Szombat 13, a „depi-nap”: Nagyudvarnoki Rockfeszt, 3. nap, 2011. augusztus 13.

2011. augusztus 21. - viliricsi

Kár volt a sátor alá annyi italt betárazni, mert reggel (?) felébredvén kiderült: a büfé(k) éjjel-nappal üzemel(nek). Külön öröm volt számomra, hogy előző rockfesztes dolgozatomban említett helybeli rock-énekes barátom, Hervay Laci is beállt a pult mögé, alkalmat adva néhány humoros (vagy annak vélt) beszólásra.

Fürdés és másfajta regenerálódás után ismét fejest ugorhattunk a zenei programok tengerében. Az első cseppet a környékbeli No Comment jelentette. Gyors felfogásomnak köszönhetően hamar eszembe jutott, hogy egy ízben már láttam őket, mikor is Dark Side név alatt tolták feldolgozásokból álló programjukat. Nem tudom, mennyire szerencsés ez a névcsere, tekintetbe véve azt, hogy már létezik (vagy létezett) ilyen nevű zenekar (Brrr...Bródy János kísérőzenekaraként léptek fel valamikor). Ez persze nem zavart minket élvezetünkben, ami a remekül összeállított programot illette: volt itt kérem szépen Vertigo (U2-tól), vagy két Red Hot Chili szám, aztán Bob Dylan Knockin’ on a Heaven’s Doorja a G’N’R modorában, sőt egy Ákos feldogozás is, az Indián-tánc. Meg még ami most nem jut eszembe. A ritmus-gityós-énekes srác Holló Színházba illő „fapofás” humora kellemesen illeszkedett mindebbe. Például, hogy az összes dalt a zenekar saját szerzeményeként konferálta fel.

Tovább

Csak színesen: Slytract - Existing Unreal

Végre megkaparintottam a várva várt új Slytract lemezt. Vártam már, hiszen az előző Explanation: Unknown nagyon bejött. Igazi modern death/trash anyag volt, ráadásul már akkor megfogott a zenekart körülvevő igényesség. Kíváncsian vártam milyen lesz az új cumó, mert a beharangozott változtatások nekem tetszetősnek hangzottak. Gyorsan szaladjunk végig az ezúttal is E.U. monogramú, frappáns oximoronnal elkeresztelt lemez nótáin. Előre jelzem, nekem összességben nagyon tetszik az új anyag!

Tovább

Október végén jelenik meg a Metallica és Lou Reed közös közös lemeze

Európában október 31-én jelenik meg a Metallica és Lou Reed közös albuma. A bejelentés tegnap lett hivatalos, miután azt a kollaboráció alkalmából indított weboldalon tették közzé.

A meglepő együttműködés júniusban szivárgott ki. Az egykori Velvet Underground frontember,  Lou Reed a Frank Wedekind művein alapuló, jelenleg Berlinben futó Lulu című darabhoz írta a dalokat, amelyeket aztán Metallicaval közösen komponált meg. A lemez külsőjéért a legendás Anton Corbijn felelt, aki a Metallicaval már korábban is dolgozott együtt.

Apró szépséghibája a dolgoknak, hogy az egyelőre cím nélküli albumnak még nincs kiadója, hiszen Lou Reed-nek egyáltalán nincs lemeztársasági szerződése, míg a Metallica a Death Magnetic kiadása után nem hosszabbította meg lejáró kontraktusát a Warner Bros. Music-nál. Attól minden esetre nem tartunk, hogy a közös produkcióra nem találnak kiadót.

Update: A lemez a Lulu címet kapta.

Megalkuvás nélkül - Earth Crisis: Neutralize The Threat (2011)

Mára a hardcore és a metalcore tucatáru lett a rockzenei piacon. Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy kialakulásakor a zene és az üvöltés mellett legalább annyira fontos volt az üzenet és az életérzés, amit közvetített. Szerencsére itt van nekünk az Earth Crisis, ami emlékeztet minket a gyökerekre. Ugyanazt a megalkuvás nélküli trashmetál és NYHC gyökereken alapuló társadalomkritikát hallhatjuk tőlük a kezdetek óta. Az 1991-ben alapított banda a 2009-es visszatérő lemeze után idén júliusban új albummal jelentkezett.

Tovább

Kettőnégy @ nova rock 2011 (Korn + Cavalera Conspiracy)

Nem túl aktuális módon, de azért bemutatjuk nektek a 2011-es Nova Rock-ot, ahol szokás szerint nem lehetett forgatni a fesztivál területén, kizárólag interjúk készítésére volt lehetőség. Munky a Korn-ból és az egész Cavalera Conspiracy boldogan válaszolt kérdéseinkre, még azt is megtudhatjátok, hogy Max Cavalera szipuzott-e fiatalsága derekán. Szentpéteri Zsolt pedig mindezt egy kamera segítségével rögzítette a maga amatőr módján! Köszönjük neki!

Video,Blog

Nagyot szólt a Pokolgép (is) a nagyudvarnoki Rockfeszten! @ Rockfeszt, 1. és 2. nap, Nagyudvarnok (Dunaszerdahely) 2011. augusztus 12.

Egy csúnya kis panel-mondattal indítok: immár hatodik alkalommal került sor a felvidéki Nagyudvarnok községben a környéki és az „anyaországi” metal-zenekarok seregszemléjére, a Rockfestre...de tulajdonképpen miről is van szó?

Tovább

Egyszerűen electro rock - interjú a Dharma zenekarral


Nagy volt a csend mostanában a keleties témákat elektró-rockba szövő Dharma körül, de mivel nagyon várjuk az új albumot, megkérdeztük a zenekart a naprakész hírekről és még sok minden másról is.

Rockstation (Scorn) - Mi újság a zenekar háza táján? A legutolsó hírek szerint ez év elején terveztetek stúdióba vonulni, hogy felvegyétek az új nagylemezt. Mikor várható a megjelenés?

Gergő - A banda megalakulása óta az előző pár évben nagyon sok klub koncertet játszottunk, különösen Budapesten. Lényegében ami jött, azt mind elvállaltuk. Ezért is lehet furcsa, hogy az idei év másképp alakult, csak elvétve voltak fellépéseink. Fújtunk egy kicsit, mindenki kipihente magát :)
Ősszel újult erővel tudunk belevágni a dolgokba. A nagylemez anyaga gyakorlatilag teljesen kész, reméljük, hogy még idén fel tudjuk venni, a megjelenés reményeink szerint idei év vége felé realizálódik is.

Tovább

Gonoszság, mint erény: The Black Dahlia Murder-Ritual

 A Trevor Strand vezette michigani kvintett ötödik, Ritual-ra keresztelt nagylemeze egy kicsit merészebb vizekre evezve mutat túl a csapat eddigi, majdhogynem kifogástalan munkásságán úgy, hogy az előző dalcsokrok minden erényét bolondítja meg egy valljuk be már szükségessé vált vérfrissítéssel. Ennek tudatában ne ijedjünk meg, ha kezdetben a ránknehezedő átláthatatlanság és töménység akarná kedvünket szegni a lemez ízlelgetésétől. A Ritual megfontoltan, szép apránként bontogatja ragyogó szárnyait, hogy a kimunkált és átgondolt végeredményben még jó sokáig gyönyörködhessünk. 

Tovább

Daldömping: Confession, Trapped Under Ice, Maylene and the Sons of Disaster és Stray From The Path.

 I.

A Resist Records gondozásában szeptember 23-án jelenik meg a Confession legújabb lemeze, The Long Way Home címmel, melyről az Asthma Attack című dalt már meg is lehet hallgatni, a csapat Facebook profilján

Tovább

Misfits: új lemez októberben!

 A Misfits visszatér. A Misfits Records gondozásában október 4-én lát majd napvilágot a horror punk ikonok hetedik stúdiólemeze, The Devil's Rain címmel. A lemez felett Ed Stasium (Ramones, Misfits-Famous Monsters.) bábáskodik majd, a felállás pedig a következő lesz: Jerry Only: ének, bőgő; Dez Cadena: gitár, Eric "Chupacabra" Arce: dob. 

A Misfits legutóbbi nagylemeze 2003-ban, legutolsó hanganyaga pedig 2009-ben egy single formájában jelent meg. Előbbi Project 1950 címmel, míg a két számos kislemezt Land Of The Dead-re keresztelték. 

A lemezről természetesen a mi tolmácsolásunkban is olvashattok majd!

A hónap végén jön a Shadowside új lemeze

A tavalyi W.A.S.P. koncerten nálunk is megfordult brazil Shadowside új albuma augusztus 30-án jelenik meg Inner Monster Out címmel az SHP Records gondozásában.

Az albumra a következő tételek kerültek:

1. Gag Order, 2. Angel with Horns, 3. Habitchual, 4. In the Name of Love, 5. Inner Monster Out - featuring Björn "Speed" Strid (Soilwork), Mikael Stanne (Dark Tranquillity) e Niklas Isfeldt (Dream Evil), 6. I'm Your Mind, 7. My Disrupted Reality, 8. A Smile Upon Death, 9. Whatever Our Fortune, 10. A.D.D., 11. Waste of Life

Corelosa & Twister koncert a révkomáromi Rock Club 25-ben

A sikeres  lemezbemutató koncert után lassan, de biztosan alakul a Twister zenekar  őszi turnéja. Az első állomás szeptember 2-án a révkomáromi Rock Club 25-ben  lesz, ahol már felléptek  korábban a P. Box vendégeként. Így már ismerősként térnek vissza, ahol a Corelosa zenekar látja majd őket vendégül.
A Twistert nem kell mutatni, hiszen első lemezük, Az Ördög lánya, megjelenése  után tucatnyi új rajongóra tettek szert az ország szinte minden pontjáról. A Corelosa zenekar 2009 óta aktív és idén elkészítették első demójukat, mely a honlapjukról letölthető. Ők is visszatérő vendégek a klubba, így mindenféleképpen egy jó hangulatú bulira számíthat az, aki szeptember első péntekén a révkomáromi Rock Club 25-öt választja bulihelyszínnek.

2011. 09.02.
Rock Club 25, Révkomárom
Corelosa & Twister koncert
Belépő: 1 Euro
Kapunyitás: 21 óra

Till We Drop - Külföldi lemezszerződés és Európa-turné

Büszkén jelenthetjük be, hogy a budapesti Till We Drop, követve szegedi barátaikat, a Southern Oracle-t, szintén a müncheni LET IT BURN RECORDS kötelékében folytatja pályafutását.

A Let It Burnnel kapcsolatban Orbán Ferenc gitáros a következőket mondta: “Amióta zenélünk, egy ilyen lehetőségre vártunk, hogy megmutathassuk magunkat a világnak. Ez a lemezszerződés új dimenziókat nyithat meg és mérföldkő a zenekar életében. Örülünk, hogy Chris a Let It Burn Recordstól bizalmat szavazott nekünk és mindenképpen szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel!”

A LET IT BURN RECORDS hivatalos közleménye: “Örömmel jelenthetjük be, hogy a Southern Oracle után egy újabb magyar zenekar csatlakozott kiadónkhoz a Till We Drop személyében. Különös lehet, hogy hirtelenjében két magyar zenekart is szerződtettünk, azonban a Till We Drop zenéjét hallva, azonnal észrevehető a zenekarban rejlő potenciál és hogy mennyire jók! Nem sok minőségi válasz érkezett Európából az amerikai ‘Pop-Mosh’ jelenségre, így a Till We Drop minden bizonnyal egy olyan zenekar, amelyet a rajongók már jó ideje vártak”

Tovább

Klipözön: Red Hot Chili Peppers, Deftones, Mastodon és Bloody Roots videók

Az elmúlt órákban annyi új klip látott napvilágot, hogy egyenként nem posztoljuk őket. Lesz itt rossz RHCP dalra készített tetőn ugrálós klip. Jó Deftones dalra készített koncertklip. Még nem döntöttük el milyen dalra készített eléggé takarékos Mastodon videó, és hogy a hazai pálya se maradjon ki, egy szintén takarékos klip horzsoló thrash-re a Bloody Roots tolmácsolásában.

 

 

 

 

 

 

.......

 

 

Végre Budapesten a Fields Of The Nephilim

A januárban történt West Balkán tragédia miatt elmaradt a Fields Of The Nephilm koncertje. Ami késik azonban nem múlik, hiszen a NegativeArt szervezésében október 14-én mégis Budapestre látogat a legendás csapat és a Club 202-ben ad koncertet a The Last Days of Jesus társaságában.

A Fields Of The Nephilimet a rock noir és a goth stílus kalózhajójává sötét atmoszférájú zenéje, és a frontember, Carl McCoy misztikus dalszövegei tették. McCoy érinti például a sumér vallás témakörét, vagy olyan, írók tollából született mítoszokat, mint a Cthulhu-mítosz. A titkos tudományokra, babonákra és vallásokra való utalások rendszeresek és hátborzongatóak a Nephilim dalaiban. A „por és halál” zenészei pedig életre is keltik McCoy képeit.


A hőskorszak (Dawnrazor, The Nephilim, Elizium) 1991-ig tartott, miután egy hétéves szünet következett. 1998 után kikeltek a sírból, de 2002-re az eredeti felállásból már csak a nehéz természetű McCoy maradt meg, miközben olyan zenészek fordultak meg a mesterlövészek soraiban, mint Gizz Butt, aki a kilencvenes években a Prodigy élő fellépésein gitározott. A legenda szerint McCoy rendszeres bennlakója a bolondok házának, mindenesetre az biztos, hogy hősünk nehezen tesz különbséget valóság és képzelet között, valószínűleg nem is akar – és milyen igaza van.

A Negative Art bemutatja:
FIELDS OF THE NEPHILIM (UK)
speciális vendég: THE LAST DAYS OF JESUS (SK)
2011. október 14. péntek 19:30
Budapest, Club 202 (Fehérvári út 202.)
Jegyár: augusztus 20-ig 6.000 Ft, augusztus 21-től szeptember 30-ig 6.900 Ft, október 1-től 7.900 Ft (a Ticketportal és a TEX hálózatában végig 7.900 Ft)
Jegyelővétel: http://www.rnrticket.hu/nephilim

Elmarad a Forbidden budapesti koncertje

Ezúttal nem csak mi járunk rosszul, hanem egész Európa is, hiszen Mark Hernandez dobos nem részletezett családi problémái miatt sajnos elmarad a Forbidden, a Communic és a Demonica teljes európai turnéja, így természetesen a szeptember 4-én a Club 202-be  tervezett budapesti koncert is.

Mivel Hernandez nemcsak a Forbidden, hanem a Demonica dobosa is, így a bandák nem tudták megoldani a pótlást, és lemondták a turnét. A menedzsment azt ígéri pótlás lesz, de időpont az még nincs. A már megvásárolt jegyek a vásárlás helyén 2011. szeptember 16-ig visszaválthatók.

Mégsem alakul újjá a Black Sabbath?

Na, a tegnapi öröm sem tartott túl sokáig. A Black Sabbath gitárosa, Tony Iommi közleményt adott ki a csapat eredeti felállásának újjáalakulásáról szóló hírek kapcsán.

Szomorú vagyok, hogy egy birminghami újságíró, akiben megbíztam egy júniusi beszélgetésünket úgy állíotta be, mintha éppen tegnap beszéltünk volna egy reunionról. Júniusban éppen csak gondolkodtunk annak kapcsán, hogy mindannyiunktól folyton azt kérdezik, hogy 'Újra össze fogtok jönni?' Az Internetnek köszönhetően tegnap az egész újjáalakulás már úgy járta be a világot, mintha valamifajta hivatalos állásfoglalás lenne a részemről, ami abszurditás.  Remélem, kiélvezte az újságíró a dicső pillanatokat, az én káromra többet ilyenben nem lesz része. Régi cimboráimnak, Ozzynak, Geezernek és Billnek csak annyit tudok mondani, hogy sajnálom a történteket, meggondoltabbnak kellett volna lennem."

No comment.

Eredeti felállásában újjáalakul a Black Sabbath

Valószínűleg az év egyik fontos bejelentésére került sor ma. A pletykákat eloszlatva ugyanis ma hivatalosan is bejelentésre került, hogy a Black Sabbath eredeti felállása újra együtt dolgozik. Mindezt Tony Iommi gitáros is megerősítette a Birmingham Mail.net-nek.

Ozzy és Iommi állítólag már júniusban nekilátott új dalokat írni egy jövőre megjelenő új Black Sabbath albumhoz. Az eddig megírt dalokat igazán jónak minősítette a gitáros és mint elmondta inkább a korai Black Sabbath dalaira hasonlítanak.

Hogy a kicsit pénzszagú újjáalakulást Bill Ward dobos hogy bírja az még kérdéses, hiszen korábban szívrohama is volt és pár hónapja meg is műtötték.

ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum