elsőségét megismételve a 2010-es év legjobb koncertzenekara is a Blind Myself a szerkesztők véleménye szerint. A banda ezzel már a harmadik elsőségét gyűjti be ebben a kategóriában, mivel koncertteljesítményéért a legelső HangSúly – Hungarian Metal Awards szavazáson is a Blind Myself kapta a legjobbnak járó címet.
 

2010 legjobb stúdióprodukciója



Ahogy az év albuma, úgy az év stúdióprodukciója is holtversenyben a Bloody Roots és a Cadaveres albumai lettek. A Bloody Roots nagylemeze a soproni MD Stúdióban készült Schmiedl Tamás irányításával, míg a Cadaveres albumának munkálatait Varga Zoltán  felügyelte a Bakery és P.Stúdió összeolvadásából született törökbálinti SuperSize Stúdióban.
 

2010 legjobb lemezborítója



A hosszabb kihagyás után ismét új anyaggal jelentkező Gutted zenekar Mankind Carries the Seeds of Hell című albumához készítette Havancsák Gyula „Hjules” a győztes borítófestményt, amely nagy fölénnyel lett az év legjobb lemezborítója.

A győzteseknek gratulál és további sok sikert kíván a HangSúly 2010 zsűrije:

Metalcore.hu  ::  NuSkull  ::  Passzio.hu
Rockerek.hu  ::  Rock Station  ::  Rockvilág.hu  ::  Shock! Magazin
Underground Magazin  ::  Vaskarc  ::  Viharock  ::  Zenemagazin.com

A HangSúly zenei díj hivatalos honlapján hangos ízelítő található a tavaly megjelent albumokból. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr802716431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum