RockStation

Top10: amit az idei fesztiválokon látni kell!

2011. június 06. - RaczUr

A csillebérci Metalfest Open Airrel máris beköszöntött a 2011-es fesztiválszezon, de augusztus végéig van még időnk, hogy élvezhessük a vizezett csapolt sörök ízét, a kora reggeli, levegő utáni kapkodásos ébredéseket az ötven fokos, 100%-os páratartalmú sátorból; vagy a jeges zuhanyokat, és a mobil vécék utánozhatatlan illat aromáját. Hogy így nem hangzik egy kéjutazásnak a fesztiválozás? Dehogynem, ha eközben ilyen zenekarok húzzák a talpalávalót! Itt egy tízes lista azokról a zenekarokról, akiket idén egy jó érzésű rokker sem hagyhat ki –ha pénztárcája engedi-.
(A lista nem teljes, az esetleges hiányzókat kommentekben megoszthatjátok velünk.)

10-Rise Againts (Sziget, augusztus 10.)

Volt már nálunk az amerikai poszt-hc, punk brigád, de kevésbé hinném, hogy ez bárkit eltántorítana attól, hogy tiszteletét tegye a Hajógyári szigeten. Ráadásul egy kellemes új lemezzel is most jelentkeztek. Pofátlanul slágeres, és szeretnivaló négynegyedek várnak a kilátogatókra.
 


 

9-Twisted Sister  (Pannonia Fesztivál, június 9.)

A várpalotai Pafe is kedveskedik nekünk egy külföldi fellépővel. Aki elugrik az egyik legbarátibb árfekvésű fesztre, és nem átall i wanna rokkolni a világ legrusnyább pszeudo-transzvesztitájával, annak bizony egy kellemes rock sláger válogatás lesz a jussa.  
 


 

8-Dream Theater (Fehérvári Zenei Napok, augusztus 4.)

A progresszív metál zene alfája, és omegájaként funkcionáló Dream Theater a székesfehérvári Fezen fesztiválon lesz látható-hallható, ahol bebizonyíthatják, hogy nem csak a dobos poszt körüli botrányaik hangosak. Dob mágusok, és Metal Hammer év végi szavazók bánatára: Mike Portnoy nélkül.

 


  

7-Linkin Park (Novarock, június 11.)

Ami az Efottnak Haddaway, a Hegyaljának Scooter, az a tőlünk pár kilométerre megrendezett Nova Rocknak –és ezzel a rokker társadalomnak- a Linkin Park. Szűk tíz év eltelt azóta, hogy mindenkinek a fejébe ültették a In The Endet, a One Step Closert és a Crawlingot (azóta nem rég kiadtak egy bűn rossz albumot, amiről, ha van egy kis önértékelésük egy számot sem játszanak), tehát igazi nosztalgia koncert van kilátásban a sógoroknál, azoknak a rebellis ifjaknak, akik mára érett úriemberek, úri hölgyek lettek.
  


 

6-Skindred (Gyár Feszt, augusztus 18.)

 

A Skindred szinte hazajár a magyar fesztivál szezonra. Tavaly a Szigeten, tavalyelőtt pedig az Azfeszten tették tiszteletüket. Akik ezen koncertek valamelyikén ott voltak, azok tudhatják, hogy a wales-i arcok igazi show-t adnak, úgyhogy aki önfeledt ragga-metálra akar mulatozni augusztus 18.-án, ahelyett, hogy valamelyik településen az István a királyra, és tűzijátékra készülődjön, annak Miskolcon a helye a Gyárfeszten.
 


 

 5-Slayer (Hegyalja Fesztivál, július 15.)

 

Lehet-e csömörünk a Slayertől 2011-ben? Elméletileg igen, hiszen fél éven belül másodjára láthatjuk őket, gyakorlatilag viszont a Slayerből sohasem elég. Az ízletes tokaji borok és a fenséges természeti adottságok mellé egy valódi gurman is valami ilyesmit tanácsol esténk levezetésére, a júniusi forró éjszakákra:
 


 

4-Napalm Death (Rockmaraton, július 6.)

A harmadik ikszét idén betöltő brit, grind/death kvartettet, amely kultikusságában talán még szlájerékre is ráver, a tavaly az Európa kulturális fővárosa cím 33,3%-os büszke tulajdonosa, Pécs látja vendégül. A Rockmaratonon róhatják le tiszteletüket a nemes dara zene követői. Aki erről lemarad, csak a Deicidedal vigasztalódhat Hegyalján!
 


 

3-Mastodon (Hegyalja Fesztivál, július 15.)

 

Akik 2003-ban lecsúsztak a High On Fire elő zenekaraként  a Trafóban koncertező Mastodonról –ez országos szinten cirka 9.999.000 embert jelent-, azok most bepótolhatják ezen hiányosságukat július –én, Tokajban. Titkon abban is reménykedhetnek, hogy Brent Hinds gitáros, hajnalig, a puszta öklével megfelezi a fesztivállátogatók számát.
 


 

2-Deftones (Sziget, augusztus 12.)

 

Jó hat éve már annak, hogy Deftonesék nálunk jártak –akkor még Chi Chenggel, aki továbbra is kómában van-, azóta két atom lemezt kidobtak, meg úgy alapjáraton is: nincs megfelelő érv az ellen, hogy már csak ezért az egy koncertért is ne látogassunk ki augusztus 14.-én a Szigetre. (Ráadásul ezen a napon, még Skinnel elénekelhetjük a Hedonism-ot is)
 


 

1-System Of A Down (Novarock, június 13.)

 

A System -akárcsak a Mastodon (és a Nirvana)- egyetlen eddigi magyarországi koncertje, amolyan urbánus legenda részét képzi. Az akkori fáma szerint pár száz, a Slayerre váró, de nem túl meghatott közönség várta az örmény-libanoni-amerikai alakulatot –persze azóta ez a néző sereg megduplázódott, és aki ott volt, mind a System miatt ment-. Na de már nem 1998-at írunk. Azóta a SOAD megjárta többször is a csúcsot, majd feloszlott, hogy most egy reunion keretében ismét láthassuk őket, igaz szintén a sógoroknál, a Pannonia mezőn, Novarockon.
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr362961542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Nitro. 2011.06.06. 17:46:15

hát, azért a Magyarországon lassan olyan "kuriózumnak" számító zenekar helyett, mint a Slayer, akik fél évente jönnek nyugodtan berkahattátok volna LostProphets-t, akik azért az utóbbi években nem kicsit voltak meghatározói a modern rock életnek.

enba 2011.06.06. 21:56:56

brent hindsszel illegális anyagokat fogyasztottunk a trafóban a konkert után, csakúgy mint a napalm deathes mitch harrisszel. lombardoval is kellett/lehetett volna, de csak a trécselés sikerült, a többi meg úgyis gay :))

enba 2011.06.06. 21:58:42

@.Nitro.: a slayer ezt az évet megelőzően konkrétan 2005-ben volt itt utoljára, és a normális embernek kétévente azért kell egy slayer-buli.

RaczUr 2011.06.07. 12:09:08

@.Nitro.: a Lostprophets-en hezitáltam, de eszembe jutott a Last Train Home című förmedvényük.
A Slayer meg egyelőre kuriózum, akárcsak a Motörhead volt jó tíz éve, azóta csak az nem látta őket, aki nem akarta :D

irasalgor · http://irasalgor.blog.hu/ 2011.06.09. 19:30:31

A FEZEN-en elvileg a Rhapsody Of Fire is fellép, ami szerintem igazán nagy név a mai metal életben : )

RaczUr 2011.06.10. 15:59:32

@irasalgor: Ha arról a -leánykori nevén- Rhapsodyról beszélünk, aki a 2000-es évek elején einstandolta metal hammer felét, akkor a mai jelző kicsit túlzó. Kuriózumnak elmegy, ha valaki bírja a fantasy metált.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum