RockStation

Szeptemberi megjelenések

2011. augusztus 28. - sunthatneversets

Na kérem szépen a szeptemberrel belelépünk az őszbe és ez a hónap bőségesen kárpótolni fog mindenkit a nyári sanyarúságért. Annyi nagy banda, előadó lemeze jelenik meg a jövő hónapban, hogy felsorolni is nehéz. Dream Theater, Alice Cooper, Primus, Bush, Anthrax, Opeth, Biohazard, Mastodon, Machine Head többek között. Szép névsor? Az. A jó hír nektek, hogy mindegyikről írunk, sőt még ezen felül is, úgyhogy látogassátok sűrűn az oldalt. Akik kimaradtak a listából azokat lehet kommentelni, vagy az rsszerk@rockstation.hu e-mail címen felhívni rá a figyelmünket, pótolni fogjuk. Metálos szeptembert mindenkinek! 

Tovább

Metál koton, metál sör

Egy rockzenekartól a lemezen kívül (ugye ebből most már egyre kevesebbet) talán csak pólót, bögrét, kendőt  lehet a merch pultnál vásárolni.

Évekkel ezelőtt a KISS kezdte el más felfogásban újragondolni a zenekari termékek fogalmát. Volt Kiss koporsó, KISS gumi-óvszer rajta Gene Simmons nyelvével, de még a Hello Kitty-s ajándéktárgyakra is rávetődött a KISS.

A héten több zenekar is beállt a sorba. A Slayer internetes merch boltjában szintén lehet kotont kapni "when you're going South Of Heaven" szlogennel. De divat a saját sör is. Az Amon Amarth-nak és Clutch-nak egy amerikai sörgyár biztosítja ezeket.

   

A Deathstars játszik a Rammstein előtt

Tegnap késő este ez az üzenet jelent meg a Deathstars facebook oldalán: We are proud to announce that we'll support RAMMSTEIN on their 2011 leg "Made in Germany 1995-2011" tour! We are ready to spread the raw power of darkness across Europe! 

Ezek szerint tehát svéd indusztriál/gothic csapat kíséri a Rammsteint ősszel Európában, így a november 10-én esedékes budapesti koncerten is.

A nap képe: V alakban repülő stagediver

A rockkoncertek látogatói között akadnak szép számmal, akik a stagediving nevű extrém sportot űzik. A képen látható versenyző a tökéletes V alakban kivitelezett repülésért tőlünk a maximális pontszámot kapja. Plusz ponttal értékeljük, hogy ugrás közben még a fényképező gépbe is sikerült belenézni :-) A képet a Boysetsfire budapesti koncertjén lőttük.

Fotó: Réti Zsolt

ZZ Top tribute lemez világsztárokkal

A ZZ Top 40 éves pályafutásának tiszteletére október 11-én egy 11 számos tribute lemez jelenik meg A Tribute From Friends címmel. A lemezen világsztárok prezentálnak egy-egy ZZ Top klasszikust.

A lemezre a következő dalok kerülnek:

01. THE M.O.B. (Mick Fleetwood, Steven Tyler, Jonny Lang & John McVie) - "Sharp Dressed Man"
02. FILTER - "Gimme All Your Lovin'"
03. GRACE POTTER & THE NOCTURNALS - "Tush"
04. NICKELBACK - "Legs"
05. WOLFMOTHER - "Cheap Sunglasses"
06. DUFF MCKAGAN'S LOADED - "Got Me Under Pressure"
07. COHEED & CAMBRIA - "Beer Drinkers And Hell Raisers"
08. MASTODON - "Just Got Paid"
09. WYCLEF JEAN - "Rough Boy"
10. DAUGHTRY - "Waitin' For The Bus / Jesus Just Left Chicago"
11. JAMEY JOHNSON - "La Grange“ 

Deftones mellett szabadon: †††- EP és Sol Invecto Initium- EP

A 2011 sztahanovista zenekara kitüntetés nálam mindenképp a Deftonesé. Kidobtak ugye egy feldolgozásalbum válogatást, állítólag folyamatban van az Eros című nagylemezük felvétele, ráadásul idén végre újra tiszteletüket tették nálunk, ami annak tükrében nem túl meglepő, hogy izomból turnézgattak is. Már ez is megsüvegelendő, de ha még azt is ide vesszük, hogy a zenekarból Chino Moreno, és Stephen Carpenter is életre hívott egy-egy projekt bandát, akkor még inkább csettint az ember fia elismerően. Most a két zenekar bemutatkozó EP-jét ömlesztve mutatjuk be.

Tovább

Rockélet II. Születésnapi Party

A születésnap menő dolog. Megünnepelni még menőbb. Ha te is így gondolod, akkor várunk augusztus 27-én a Rockélet II. Születésnapi Party-ján a Dürerbe. Te sem szednél a te ünnepeden belépőt, így mi sem tesszük. Viszont cserébe garantáljuk, hogy jól fogod érezni magad. Olyan zenekarokkal, mint a Leander, a Cadaveres vagy a Gorilla nem is lehetne másképp igaz? Sőt, kora délután hangszerbemutató és közönségtalálkozó lesz a kertben, olyan világszintű zenészekkel, mint Kállai János (K3) vagy Vörös Attila (Nevermore, Leander). Egy szó, mint száz, gyere el és megiszunk valamit!   

TOP 10 Rammstein videó

November 10-én újra Rammstein koncert lesz az Arénában, hiszen a piromán német csapat éppen Made In Germany 1995-2011 elnevezésű turnéjával ér Budapestre. Ebből az alkalomból összeszedtük a csapat 10 legjobb videóját. Nehéz dolgunk volt!

10. Du Hast

A videoklipet, amelyben erős utalások vannak Tarantino Kutyaszorítóban című filmjére, Berlin-Brandenburgban forgatták Philipp Stölzl rendezésével. Később a dal a Mátrix című film betétdala lett.

Tovább

In Flames a Club 202-ben

Két év után ismét Budapesten lép fel a göteborgi dallamos death metal színterének legismertebb és legnépszerűbb előadója, az In Flames, akik legutóbbi hazai koncertjük óta több változáson mentek keresztül, mint az elmúlt tíz évben összesen. Előbb az alapító Jesper Strömblad gitáros kiválása vált biztossá, aki alkoholproblémái miatt nem tudott már teljes emberként jelen lenni a zenekarban, majd egy kiadóváltás következett, így a Century Media gondozásában megjelent tizedik In Flames-nagylemezen azt a Niclas Engelint (Gardenian, Engel) hallhatjuk pengetni, aki már a Whoracle idején is besegített a bandában, sőt, Andersszel közösen vitték a Passenger nevű egylemezes projektet is nyolc évvel ezelőtt.

Tovább

Enter Shikari az A38-on

Ahogy már az idei koncertszezon is szolgált olyan úttörő eseményekkel, amelyek révén napjaink legnépszerűbb fiatal zenekarai állhattak hazai színpadra (Bring Me The Horizon, Born Of Osiris, The Ghost Inside, For Today), úgy friss hangzások terén az őszi nyitányt az Enter Shikari első hazai klubkoncertje biztosítja majd a teljes pörgés jegyében.

Tovább

DVD-vel emlékeznek Gary Moore-ra

Szeptember 20-án Live At Montreux 2010 címmel egy Dvd lát napvilágot, amely az idén február 6-án tragikus hirtelenséggel elhunyt Gary Moore-nak állít emléket. 

A koncerten a következő dalok hallhatóak:

01. Over The Hills And Far Away
02. Thunder Rising
03. Military Man
04. Days Of Heroes
05. Where Are You Now?
06. So Far Away / Empty Rooms
07. Oh Wild One
08. Blood Of Emeralds
09. Out In The Fields
10. Still Got The Blues
11. Walking By Myself
12. Johnny Boy
13. Parisienne Walkways

Bonus - Live At Montreux 1997:

14. One Good Reason
15. Oh Pretty Woman
16. Still Got The Blues
17. Walking By Myself

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum