RockStation

Október végén jelenik meg a Metallica és Lou Reed közös közös lemeze

2011. augusztus 20. - sunthatneversets

Európában október 31-én jelenik meg a Metallica és Lou Reed közös albuma. A bejelentés tegnap lett hivatalos, miután azt a kollaboráció alkalmából indított weboldalon tették közzé.

A meglepő együttműködés júniusban szivárgott ki. Az egykori Velvet Underground frontember,  Lou Reed a Frank Wedekind művein alapuló, jelenleg Berlinben futó Lulu című darabhoz írta a dalokat, amelyeket aztán Metallicaval közösen komponált meg. A lemez külsőjéért a legendás Anton Corbijn felelt, aki a Metallicaval már korábban is dolgozott együtt.

Apró szépséghibája a dolgoknak, hogy az egyelőre cím nélküli albumnak még nincs kiadója, hiszen Lou Reed-nek egyáltalán nincs lemeztársasági szerződése, míg a Metallica a Death Magnetic kiadása után nem hosszabbította meg lejáró kontraktusát a Warner Bros. Music-nál. Attól minden esetre nem tartunk, hogy a közös produkcióra nem találnak kiadót.

Update: A lemez a Lulu címet kapta.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr963166271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum