RockStation

No Second Chance, Embrace Destruction, The Last Charge & Octahed a Dürerben

2011. április 20. - sunthatneversets

Ugyan az utóbbi időben nem sokat hallhattunk a The Last Charge-ról, Budapest beatdown-szeizmográfja most mégis kósza rezgéseket mutat, és ahogy azt már tapasztalataink alapján tudhatjuk, megint robbanás lesz a mozgolódás vége. Ezt pedig azért is vehetjük biztosra, hiszen az idő közben új promóciós irodához került zenekar  két másik, hasonlóképp friss és arcletépő bandát lát vendégül a londoni No Second Chance és az olasz Embrace Destruction személyében.

A Reign of Terror turné képében fővárosunkba érkező párost igen sok hasonlóság köti össze, hiszen mindkét esetben olyan hangzással találkozunk, amelyben a lehető legpuritánabb és legnyersebb formában értelmeződnek újra a kilencvenes évek brutalitásán keresztül megszólaltatott akkordok és csordavokálok. Itt nincs helye körítésnek, díszítésnek vagy közbeékelt témázgatásnak, egyedül az ütem tartása és a közönség soraiban beálló morcos arckifejezés elérése számít célnak, ám ebben mindkét zenekar más eszközöket vonultat fel. Elvégre amíg a No Second Chance igazi ereje abban rejlik, hogy még a legdurvábban megszólaló breakdownokban is képes visszautalni tulajdon New York-i ihletettségére és az ebből származó dühre, addig az Embrace Destruction a hangzást a inkább metal felől ragadja meg, így ott a riffek thrashes természete is kellőképp rányomja bélyegét a beatdown összhatására. Persze nincs turné aktualitás nélkül, így amíg a londoni gárda a Beaterrel közös splitjét mutatja be a publikumnak (amit egyébként a brit hardcore/metalcore színtéren elismert Sam Thredder producelt), addig olasz barátaink egyenesen új lemezüket, a Strikedownnál megjelenő Reign of Terrort kívánják meglebegtetni a zenés, táncos rendezvény kedélyes vendégei számára.

Így talán világossá is vált, hogy igen erősen ajánlott a megjelenés, főként azért, mert rég volt lehetőségünk ennyire becharge-olni, pláne ilyen impozáns felhozatal mellett, ahol hazai frontról még a matekpárti Octahed is tiszteletét teszi.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr652843249

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum