RockStation

Milyen lesz a Sziget Fesztivál rokker szemmel?

2011. július 31. - sunthatneversets

 

Akár jó is lehet. Ez irányba mutat, hogy pár év után újra van Rock-Metal Nagyszínpad és pár fellépő más színpadokon is hasonló műfajban zúz. A -1-ik és 0-ik naptól most tekintsünk el, hiszen Prince attól nem lesz túl rokk, hogy a promófotói egy részén gitár van a kezében.

Első nap, augusztus 10., szerda

Már a Pop-Rock Nagyszínpad is tartogat kellemes meglepetéseket, hiszen a táncoslábú ír-amerikai Flogging Molly bemelegítésnek tökéletes lehet, csakúgy, mint a pár hónapja lemezzel jelentkező Rise Against punk előadása.

Aki tavaly lemaradt a Suicidal Tendencies West-Balkános koncertjéről, az most megnézheti őket az A38-WAN2 Színpadon 21.50-es kezdéssel.

A Rock-Metal Nagyszínpad közönségét az Omen és a Road kezdi bemelegíteni, azután 19.00 órától a holland Within Temptation jön, akik idén új lemezzel jelentkeztek. Bár a zenekar csinos frontembere nem egy utolsó látvány, valószínűleg az utánuk következő Lemmy vezette Motörhead-re többen lesznek kíváncsiak, még akkor is, ha a mester és zenekara lassan hazajár hozzánk az utóbbi években.

 

Második nap, augusztus 11., csütörtök

A Pop-Rock Nagyszínpad túl sok érdekeset a rokkereknek nem tartogat. A Good Charlotte muzsikáját újból nem véleményeznénk, viszont utánuk az angol Kasabian nyújthat kellemes meglepetést.

Ellenben a Rock-Metal Nagyszínpadon ... Az osztrák 3 Feet Smaller kezd, akikről bevalljuk őszintén eddig még mi sem hallottunk, majd minden magyar hard rocker kedvenc zenekara a Lord lép a deszkákra. A Lord "elvándorlása" után igazi euro-power ünnep veszi kezdetét, hiszen a germán Helloween a tavalyi PECSA-s buli után újból meglátogat minket. Ezt követően a Fesztivál egyik legnagyobb durranása jöhet, bár Judas Priest ügyben manapság óvatosan kell nyilatkozni. Egy biztos (ma még), hogy utoljára lehet látni őket, hiszen (állítólag) nem koncerteznek többet. Apró szépséghibája a dolgoknak, hogy K.K. Downing gitáros belefáradt a dolgokba, helyén egy fiatal gitáros Richie Faulkner próbál szerencsét.

 

Harmadik nap, augusztus 12., péntek

A Pop-Rock Nagyszínpad ezen a napon ad nekünk egy Skunk Anansie-t és a The Prodigy-t. Egyik sem igazán rock, de kellemes koncert lehet mindkettő, ráadásul a Dö Prodidzsájt szeretik nálunk, amennyiben a Szigetet a látogatók nemzetiségének figyelembevételével hazai fesztiválnak nevezhetjük.

Viszont a Rock-Meal Nagyszínpad ad a pofánkba rendesen. A Subscribe itt vélhetően nem akusztikusan tolja, a Depresszió meg jó felvezetés lehet a svéd The Haunted előtt, akik egy nagyon erős, de tőlük szokatlan lemezzel jelentkeztek idén, így nagy talány, hogy koncerten mit nyújtanak. A befordult Deftones koncertje pedig igencsak jó mulatság lehet, pláne, hogy nem sűrűn tolják el idáig a képüket.

 

Negyedik nap, augusztus 13., szombat

A rokker a Pop-Rock Nagyszínpadot akár el is kerülheti ezen a napon, hiszen erős jóindulattal a Thirty Seconds To Mars talán belefér a látókörbe, de ennek a túlságosan hollywoodi produkciónak a részletes elemzésétől most inkább eltekintenénk.

A Rock-Metal Nagyszínpadon megint egy osztrák zenekar nyit, de a The Sorrow-ról legalább tudjuk kicsodák. Az osztrák zenekarok tükrében egyébként kérdésként merül fel, hogy a határ túloldalán rendezett Novarock-on egyetlen magyar banda sem lépett fel idén, úgyhogy jövőre tessék elővenni azt a bizonyos gesztusértéket. Sógorék után a Vörös András vezette Superbutt jön, akik talán új dalt is előkapnak, hiszen ősszel jön új lemezük. Utánuk a szintén hazai, de inkább német vizeken evező Ektomorf koncertezik Farkas Zolival az élen. Az este headliner-e a wales-i Lostprophets lesz, akik megasikeresek, de régen jobb zenét játszottak. Szerintünk.

 

Ötödik nap, augusztus 14., vasárnap

Miután erre a napra a résztvevők 90 %-a leamortizálta magát, így a pop-Rock Nagyszínpadon a Gogol Bordello verhet lelket a fesztiválozókba. Aki a Rock-Metal Nagyszínpadon szocializálódott az elmúlt négy napban, annak  a Nevergreen fájdalmas doomjától lehet, hogy még jobban fájni fog. A soproni Dalriada folk-metálja felrázhatja az érdeklődőket, míg a finn Sonata Arctica lehet, hogy már magyarul konferálja fel dalait, annyiszor jöttek hozzánk az utóbbi években. Az estét, illetve ezen a színpadon magát a Szigetet a Tankcsapda zárja.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr603111625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enba 2011.07.31. 12:41:22

a skunk anansie mióta 'nem igazán rock'? ne fárassz már légyszi.

www.youtube.com/watch?v=fWS4yiafjYE

2011.07.31. 21:34:56

az első képen a bácsi tényleg egy botom viszi a batyuját? És hogy mosakszik a sűrű karszalagos jobb alkarján?
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum