RockStation

Faltól falig hardcore-metál az újév első napján a Dürerben

2011. december 15. - sunthatneversets

Nem is indulhatna jobban az év, mint egy olyan mosh-pozitív eseménnyel, ahol a metalos hardcore szerelmesei maradéktalan örömmel vethetik bele magukat abba a faltól falig terjedő mozgásba, amit napjaink színterének három kiemelkedő alakja, a Harm’s Way, a Dead End Path és a Brutality Will Prevail fog garantálni a hazai színtér leginkább prominens képviselője, a The Last Charge mellett.



Márpedig ha tartunk egy figyelmes seregszemlét, mind tudhatjuk, hogy az egyes zenekarok különböző módon nyúlnak tulajdon műfaji alapjaikhoz, hiszen amíg a Harm’s Way úgy hozta vissza napjaink hardcore-színterébe a félelmet, hogy erőteljes crust és sludge-elemekkel is operál, addig a Dead End Path a schuldineri hagyatékot honosította meg a New Yorki hangzásban, míg a Brutality Will Prevailnél a jelenlegi zenekarok közül egy sem érzi jobban a groove-ok fontosságát. Ennek tükrében pedig két dolog kapcsolja össze a bandákat: az egyik a straight edge-életvitel, a másik pedig a kérlelhetetlen brutalitás.

Ugyanis amíg a Harm’s Waynél a frontember Hammers morózus kiállása fogja rettegésben tartani az első sorok táncolni vágyóit, addig a Dead End Pathnél a fifikás riffek és az okosan elhelyezett váltások biztosítanak majd kellő alapot a mozgáshoz, amíg a Brutality Will Prevail mélyre hangolt, fortyogó és komótosan építkező zöngéi épp annyi gonoszságot fognak sugározni magukból, amennyi az este hangvételéhez dukál. Elvégre itt van három olyan zenekar, akik esetében nem is olyan könnyen dönthető el, hogy a hardcore és a metal találkozásánál melyik térfélen is vannak – épp ez biztosítja tulajdon karakterüket és alázatos hagyománytiszteletüket. Utóbbitól a The Last Charge-ot sem kell félteni, hiszen a srácok új dalaikban is érzékeltetni fogják, miért egyeduralkodói ők a hazai beatdownnak. Így ha kíváncsi vagy arra, hogy hány ember kell ahhoz, hogy napjaink hardcore-színterének legfontosabb brutalizátorai hallatán kidőljön a kisterem oldala, mindenképp a Dürerben kell megünnepelned az újév első napját.

HARMS WAY (USA), DEAD END PATH (USA), BRUTALITY WILL PREVAIL (UK)
2012. január 1., Budapest @ Dürer Kert, 19:00
HARM’S WAY (USA), DEAD END PATH (USA), BRUTALITY WILL PREVAIL (UK), The Last Charge (H)
Jegyárak: 2.000 Ft (elővételben) / 2.500 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel: Westend Speed, Dürer Kert, Underground Store

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr213463643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum