RockStation

Kalapács József az Egymillióan a Rockért élén

2011. május 05. - sunthatneversets

Pontosan egy hete indult útjára az a kezdeményezés a Facebook–on, amely a magyar rock szélesebb körben történő elismeréséért küzd. Ma, aki Magyarországon a rockzenét műveli, legyen az akár kezdő zenész, akár régi motoros, szinte áttörhetetlen akadályokba ütközik. A műfaj nem hogy segítséget nem kap, szinte sehonnan sem, de a kereskedelmi csatornákon futó tehetségkutatók terméséből kinevelt reménységek köré gerjesztett médiakampány még azt a kicsi mozgásteret is elveszi tőlük, ami eddig volt.

A csoporthoz, az elmúlt egy hét alatt több mint 1600 ember csatlakozott, köztük olyan neves művészek, mint Rudán Joe, Zeffer András, Németh Alajos, Závodi János, Gallai Péter és  Takács Tamás.

A csoport megalkotóinak (Boltsek Andrea és Kánya Ferenc) most sikerült egy olyan embert megnyerniük kezdeményezésük élére, aki régóta meghatározó alakja a magyar rockzenének.

Örömmel jelentjük be, hogy az Egymillióan a Rockért mozgalom élén mától Kalapács Józsefet tisztelhetjük!

Kalapács József 1982-ben lett tagja a Pokolgép zenekarnak, mely hamarosan a 80-as évek legmeghatározóbb heavy metal bandája lett Magyarországon. 1990-ig négy stúdióalbum és egy koncertlemez készült közreműködésével. 1990-ben alapítója volt az Omen zenekarnak, majd felbomlásuk után megalapította a Kalapács zenekart, mely jelenleg is az egyik legaktívabban koncertező magyar rockzenekar.

Az énekes eddigi pályája során olyan világnagyságok mellett lépett színpadra Magyarországon, mint például a Deep Purple, a Judas Priest, a Metallica, a Motörhead, az Accept és a Manowar. A szervezők tele vannak tervekkel, amihez továbbra is várják mindenki segítségét, aki tenni akar a magyar rock és metal zenéért!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr772878840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum