RockStation

Az Ascension 46 bemutatja: The Southern Oracle, Showyourteeth (A), The Sharon Tate, Téveszme

2012. március 23. - sunthatneversets

Szerencsére április sem marad minőségi rémálmok nélkül, ugyanis a Dürer Kert kistermében négy olyan zenekar fogja váltani egymást a színpadon egy kellően fülledt és faltól falig megmozgató bulin, akik egyaránt kiérdemlik a figyelmet, és így a teltházasnak ígérkező megjelenést is. Ugyanis vétek lenne elvitatni, hogy a The Southern Oracle, a The Sharon Tate és a Téveszme nagyban hozzájárul ahhoz a generációs váltáshoz, amely eredményeképp már most egy biztos lábakon álló, fiatal – és ami a legfontosabb: a zenét szerető – közösség formálódik, bővül. Vendégük, az osztrák Showyourteeth pedig az A38-as, Subscribe előtti koncertjét követően tér vissza harmadjára a fővárosunkba.


Az eleve biztos hangulat mellett a második legnagyobb vonzóerő kiváltképp a zenekarok által közvetített érték, hiszen a The Southern Oracle tavalyi bemutatkozó nagylemeze, a Hellwakening minden értelemben új fejezetet nyitott a hazai, haladó szellemiségű keményzenében, hiszen változatossága és szerkezeti megvalósítása egy megfontolt, kiérlelt és felnőtt zenekart tükröz. Ugyanígy sokat várhatunk a The Sharon Tate-től is, akik a mostani kamaszok és huszonévesek szószólójaként a digitális világ okozta elszemélytelenedés ellen szólalnak fel, zenéjük pedig a deathcore, a metalcore és az extrém metal között húz fel korábban nem hallott elegyedést. Az este osztrák vendége, egyben a The Southern Oracle kiadótársa, a Showyourteeth a legutóbbi lemezével ugyan nem ütötte le azt a labdát, amit a debüttől várhattunk, a dalok mégis működnek élőben, és a magyar taggal is rendelkező banda méltán érdemli ki a kontinens megbecsülését. Ilyen reményteli és közösségformáló felhozatalban pedig az estét nyitó Téveszme érdemei sem kisebbednek, hiszen az egri hardcore/punk banda amellett, hogy feltehetően a legjobb magyar dalszövegeket produkálja a színtéren, még nálunk is kivívták maguknak az év hazai albuma címét tavalyi nagylemezükkel, amit már megjelenésekor is éltettünk, és azóta sem nagyon tudunk kivenni a lejátszóinkból. Így ha április 6-ra eddig nincs programod, és van 1000 forintod négy olyan bandára, akik nélkül nem is nagyon lenne reményteli jövője a hazai (és környéki) keményzenének, mindenképp találkozzunk a kisteremben, hogy egy emberként rombolhassuk le azt.

Az Ascension 46 bemutatja
2012. április 6. Budapest @ Dürer Kert
The Southern Oracle
Showyourteeth (A)
The Sharon Tate
Téveszme
Kapunyitás: 20.00 // Belépő: 1.000 Ft

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr984334337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum