RockStation

Invasion Tour 2011 [KONCERTAJÁNLÓ]

2011. március 08. - sunthatneversets

Igazi láncreakciót válthat ki a nemzeti ünnepünk előtti hosszú hétvégén egy lengyel-magyar koprodukció, ugyanis a hazai Checkpoint Charlie a varsói Chain Reaction-nel karöltve készül leigázni Pécset, Baját és Budapestet március 11. és 13. között. Tettestársul két állomáson a csajbanda Cherry Bomb, egyen pedig a black metal supergroup I Divine szegődik a két csapat mellé.

A 2002-ben alakult Chain Reaction leginkább hardcore/metalban utazik, de a Volbeat vagy az Annihilator rajongóinak is erősen ajánlott a banda, mely már többször is körbejárta Európát. A srácok számára Magyarország sem idegen, ugyanis pár éve már találkozhattunk velük a megboldogult Avalon klubban. Ez alkalommal új, Cutthroat Melodies című anyagukat mutatják be hazánkban, mely amúgy már a második nagylemezük, s a debütalbum Vicious Circle-t követi a sorban.

A miniturné másik oszlopa a hazai Checkpoint Charlie lesz, mely csapat tagjait egyenként is jól ismerhetjük már különböző korábbi zenekaraikból. A fiúk egy ideje már Európa-szerte is bontogatják szárnyaikat, túl vannak több sikeres külföldi turnén is. Ahogy ezt tőlük megszokhattuk, a márciusi hétvégén is egy igazán ütős hardcore/metal műsorra számíthatunk tőlük, amibe - Bon Jovi, Machine Head rajongók figyelem! - időről-időre befigyel egy-egy feldolgozásdal is.

Az első, pécsi helyszínen az I Divine csatlakozik majd a gyilkos duóhoz. A black banda tagjait szintén nem kell már bemutatni, elég csak annyit mondani, hogy egykori Sear Bliss tagok alapították, frontemberük pedig a Tesstimony-ból is jól ismert Tóth Balázs. Bár egy friss formációról van szó, máris túl vannak jó pár külföldi fellépésen, köztük a tavalyi, a Mayhem társaságában töltött Európa-turnén is.

Baján és a budapesti Rocktogonban a csak csajokból álló cover zenekar, a Cherry Bomb igyekszik majd helyrebillenteni a nemek arányát, soraiban Máté Évivel - aki az Angelusból vagy a Buttercupból lehet ismerős -, valamint Mogyoróssy Adrival, Kovács Hédával és Joubert Flórával. Dögös rock’n’roll partijuk során a megapop slágerektől a tökös rockon át a déli metalcore-ig kalandozhatunk. Csak pár név: Anastacia, Audioslave, Backyard Babies, Katy Perry, Monster Magnet, Mötley Crüe, Danko Jones, Maylene and the Sons of Diasaster, The Donnas...

Chain Reaction LIVE - Invasion Tour with Checkpoint Charlie

2011.03.11. péntek - Pécs
Chain Reaction (PL), Checkpoint Charlie, I Divine
Inferno Music Club (volt Toxic)
Király utca 2.

2011.03.12. szombat - Baja
Chain Reaction (PL), Checkpoint Charlie, Cherry Bomb
Armstrong Jazz & Rock Club
Türr István u. 1/a.

2011.03.13. vasárnap (másnap munkaszünet!) – Budapest
Chain Reaction (PL), Checkpoint Charlie, Cherry Bomb
Rocktogon
VI. ker. Mozsár u. 9.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr162720547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum