RockStation

Áprilisban Budapesten játszik a Cancer Bats!

2012. február 02. - sunthatneversets

Kétségtelen, hogy a turnéösszevonások révén tudta Budapest visszaküzdeni magát a hardcore európai térképére, és ennek gyakorlata szerencsére most sem kíván apadni. Ennek szellemében ajánljuk április hónapjának legkeményebb estéjét, ahol a ring egyik sarkában a délies ízekkel játszó Cancer Bats, valamint napjaink pop-punk színterének egyik legnagyobb sikervárományosa, a Set Your Goals áll, velük szemben pedig három keménykötésű zenekar, a Terror, a Death Before Dishonor és a Take Offense foglal helyet.

 

Az este igazi apropója így lényegében két fogalom köré csoportosítható: ismétlésre és hiánypótlásra, ami alkalmasint össze is vág, hiszen a Cancer Bats legutóbb a The Dillinger Escape Plan vendégeként adott koncertet a Dürer Kert nagytermében, most azonban teljes értékű fellépésük keretein belül mutatják be új lemezüket, a Dead Set On Livinget, ahol a modern hardcore már végérvényesen elmozdulni látszik a southern ízek felé. Vendégük, a Set Your Goals eddig egyszer adott itthon koncertet: 2007-ben a Kultiplex kistermében lépett fel a banda, azóta pedig kiadtak két olyan nagylemezt, ami beteljesítette a hozzájuk fűződő ígéreteket. A Terrort és a Death Before Dishonort talán felesleges is bemutatni a hardcore szerelmeseinek, hiszen amíg Scott Vogel zenekara legutóbbi nagylemezén, a tavaly ismét kiadott Keepers Of The Faith dalcsokrán mintegy programlemezként hirdette a hardcore büszkeségének visszaállítását, addig a bostoni Bridge Nine-üdvöske már feltehetően új dalokat is bemutat a Dürer Kertben, megteremtve azt az őrületes hangulatot, amit legutóbb a kisteremben idézett meg a zenekar. Az estét a Reaper Records üdvöskéje, a Take Offense nyitja, akik Scott Vogel legújabb kiszemelt reménységei: a Trapped Under Ice példáján pedig joggal sejtjük, hogy a frontember most sem nyúlt mellé. Ennek jegyében végképp vétek lenne kihagyni a tavasz egyik legváltozatosabb hardcore-koncertjét, ahol minden hangzás szerelmesei kellő kikapcsolódásra és mozgási lehetőségre lelnek majd.

A Skalar Music Hungary bemutatja:
2012. április 25., Budapest @ Dürer Kert, 19:00

CANCER BATS (CAN)
TERROR (USA)
SET YOUR GOALS (USA)
DEATH BEFORE DISHONOR (USA)
TAKE OFFENSE (USA)

Jegyárak: 3900 Ft (elővételben) / 4900 Ft (a koncert napján)
Jegyelővétel
ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr874049913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum