RockStation

Októberi megjelenések

2011. szeptember 25. - sunthatneversets

Bőséges, ám húzónevekben talán nem annyira erős terméssel jön majd az október a lemezmegjelenések terén. A legnagyobb érdeklődésre várhatóan Lou Reed és a Metallica Lulu című lemeze számíthat, de valószínűleg sokan várják a Báthory Zoli vezette Five Finger Death Punch harmadik lemezét is. Az Iced Earth új énekessel tér vissza és a nagy visszatérők közé tartozik a Will Heaven is. Valószínűleg a kékkel kiemelteken kívül is jelentkezünk majd lemezkritikákkal, de ezeket vehetitek szinte biztosra. Ha valamit, valakit kihagytunk a listából kommentben írjátok meg, vagy jelezzétek az rsszerk@rockstation.hu e-mail címen.

Tovább

Új Clutch dal a sör-partyn

A múltkor már megírtuk, hogy a New Belgium sörvállalat jóvoltából a Clutch saját sörhöz jutott. Nos annak rendje és módja szerint azt egy hivatalos partyval is sikerült megünnepelni a washingtoni Red Palace-ban. Ami talán a legérdekesebb, hogy új dalt is játszott a csapat, amely a setlistben Newt címmel szerepelt és jó minőségben meg is tudjuk mutatni.

A hölgy először- Keith Caputo, Grand Mexican Warlock, Apey And The Pea @ Dürer kert 2011.09.22

 
Keith Caputo a szólózenekarával 2009 óta minden évben tiszteletét teszi nálunk, ami megsüvegelendő megmozdulás tőle. A mostani koncertje talán annyiban mégis exkluzívnak volt mondható, hogy a jelenlevők kicsit kétségek közt vergődtek, hogy akkor most Keith Caputo-t, vagy Mina Caputo-t látják. Mindenesetre ez csak amolyan mellék infó, amin csámcsogni lehet, merthogy a zenei kvalitásai mit sem változtak.
Tovább

Napi elborult elme: The Devin Townsend Project és Opeth videók

A kanadai zenei zseniről Devin Townsendről már eddig is tudtuk, hogy ezerszínű zenész. The Devin Townsend Project nevű zenekara nemrég két lemezzel is jelentkezett Ghost és Deconstruction címmel. Ez utóbbiról a Juular című meglehetősen borult tételre - melyben az Emperor frontembere Ihsahn is vendégszerepel - készült meglehetősen borult videó.

 

A svéd Opeth is elég nehéz lemezzel jelentkezett a napokban Heritage címmel. Erről a The Devil's Orchard című tételre készült klip, melyet Phil Mucci fotográfus rendezésében.Nos ez sem kevésbé borultabb videó az előzőnel.

 

Opeth - "The Devil's Orchard" from Phil Mucci on Vimeo.

 

Vasárnap In Flames

A svéd melodikus death metál zászlóshajója az In Flames júniusban adta ki Sounds Of The Playground Fading című új nagylemezét. A lemez az Egyesült Államokban és a német nyelvterületeken is óriási sikert aratott. Az együttes már minden valamirevaló Európai Fesztivált megjárt a nyáron, ősszel pedig Európa turnéra indultak, melynek keretében vasárnap a Club 202-be érkeznek.

Tovább

A Skalar Music Hungary bemutatja: Never Say Die!

Ha van olyan esemény, ami már a koncert másnapján legendává vált, akkor a három évvel ezelőtti Never Say Die-klubbuli az A38-on mindenképp ezt a kategóriát erősíti. Ugyanis a rendre ősszel induló koncertsorozat amellett, hogy mindig naprakészen a kurrens nagyágyúkból válogat a metalcore és a deathcore szerelmeseinek legnagyobb örömére, arra is kiváló lehetőséget biztosít, hogy összehozhassa ezt a roppant mozgékony és szerteágazó közösséget. Erre pedig – belegondolva abba, hogy saját színterünk megkezdte nemzetközi szárnybontogatását – most is hatalmas szükség van, így örömmel jelenthetjük be, hogy októberben ismét felidézhetjük a hajón átélt katarzist, természetesen olyan bandákkal, akik nélkül manapság már a breakdownok sem lennének ugyanolyanok.

Tovább

X. Metallica-est

Az idén 30 éves zenekar tiszteletére 3-órás BEST OF műsor a legnagyobb klasszikusokkal!
Fellépők: VERTIGO,  SCARY GUYZ vendég: RAMMLIED {Rammstein tribute}

2011. szeptember 30. Debrecen, Unplugged Club 19h
X. Metallica-est
Vertigo
Scary Guyz
Rammlied {Rammstein Tribute}
Belépő elővételben: 900Ft. A Rock-Ness hanglemezboltban, a helyszínen: 1100Ft.
Info: www.debrock.hu

A buli gyilkos: Opeth - Heritage

Az Opeth-tel való ismeretségem – azonfelül, hogy elég sok borult arcon láttam addig a zenekari pólójukat- 2006 szilveszterére tehető, amikor is hajnal három tájékán egyik haverom betolta a lejátszóba valamelyik albumukat. Party gyilkos megmozdulás volt! Valaki meg is jegyezte, hogy minden buliban eljön az a pillanat, amikor egy zeneőrült átveszi az irányítást, és önkéntes missziójával úgy gondolja, hogy felveszi a kultúr diktátor szerepet. 

Tovább

Alter Bridge - Speciális kiadásban is megjelenik a III című lemez

III címmel még múlt évben jelent meg az Alter Bridge lemeze, azonban a banda október 17-én egy speciális kiadásban is megjelenteti azt III.5 címmel. Az album 3 új számot (Zero, Home és Never Born To Follow) tartalmaz, valamint egy 60 perces dvd-t One By One címmel, amely a banda történetét dolgozza fel.

Premonition 13 - Ingyenes koncert Budapesten!

Az idén 49 éves Wino hírből sem ismeri a pihenést, ugyanis a The Obsessed, a Saint Vitus, valamint a tavaly nálunk járt Shrinebuilder oszlopos tagja épp annak köszönheti rajongóinak lankadatlan figyelmét, hogy mindig kapható egy kis örömzenélésre. Márpedig ez esetben biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény minőségi és hibátlan doommá fog kikerekedni, és nincs ez másként a december 8-án Budapestre érkező Premonition 13 esetében sem, amit a Skalar Music Hungary és a Dürer Kert idei sorozatának jóvoltából (amit a Cataract, a The Black Dahlia Murder, valamint Keith Caputo neve fémjelzett a 2011-es eseménynaptárban) ingyen nézhet meg minden érdeklődő.

Tovább

Adept és More Than A Thousand a Dürerben

A modern metalcore és emocore keverékének szerelmesei idén sem szenvedtek hiányt jó koncertekben, főképp, ha a színtér európai képviselőiről van szó, hiszen májusban a Caliban és a For Today vendégeként jött a Dürerbe a svéd Adept, míg a portugál More Than A Thousand egyenesen két koncertet adott idén. Eddig. Hiszen most a Skalar és az Under The Music jóvoltából az év utolsó hónapjában a két banda ismét elfoglalja a Dürer Kertet. 

Tovább

Eargasm - Mastodon: The Hunter (2011)

2011. szeptember 21. - scorn

A Mastodon-nal elég érdekes a viszonyom (na jó, annyira nem, de leszarom, leírom). Az első album, a Remission nekem kimaradt. Utána a Leviathan jött, látott, győzött. Hatalmas riffek vannak rajta. Nem is a dalok, inkább a riffek a fenomenálisak. A Blood Mountain elment mellettem. Aztán jött maga a csoda a Crack the Skye, amit csak bepelenkázva tudtam hallgatni, mert másodpercenként fostam össze magam a hangfalakból áradó királyságtól. Azóta kiadták a felejthető Jonah Hex filmzenét, valamint egy botrányosan szar koncertalbumot (azok a vokálok, úristen, gyalázat). Mivel direkt kerültem a The Hunter-höz promóként kiadott dalokat, nagy kérdés volt még pár napja, vajon milyen lesz az új album, lehet-e übereleni az előzőt. Na vajon...

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum